6 Μαΐ 2016

Το θωρακισμένο τροχοφόρο «θηρίο» VIDEO με το οποίο βγαίνουν για κυνήγι τζιχαντιστών οι Ρώσοι στην Συρία

Το θωρακισμένο τροχοφόρο «θηρίο» με το οποίο βγαίνουν για κυνήγι τζιχαντιστών οι Ρώσοι στην Συρία

Το ρωσικό ειδικά διαμορφωμένο τροχοφόρο «Dozor» εξουδετερώνει καθημερινά ισλαμιστές τρομοκράτες, έχοντας στα «σπλάχνα του» Ρώσους κομάντος, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Το Θωρακισμένο όχημα αναγνώρισης «Dozor», όπως είναι η ακριβής ονομασία του δημιουργήθηκε από την εταιρεία KAMAZ και είναι το πρώτο έτος επιχειρησιακής λειτουργίας του στον ρωσικό στρατό.

Το συριακό έδαφος αποτέλεσε το τέλειο πεδίο δράσης του, ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχει μια έντονη έλλειψη τεθωρακισμένων οχημάτων αναγνωρίσεων.

Τα σοβιετικής κατασκευής BRDM-2 που διαθέτει ο συριακός στρατός είναι πλέον απελπιστικά ξεπερασμένα τεχνολογικά. Το «Dozor» είναι εξοπλισμένο με μια ειδική συσκευή συλλογής πληροφοριών μέσω της οποίας μπορεί να λάβει πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Υπάρχουν επίσης, σύγχρονα συστήματα πλοήγησης και σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου.

Είναι εξοπλισμένο με ένα βαρύ πολυβόλο των 12,7 χιλ τύπου «Kord», το οποία ακριβώς λόγω της φύσεως των συγκρούσεων στη Συρία έχει ήδη καθιερωθεί ως ένα αξιόπιστο όπλο ικανό να εξουδετερώνει στόχους σε περιοχές μέχρι 1500 – 2000 μέτρα. Το βάρος του ζυγίζει περισσότερος από 10 τόνους , γεγονός που καταδεικνύει την πολύ καλά σχεδιασμένη θωράκιση του οχήματος , ενώ το άνω μέρος του είναι σε θέση να αντέχει σε σφαίρες διαμετρήματος 12,7mm, διαθέτοντας φυσικά αποτελεσματική προστασία από τυφέκια 7,62 χιλιοστών .

Η χρήση τέτοιου τύπου θωρακισμένων οχημάτων σε ένα έδαφος όπως είναι το συριακό όπου δε υπάρχουν πολλά δάση και ρεματιές είναι κομβικής σημασίας για την επιβίωση του στρατιωτικού προσωπικού. Η αναγνώριση των θέσεων των τζιχαντιστών και η επισήμανση τους βοηθά τα μέγιστα στην ολική καταστροφή τους από την ρωσική πολεμική αεροπορία.

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας εδώ και δύο χρόνια, είχε αποφασίσει να εξοπλίσει τις χερσαίες ένοπλες δυνάμεις ως επί το πλείστον με τροχοφόρα οχήματα αντί για ερπυστριοφόρα.
Σύμφωνα με τον Ρώσο Συνταγμνατάρχη Vladimir Chirkin ένας από τους κύριους λόγους μαζικής παρουσίας τροχοφόρων θωρακισμένων οχημάτων , είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής αυτών των οχημάτων.

Η διάρκεια ζωής των ερπυστριοφόρων οχημάτων μέχρι την εκ βάθρων ανακατασκευή τους φτάνει τα 30000 χλμ. ενώ αυτή των τροχοφόρων είναι έως 1 εκατ χλμ.
Τα οχήματα αυτού του τύπου θα ελαχιστοποιήσουν επίσης τις μετακινήσεις με τον σιδηρόδρομο κατά την διάρκεια αποστολών σε απομακρυσμένα σημεία.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Το θωρακισμένο τροχοφόρο «θηρίο» VIDEO με το οποίο βγαίνουν για κυνήγι τζιχαντιστών οι Ρώσοι στην Συρία
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications