24 Ιουλ 2016

Mammoth Cave: Το υπόγειο σπήλαιο που κανείς δεν έχει βρει που τελειώνει!

Mammoth Cave: Το υπόγειο σπήλαιο που κανείς δεν έχει βρει που τελειώνει!

Θεωρείται το μεγαλύτερο και το πιο ανεξερεύνητο υπόγειο σπήλαιο στον κόσμο, καθώς επί αιώνες κανείς δεν έχει βρει που τελειώνει!

Το Mammoth Cave (Σπήλαιο Μαμούθ), στις αρχές της δεκαετίας του ’70 είχε διαπιστωθεί πως έφτανε σε μήκος τα 232 χιλιόμετρα. Όμως, 40 χρόνια αργότερα και μετά από νέες εξερευνήσεις, το μήκος του υπολογίζεται στα 652 χιλιόμετρα. Και από όλα αυτά, προσβάσιμα στο κοινό είναι μόνο 20 χιλιόμετρα!

Ο άνθρωπος που αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τη χαρτογράφηση του είναι ο 87χρονος, σήμερα, Ρότζερ Μπρούκερ (Roger Brucker), οποίος αφιέρωσε τη ζωή του, στην εξερεύνηση αυτού του σπηλαίου, που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο του Κεντάκι και έχει προσελκύσει εξερευνητές για αιώνες./p>

Οι σπηλαιολόγοι έχουν ανακαλύψει τυφλά ψάρια σε υπόγεια ποτάμια, σήραγγες ανθισμένες με λουλούδια και πολλά πετρώματα. Αυτό που δεν έχουν βρει είναι το τέλος του σπηλαίου.

Ο Brucker ασχολήθηκε με την χαρτογράφηση του Mammoth Cave για περισσότερα από 60 χρόνια. Στη δεκαετία του 1950, ήταν μέρος μιας ομάδας φιλόδοξων νέων σπηλαιολόγων που προσπάθησαν να εξερευνήσουν το μυστηριώδες και αχανές σπήλαιο. Μέχρι τότε, η χαρτογράφηση ήταν αποσπασματική.

Στη δεκαετία του 1840, ένας σκλάβος και οδηγός στο σπήλαιο δημοσίευσε ένα σκίτσο που έδειξε ένα τεράστιο δίκτυο από σήραγγες. Αυτή ήταν η πρώτη εικόνα για το σπήλαιο, αλλά και οι διαθέσιμοι χάρτες κυμαίνονταν από λεπτομερείς απεικονίσεις ορισμένων σημείων και πολλές ασάφειες.

Ο Brucker και το Ίδρυμα Έρευνας του Σπηλαίου, που είχε ιδρύσει με τους φίλους του, ήθελαν ένα χάρτη που να δίνει την αίσθηση του συνόλου. Έτσι, αποφάσισε να συνδυάσει τις έρευνες στις σήραγγες, με ένα τοπογραφικό χάρτη της επιφάνειας της γης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν οι σπηλαιολόγοι να προσανατολίζονται κάθετα, οριζόντια και σε σχέση με την επιφάνεια, στην προσπάθεια εξερεύνησης του σπηλαίου μαμούθ, ελπίζοντας πως κάποτε θα βρουν πώς και πού τελειώνει!

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Mammoth Cave: Το υπόγειο σπήλαιο που κανείς δεν έχει βρει που τελειώνει!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats