AΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ από πρώην πράκτορα της CIA: Ιστορίες κατασκευάζονται από την ελίτ
AΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ από πρώην πράκτορα της CIA: Ιστορίες κατασκευάζονται από την ελίτ

Μια πρώην πράκτορας της αντιτρομοκρατικής της CIA δήλωσε ότι είναι ώρα να μιλήσουμε σχετικά με το γιατί η τρομοκρατία πραγματικά συμβαίνει, και να τονίσουμε τα «εσφαλμένα σενάρια» που οδηγούν στην υπεραπλούστευση της κατάστασης και τον συνεχόμενο πόλεμο.

Η Amaryllis Fox εργάστηκε στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στις πληροφορίες στην μυστική υπηρεσία της CIA για δέκα χρόνια. Είπε στο Al Jazeera + ότι οι πεποιθήσεις γύρω από την τρομοκρατία είναι «ιστορίες που κατασκευάζονται από ένα πολύ μικρό αριθμό ατόμων και από τις δύο πλευρές, οι οποίοι συσσωρεύουν μεγάλη δύναμη και πλούτο πείθοντας τους υπόλοιπους να συνεχίζουν να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον».

Η Fox λέει ότι η σημερινή συζήτηση για το Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS / ISIL) στις ΗΠΑ “είναι πιο υπεραπλουστευμένη από ποτέ.” “Ρωτήστε τους περισσότερους Αμερικανούς αν η ISIS αποτελεί μια υπαρξιακή απειλή για τη χώρα αυτή και θα πουν ναι. Εκεί είναι που σταματά η συζήτηση”, είπε.

Η Fox συνέκρινε τις στάσεις των ανθρώπων στις ΗΠΑ και στο Ιράκ και τη Συρία, με τους κατοίκους των δύο περιοχών που πιστεύουν ότι κάθε πλευρά διεξάγει πόλεμο κατά της άλλης. Η Δύση πιστεύει το σενάριο ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις συμβαίνουν επειδή «μισούν τις ελευθερίες μας», ενώ οι άνθρωποι σε χώρες που οι ΗΠΑ επιτέθηκαν σκέφτονται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν «πόλεμο κατά του Ισλάμ».

Η Fox χρησιμοποίησε μια συνομιλία με έναν μαχητή της Αλ Κάιντα για να επισημάνει το σημείο: “Είπε ότι όλες αυτές οι ταινίες που κάνει η Αμερική – όπως η «Ημέρα Ανεξαρτησίας», και «Οι Αγώνες Πείνας», και το «Star Wars» – είναι όλες για ένα μικρό γκρουπ επαναστατών που θα κάνουν τα πάντα από το χέρι τους με περιορισμένα μέσα στη διάθεσή τους για να εκδιώξουν έναν εξωτερικό, τεχνολογικά προηγμένο εισβολέα.

«Και αυτό που δεν συνειδητοποιείτε», είπε, «είναι ότι για εμάς, για τον υπόλοιπο κόσμο, εσείς είστε η αυτοκρατορία, και εμείς είμαστε ο Λουκ και ο Χαν. Εσείς είστε οι εξωγήινοι και εμείς είμαστε ο Will Smith.”

Η Fox πιστεύει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να αναρωτηθούν: “Ρίχνουμε κηροζίνη σε ένα κερί;”, όταν πρόκειται για την εξωτερική πολιτική. “Ο μόνος πραγματικός τρόπος για να αφοπλίσεις τον εχθρό σου είναι να τους ακούσεις”, είπε. “Αν τους ακούσεις, αν είσαι αρκετά γενναίος για να ακούσεις πραγματικά την ιστορία τους, μπορείς να δείς ότι τις περισσότερες φορές, ίσως να είχες κάνει κάποιες από τις ίδιες επιλογές αν ζούσες τη ζωή τους αντί την δική σου.”

Όσο ο εχθρός σου είναι υπάνθρωπος ψυχοπαθής που πρόκειται να σε σκοτώσει ότι κι αν γίνει, αυτό δεν τελειώνει ποτέ”, πρόσθεσε. Επίσης, εκτός από την ομολογία της ίδιας της Χίλαρυ Κλίντον, δεν ξεχνάμε κι αυτό:“Η αλήθεια είναι, δεν υπάρχει Ισλαμικός στρατός ή τρομοκρατική ομάδα που ονομάζεται Αλ-Κάιντα, και κάθε ενημερωμένος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών το γνωρίζει αυτό.

Όμως, υπάρχει μια εκστρατεία προπαγάνδας για να κάνει το κοινό να πιστεύει στην παρουσία μιας εντατικής οντότητας που αντιπροσωπεύει το «διάβολο», μόνο για να οδηγήσει τους τηλεθεατές να αποδεχθούν μια ενιαία διεθνή ηγεσία για έναν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Η χώρα πίσω από αυτή την προπαγάνδα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.” Πρώην Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications