4 Μαΐ 2016

Microsoft: αποθήκευση ενός εκατομμυρίου TB σε ένα γραμμάριο

Microsoft: αποθήκευση ενός εκατομμυρίου TB σε ένα γραμμάριο

Γνωρίζατε ότι σε ένα γραμμάριο DNA είναι δυνατή η αποθήκευση 1000000000 Terabyte δεδομένων για 1000 χρόνια;

Η Microsoft φέρεται να έχει αγοράσει 10 εκατομμύρια κλώνους συνθετικού DNA, (ονομάζονται Oligonucleotides ή ολιγονουκλεοτίδια γνωστά και ως μόρια DNΑ), από τη startup Twist και συνεργάστηκε με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Washington για να εξερευνήσει την ιδέα της χρησιμοποίησης συνθετικών DNA στην αποθήκευση δεδομένων.

Η Microsoft σχεδιάζει να αλλάξει δραστικά το μέλλον της τεχνολογίας αποθήκευσης δεδομένων, όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Ο όγκος και ο ρυθμός δημιουργίας δεδομένων που παράγονται και αποθηκεύονται κάθε μέρα είναι τόσο γρήγορος, που οι διακομιστές και σκληροί δίσκοι πρέπει να αντικαθίστανται περιοδικά, αυξάνοντας ενδεχομένως τον κίνδυνο φθοράς και την απώλεια δεδομένων.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, σήμερα στον κόσμο κυκλοφορούν και διατίθενται 5,4 zettabytes (4.400 δισεκατομμύρια gigabytes) ψηφιακών δεδομένων. Τα δεδομένα αυτά δημιουργήθηκαν μέχρι το 2015, και θα αυξηθούν κατακόρυφα στα 54 zettabytes (ZB) μέχρι το 2020. Για το λόγο αυτό, η Microsoft άρχισε συνεργασίες με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Washington που αποσκοπούν στην χρήση του DNΑ σαν μέσο αποθήκευσης δεδομένων.

Η πυκνότητα αποθήκευσης δεδομένων του DNΑ είναι πάρα πολύ υψηλότερη από ότι στα συμβατικά συστήματα αποθήκευσης, καθώς μόλις 1 γραμμάριο DNΑ μπορεί να αποθηκεύσει περίπου 1 δισεκατομμύριο terabytes δεδομένων.Εκτός από αυτό, το DNΑ είναι αξιοσημείωτα ισχυρό, πράγμα που σημαίνει ότι τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο DNΑ μπορεί να παραμείνουν άθικτα και αναγνώσιμα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (από 1000 έως και 10.000 χρόνια).

Σύμφωνα με την Twist, όλα τα ψηφιακά δεδομένα που υπάρχουν σήμερα θα μπορούσαν να αποθηκευτούν σε λιγότερα από 20 γραμμάρια DNΑ.

Αν και η τεχνολογία είναι ακόμα πολύ μακριά από τα ράφια της αγοράς (δεν θα δείτε κάποιο DNΑ smartphone σύντομα), οι αρχικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο φθινόπωρο αποδεικνύουν ότι θα μπορούσε να ανακτηθεί το 100% των ψηφιακών δεδομένων που κωδικοποιούνται στο DNΑ, όπως ανακοίνωσε ο Doug Carmean της Microsoft Research σε ένα δελτίο τύπου.

Πρόσφατα, η American Chemical Society ανέφερε ότι η αποθήκευση δεδομένων στο DNΑ θα μπορούσε να διαρκέσει έως και 2.000 χρόνια χωρίς κάποιο κίνδυνο φθοράς.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Microsoft: αποθήκευση ενός εκατομμυρίου TB σε ένα γραμμάριο
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats