11 Μαΐ 2016

Παγκόσμιος τρόμος: «Ξύπνησε» μαύρη τρύπα και απειλεί την ανθρωπότητα με φονικούς ανέμους!

 Παγκόσμιος τρόμος: «Ξύπνησε» μαύρη τρύπα και απειλεί την ανθρωπότητα με φονικούς ανέμους!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι αστρονόμοι, έχοντας «στοχεύσει» με τα τηλεσκόπια τους σε μία «μαύρη τρύπα» του γαλαξία μας, η οποία ξύπνησε… πεινασμένη από μακρύ λήθαργο.

Αυτή μάλιστα είναι η πλησιέστερη στη Γη «μαύρη τρύπα», προκαλώντας βάσιμο… τρόμο πως με ένα βίαιο και ισχυρό ξέσπασμά της θα εξαφανίσει ότι ανθρώπινο βρεθεί στο διάβα των ασύλληπτα ισχυρών ανέμων που θα προκαλέσει!

Και αν δεν πειστήκατε ακόμα, οι επιστήμονες εντόπισαν ήδη ραδιενεργό άνεμο, προερχόμενο από τη «μαύρη τρύπα», να ταξιδεύει με ταχύτητα 3.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο στο γαλαξία μας Milky Way.

Μετά από 25 χρόνια βαθύ… ύπνου, η V404 Cygni έδειξε άκρως απειλητικά σημάδια… ζωής το 2015. Εντοπίστηκαν από το μεγαλύτερο οπτικό-υπέρυθρο τηλεσκόπιο στον κόσμο, το Gran Telescopio Canarias, που βρίσκεται στο Αστεροσκοπείο του Roque de los Muchachos στα Κανάρια Νησιά, ενώ η τρομακτική ανακάλυψη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature.

Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης την παρουσία ενός νεφελώματος στη Γη, το οποίο δημιουργήθηκε από τα «υλικά» που άφησε πίσω του ο άνεμος της «μαύρης τρύπας»…

«Αυτή η έκρηξη της V404 Cygni, λόγω της υψηλής έντασής της, θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πώς οι μαύρες τρύπες καταπίνουν υλικά», ανέφερε ο καθηγητής Phil Charles, από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ένας νέος, ακόμα πιο ισχυρός άνεμος, να «χτυπήσει» κάποια στιγμή τον πλανήτη μας.

Η μαύρη τρύπα V404 Cygni βρίσκεται στον αστερισμό του Κύκνου, 8.000 έτη φωτός μακριά από τη Γη. Σε τέτοια συστήματα, μια μαύρη τρύπα με μάζα 10 φορές μεγαλύτερη από τον ήλιο (!) «καταπίνει» υλικά από το κοντινότερο αστέρι – συνοδό της…

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Παγκόσμιος τρόμος: «Ξύπνησε» μαύρη τρύπα και απειλεί την ανθρωπότητα με φονικούς ανέμους!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications