23 Ιουν 2016

Οι δύο πλευρές της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας δεν είναι ίσες - Νέα στοιχεία ανατρέπουν τα δεδομένα!

Οι δύο πλευρές της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας δεν είναι ίσες - Νέα στοιχεία ανατρέπουν τα δεδομένα!

Νέα μελέτη αποκάλυψε ότι οι δύο πλευρές της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας δεν είναι ίσες. Η μεταξύ τους διαφορά δεν είναι παρά μόλις 14 εκατοστά στην κατασκευή, που έκανε την μία πλευρά του μνημείου μεγαλύτερη.

Μια νέα μελέτη αποκάλυψε συναρπαστικές νέες λεπτομέρειες σχετικά με τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η βάση της Μεγάλης Πυραμίδας δεν είναι τετράγωνη. Η έρευνα έδειξε ότι υπάρχει ένα λάθος στην κατασκευή που έκανε την μία πλευρά του μνημείου μεγαλύτερη. Ωστόσο, πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό το μικρό σφάλμα ήταν, στην πραγματικότητα, εκ προθέσεως και όχι λάθος.

Είναι ένα από τα πολυτιμότερα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Το μοναδικό από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας που σώζεται στις μέρες μας, αλλά και το παλαιότερο απ' όλα.

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας αποτελεί ένα... θαύμα βγαλμένο από την μεγαλοπρέπεια της ανθρώπινης ευφυίας. Καθρεφτίζει τον μοναδικό πολιτισμό των αρχαίων Αιγυπτίων. Φτιαγμένη πριν από 4.500 χρόνια, με ύψος που ξεπερνάει τα 146 μέτρα και τετράγωνη βάση ύψιστης ακρίβειας, η πυραμίδα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης διαφόρων... τρελών σεναρίων.

Πώς κατάφεραν οι άνθρωποι να χτίσουν το θεόρατο κτίριο που συνολικά ζυγίζει 6 εκατομμύρια τόνους; Η απάντηση δεν έχει δοθεί και πιθανότατα να μην δοθεί ποτέ. Γεγονός που αφήνει περιθώρια για πάσης φύσεως θεωρίες συνωμοσίας. Ακόμα και οι... εξωγήινοι έχουν ακουστεί ως πιθανή εξήγηση, πίσω από την αψεγάδιαστη αρτιότητα της τετραγωνικής βάσης.

Μια ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον μηχανικό Glen Dash, σε συνεργασία με τον αιγυπτιολόγο Mark Lehner, προσπάθησε να επιβεβαιώσει τις «τέλειες» διαστάσεις της Μεγάλης Πυραμίδας, ανακαλύπτοντας ένα ανατρεπτικό στοιχείο για αυτήν.

Οι δύο πλευρές της πυραμίδας δεν είναι ίσες! Φυσικά, η μεταξύ τους διαφορά δεν είναι παρά λίγα μόλις εκατοστά. Για την ακρίβεια, η ανατολική πλευρά εκτιμήθηκε μεταξύ 230,295 – 230,373 μέτρων, ενώ η δυτική πλευρά ήταν περίπου 230,378 – 230,436 μέτρα. Η δυτική πλευρά μπορεί να είναι ακόμα και 14 εκατοστά μεγαλύτερη από την ανατολική. Μέγεθος που είναι εξαιρετικά μικρό, αν αναλογιστούμε τις συνολικές διαστάσεις, αλλά και την εποχή που οικοδομήθηκε το κτίριο. Είναι απορίας άξιο, αν σήμερα θα είχαμε καλύτερα ή χειρότερα αποτελέσματα.

Γιατί όμως οι επιστήμονες εκτίμησαν τα μήκη, αντί να χρησιμοποιήσουν την εξελιγμένη τεχνολογία που διαθέτουν για να τα μετρήσουν με μέγιστη ακρίβεια; Η μέτρηση των πλευρών δεν είναι απλή υπόθεση, αφού με την πάροδο των χρόνων το εξωτερικό της έχει μεταβληθεί.

Οταν χτίστηκε, η πυραμίδα ήταν επενδεδυμένη με ένα εξωτερικό περίβλημα ασβεστόλιθου. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, το εξωτερικό περίβλημα «γδύθηκε» για χρήση σε άλλα κτιριακά έργα και άφησε την πυραμίδα όπως τη βλέπουμε τώρα. Κάπως έτσι, η πυραμίδα άρχισε να γίνεται ανομοιόμορφη, κρύβοντας τις ελάχιστες ατέλειες της πίσω από την φθορά του χρόνου. Οι επιστήμονες κατάφεραν να βρουν 84 σημεία από τα αρχικά όρια της πυραμίδας, σχηματίζοντας με αυτόν τον τρόπο την εκτίμηση τους.

Τα 14 εκατοστά όμως, σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανά να απομυθοποιήσουν το αριστούργημα του αιγυπτιακού πολιτισμού. Αντιθέτως, αυτό που κάνουν με απόλυτη επιτυχία είναι να υπερτονίσουν την άθλο των Αιγυπτίων. Να δείξουν πως η πυραμίδα δεν είναι κάτι «τέλειο», κάτι «θεϊκό», κάτι... ασύλληπτο από τον ανθρώπινο νου ή ακατόρθωτο για τα ανθρώπινα χέρια. Είναι απλώς ένα υπερβολικά «καλό» κτίριο, που σαν κάθε τι άλλο περιέχει την ελάχιστη ατέλεια. Το τρανότερο παράδειγμα της άνθισης του ανθρώπινου πολιτισμού.

Για την αποπεράτωσή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας χρειάστηκαν 30 χρόνια δουλειάς από 100.000 εργάτες δούλους, πολλοί από τους οποίους πέθαναν κατά τη διάρκεια της κατασκευής της.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Οι δύο πλευρές της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας δεν είναι ίσες - Νέα στοιχεία ανατρέπουν τα δεδομένα!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats