Η Ρωσία ετοιμάζει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στη Συρία με σμήνη βομβαρδιστικών! (Bίντεο)
Η Ρωσία ετοιμάζει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στη Συρία με σμήνη βομβαρδιστικών! (Bίντεο)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )

Η Ρωσία ετοιμάζεται για μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έχει υποσχεθεί «μια πιο ενεργό υποστήριξη της συριακής κυβέρνησης και του κυβερνητικού στρατού στην μάχη για την στρατηγικής σημασίας πόλη του Χαλεπίου και των περιχώρων της. Αυτό γράφει σήμερα η ιστοσελίδα του περιοδικού Business Insider.

Όσον αφορά το τι συμβαίνει αυτήν την στιγμή στο Χαλέπι και γύρω από αυτό, ένα είναι απόλυτα τεκμηριωμένο, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα στηρίξουν ακόμα πιο ενεργά τον συριακό στρατό από αέρος, προκειμένου να εμποδίσουν την κατάληψη των περιοχών από τους ισλαμιστές τρομοκράτες , και τους Τούρκους στρατιώτες που πολεμούν συγκεκαλυμμένα στην περιοχή ως συριακή αντιπολίτευση.

Ο Ρώσος υπουργός μίλησε μόλις μία ημέρα αργότερα, μετά τον Υφυπουργό Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ, δηλώνοντας ότι πρέπει «πολλά ακόμα να γίνουν για την υποστήριξη του συριακού στρατού».Όλες οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι η Μόσχα προτίθεται να επιστρέψει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στη Συρία.

«Η ιδέα ότι η Ρωσία θα πρέπει να πάει πίσω στην Συρία, είναι λάθος», δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος μελέτης της ιστορίας του Ψυχρού Πολέμου στο Κέντρο Ρωσικών και Ευρασιατικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ , Mark Kramer. «Πριν από λίγους μήνες, ο Πούτιν ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της στρατιωτικής επιχείρησης, ενώ τα ρώσικα μαχητικά αεροσκάφη συνεχίζουν να παρέχουν στήριξη στον συριακό στρατό με αεροπορικές επιδρομές, αν και έκαναν πολύ λιγότερα πράγματα από ό, τι πριν», δήλωσε ο ίδιος.

Οι ειδικοί όμως λένε ότι στην Μόσχα πλέον υπάρχει μια τεράστια κινητοποίηση για μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση, που θα έχει σκοπό να ενισχύσει τον ρόλο της Μόσχας στην Συρία , καθώς να συμβάλει στην αύξηση των αεροπορικών επιδρομών στο Χαλέπι και την Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του αμερικανικού Ινστιτούτου Μελέτης του πολέμου, τις τρεις τελευταίες ημέρες της περασμένης εβδομάδας, η συχνότητα αυτών των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στις συριακές επαρχίες τριπλασιάστηκε και αυτό συνιστά μια άκρως «επικίνδυνη αλλαγή.»Η Ρωσία προφανώς ετοιμάζεται για μια μεγάλη επίθεση εναντίον των τρομοκρατών της «Dzhebhat en-Nusra», αλλά και κατά της συριακής αντιπολίτευσης.

Στο ρωσικό γενικό επιτελείο υπάρχει η εντύπωση ότι αυτές οι ομάδες (μετριοπαθή αντιπολίτευση) παραμένουν δίπλα στις θέσεις των ανταρτών της «Dzhebhat en-Nusra», και αυτούς ακριβώς πρόκειται να ισοπεδώσει η ρωσική πολεμική αεροπορία .Πολλές ομάδες της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης φέρονται να συντονίζονται με τους μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS, στις ενέργειές τους κατά των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Αυτές τις ομάδες ακριβώς «σημαδεύει» και ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σ.Σοιγκού, θέλοντας να επιτύχει με ένα «σμπάρο δύο τρυγόνια». Δηλαδή και τους μαχητές του ISIS διαλυμένους και την συριακή αντιπολίτευση πλήρως εξουδετερωμένη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications