Χαβάη: Το ηφαίστειο Κιλαουέα «χύνεται» στη θάλασσα [Βίντεο]
Χαβάη: Το ηφαίστειο Κιλαουέα «χύνεται» στη θάλασσα [Βίντεο]

Εκπληκτικό, όσο και επικίνδυνο, σε κάθε περίπτωση όμως μοναδικό…Το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη «βρυχάται» και εκδηλώνει την οργή του με χειμάρρους από λάβα, οι οποίοι έφτασαν μέχρι τις ακτές της θάλασσας, όπου σχημάτισαν ένα εκπληκτικό φαινόμενο, προσθέτοντας λίγα μέτρα γης στην επιφάνεια του «μεγάλου νησιού», του συμπλέγματος.

Η λάβα διένυσε με τρομακτική ταχύτητα μία απόσταση 6,5 μιλίων, πριν «σβήσει» και μετατραπεί σε συμπαγές πέτρωμα στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού .
Η εκροή του πυρακτωμένου μάγματος είχε ξεκινήσει από τον Μάιο, όταν το ηφαίστειο Κιλαουέα άρχισε να εκρήγνυται. Σύμφωνα με τους γεωλόγους, η ροή της λάβας στη θάλασσα επεκτάθηκε στα 20 μέτρα, σχηματίζοντας ένα νέο κομμάτι γης στο νησί.Οι εικόνες από τη λάβα που έπεφτε στη θάλασσα από μεγάλο ύψος και μετατρεπόταν σε ελάχιστο χρόνο σε βράχο, προκαλούν τις αισθήσεις και αναδεικνύουν το μεγαλείο της μητέρας φύσης, η οποία συνεχώς εξελίσσεται, ανανεώνεται, δημιουργεί, διαιωνίζεται.

Το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη

Το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη

Το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη

Το φαινόμενο είναι τόσο μοναδικό, που ήδη έχουν αρχίσει να οργανώνονται τουριστικά γκρουπ σε καράβια, προκειμένου να φωτογραφήσουν και απαθανατίσουν το μεγαλείο της φύσης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications