18 Μαΐ 2016

Οι Σύροι έπιασαν ζωντανό οπλαρχηγό του ISIS κοντά στην Παλμύρα

Οι Σύροι έπιασαν ζωντανό οπλαρχηγό του ISIS κοντά στην Παλμύρα

Στρατιώτες της Συρίας λέγεται ότι έπιασαν αιχμάλωτο έναν τζιχαντιστή οπλαρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μετά από αεροπορική επιδρομή νοτιοανατολικά της πόλης Παλμύρα.

Σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο ρωσικό Sputnik, «ένας από τους οπλαρχηγούς του Νταές [Ισλαμικό Κράτος] αιχμαλωτίστηκε. Έγγραφα [που είχε πάνω του] που φέρουν σφραγίδες του Νταές τον αναφέρουν ως Αχμάντ Μουρσίντ Αλ Ιράκι. Είχε τραυματιστεί στο πόδι».

Είχε προηγηθεί αεροπορικό χτύπημα στο συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετοί τζιχαντιστές, συμπεριλαμβανομένων πέντε από τον Καύκασο, δύο Τούρκων, ενός Τυνήσιου και ενός Ιρακινού.

Στις 27 Μαρτίου τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας, υποστηριζόμενα από τη ρωσική πολεμική αεροπορία, απελευθέρωσαν την Παλμύρα από το Ισλαμικό Κράτος, δέκα μήνες μετά την κατάληψή της από τους τρομοκράτες.

Κατά τη διάρκεια της κατοχής της Παλμύρας από το Ισλαμικό Κράτος οι τζιχαντιστές λεηλάτησαν και κατέστρεψαν το μουσείο της πόλης και ανατίναξαν σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, διάσημα σε όλο τον κόσμο και προστατευόμενα από την UNESCO.

Οι τζιχαντιστές κατεδαφίζουν αρχαίους ναούς και άλλα μνημεία επειδή τα θεωρούν ειδωλολατρικά, ενώ διεξάγουν εκτεταμένη αρχαιοκαπηλία από την οποία στο παρελθόν έχουν χρηματοδοτήσει τις τρομοκρατικές ενέργειές τους.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Οι Σύροι έπιασαν ζωντανό οπλαρχηγό του ISIS κοντά στην Παλμύρα
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats