8 Μαΐ 2016

Μεγάλες ιρανικές απώλειες από επίθεση Κούρδων Πεσμεργκά

Μεγάλες ιρανικές απώλειες από επίθεση Κούρδων Πεσμεργκά

Οι Κούρδοι Πεσμεργκά του Ιράν εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση ενάντια στα ιρανικά στρατεύματα χτυπώντας θέσεις των Φρουρών της Επανάστασης.

Οι Πεσμεργκά επιτέθηκαν την Τετάρτη σε χωριά γύρω από την κυρίως κουρδική πόλη Σαρντάστ, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Ιράν, προξενώντας σοβαρές απώλειες στις ιρανικές δυνάμεις.

Οι μάχες μεταξύ Κούρδων και Ιρανών επικεντρώθηκαν στην περιοχή Ριμπάντ, κοντά στην πόλη Σαρντάστ, με 8 Ιρανούς στρατιώτες να χάνουν τις ζωές τους και περισσότεροι από 60 να έχουν τραυματιστεί.

Οι 3 από τους 8 Ιρανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν ήταν κουρδικής καταγωγής που υπηρετούσαν στις ιρανικές δυνάμεις. Μετά την επίθεση οι Πεσμεργκά επέστρεψαν στις βάσεις τους δίχως να υπάρχουν πληροφορίες για κουρδικές απώλειες, παρά το γεγονός ότι οι Ιρανοί απάντησαν με βαριά όπλα, χρησιμοποιώντας τανκς και ελικόπτερα.

Οι Κούρδοι του Ιράν, που αποτελούν το 10% του πληθυσμού της σιιτικής θεοκρατικής χώρας, είχαν εκεχειρία επί 10 χρόνια με την Τεχεράνη.Ωστόσο, η καταπίεση που υφίστανται οι Κούρδοι από τους Πέρσες δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή, όπως υποστηρίζουν, και κήρυξαν ένοπλο αγώνα.

Οι Κούρδοι, οι αρχαίοι Μηδοί, είναι συγγενικό έθνος με τους Πέρσες, ωστόσο οι Κούρδοι επιθυμούν την εθνική τους ανεξαρτησία ακόμα και από τα πρωτοξάδελφά τους.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Μεγάλες ιρανικές απώλειες από επίθεση Κούρδων Πεσμεργκά
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications