30 Ιουλ 2016

Χαβάη: Το ηφαίστειο Κιλαουέα «χύνεται» στη θάλασσα [Βίντεο]

Χαβάη: Το ηφαίστειο Κιλαουέα «χύνεται» στη θάλασσα [Βίντεο]

Εκπληκτικό, όσο και επικίνδυνο, σε κάθε περίπτωση όμως μοναδικό…Το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη «βρυχάται» και εκδηλώνει την οργή του με χειμάρρους από λάβα, οι οποίοι έφτασαν μέχρι τις ακτές της θάλασσας, όπου σχημάτισαν ένα εκπληκτικό φαινόμενο, προσθέτοντας λίγα μέτρα γης στην επιφάνεια του «μεγάλου νησιού», του συμπλέγματος.

Η λάβα διένυσε με τρομακτική ταχύτητα μία απόσταση 6,5 μιλίων, πριν «σβήσει» και μετατραπεί σε συμπαγές πέτρωμα στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού .
Η εκροή του πυρακτωμένου μάγματος είχε ξεκινήσει από τον Μάιο, όταν το ηφαίστειο Κιλαουέα άρχισε να εκρήγνυται. Σύμφωνα με τους γεωλόγους, η ροή της λάβας στη θάλασσα επεκτάθηκε στα 20 μέτρα, σχηματίζοντας ένα νέο κομμάτι γης στο νησί.Οι εικόνες από τη λάβα που έπεφτε στη θάλασσα από μεγάλο ύψος και μετατρεπόταν σε ελάχιστο χρόνο σε βράχο, προκαλούν τις αισθήσεις και αναδεικνύουν το μεγαλείο της μητέρας φύσης, η οποία συνεχώς εξελίσσεται, ανανεώνεται, δημιουργεί, διαιωνίζεται.

Το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη

Το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη

Το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη

Το φαινόμενο είναι τόσο μοναδικό, που ήδη έχουν αρχίσει να οργανώνονται τουριστικά γκρουπ σε καράβια, προκειμένου να φωτογραφήσουν και απαθανατίσουν το μεγαλείο της φύσης.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Χαβάη: Το ηφαίστειο Κιλαουέα «χύνεται» στη θάλασσα [Βίντεο]
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats