Οι Σύροι έπιασαν ζωντανό οπλαρχηγό του ISIS κοντά στην Παλμύρα
Οι Σύροι έπιασαν ζωντανό οπλαρχηγό του ISIS κοντά στην Παλμύρα

Στρατιώτες της Συρίας λέγεται ότι έπιασαν αιχμάλωτο έναν τζιχαντιστή οπλαρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μετά από αεροπορική επιδρομή νοτιοανατολικά της πόλης Παλμύρα.

Σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο ρωσικό Sputnik, «ένας από τους οπλαρχηγούς του Νταές [Ισλαμικό Κράτος] αιχμαλωτίστηκε. Έγγραφα [που είχε πάνω του] που φέρουν σφραγίδες του Νταές τον αναφέρουν ως Αχμάντ Μουρσίντ Αλ Ιράκι. Είχε τραυματιστεί στο πόδι».

Είχε προηγηθεί αεροπορικό χτύπημα στο συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετοί τζιχαντιστές, συμπεριλαμβανομένων πέντε από τον Καύκασο, δύο Τούρκων, ενός Τυνήσιου και ενός Ιρακινού.

Στις 27 Μαρτίου τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας, υποστηριζόμενα από τη ρωσική πολεμική αεροπορία, απελευθέρωσαν την Παλμύρα από το Ισλαμικό Κράτος, δέκα μήνες μετά την κατάληψή της από τους τρομοκράτες.

Κατά τη διάρκεια της κατοχής της Παλμύρας από το Ισλαμικό Κράτος οι τζιχαντιστές λεηλάτησαν και κατέστρεψαν το μουσείο της πόλης και ανατίναξαν σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, διάσημα σε όλο τον κόσμο και προστατευόμενα από την UNESCO.

Οι τζιχαντιστές κατεδαφίζουν αρχαίους ναούς και άλλα μνημεία επειδή τα θεωρούν ειδωλολατρικά, ενώ διεξάγουν εκτεταμένη αρχαιοκαπηλία από την οποία στο παρελθόν έχουν χρηματοδοτήσει τις τρομοκρατικές ενέργειές τους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications