12 Ιουν 2016

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ! Βρέθηκαν ολόκληρες αχαρτογράφητες πόλεις θαμμένες κάτω από τη γη.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ! Βρέθηκαν ολόκληρες αχαρτογράφητες πόλεις θαμμένες κάτω από τη γη.

Aχαρτογράφητες προϊστορικές πόλεις όχι πολύ μακριά από τον αρχαίο ναό της πόλης Άνγκορ Βατ ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Καμπότζη και πλέον είναι πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουν να βρουν πολλά στοιχεία για την ιστορία της νοτιοανατολικής Ασίας.

Ο Αυστραλός αρχαιολόγος, Ντέμιαν Έβανς, τα ευρήματα του οποίου θα δημοσιευτούν τη Δευτέρα στην JournalofArchaiologicalScience, μίλησε στον Guardian για την νέα τεχνολογία λέιζερ που του έδωσε τη δυνατότητα να φέρει στο φως πόλεις 900 και 1.400 ετών που είναι θαμμένες κάτω από τα τροπικά δάση της Καμπότζης, μερικές από τις οποίες ξεπερνούν σε μέγεθος και την πρωτεύουσα Πνομ Πεν.

Ειδικοί θεωρούν ότι τα νέα στοιχεία που έχουν ερευνηθεί και συγκεντρώθηκαν το 2015, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης αρχαιολογικής έρευνας, αποδεικνύουν ότι οι κολοσσιαίες και πυκνοκατοικημένες αυτές πόλεις, συνέθεταν τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία στον κόσμο που γνώρισε τη μεγαλύτερη άνθησή της τον 12ο αιώνα.

Οι νέες αυτές πόλεις ανακαλύφθηκαν με τη χρήση λέιζερ που σάρωνε το έδαφος από ένα ελικόπτερο, που κατέγραψε με εξαιρετική λεπτομέρεια εικόνες από την επιφάνεια της γης.

Οι ανιχνευτές αυτοί λέιζερ όμως αποκάλυψαν και έναν πολύ μεγάλο αριθμό από μυστηριώδη γεωμετρικά σχέδια που θύμιζαν πολύ κήπους.

Αρκετοί αρχαιολόγοι από όλο τον κόσμο θεωρούν ότι αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική ανακάλυψη των τελευταίων ετών.

Ο Έβανς πιστεύει ότι οι ανακαλύψεις του θα βοηθήσουν να κατανοήσουμε πολλά για την αυτοκρατορία των Χμερ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα φέρει και πάλι στο προσκήνιο την μελέτη των ανθρώπων και των λαών.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ! Βρέθηκαν ολόκληρες αχαρτογράφητες πόλεις θαμμένες κάτω από τη γη.
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats