8 Μαΐ 2016

Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα απαντήσουμε με πυρηνικά μόνο εάν δεχθούμε επίθεση

Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα απαντήσουμε με πυρηνικά μόνο εάν δεχθούμε επίθεση

Ενώπιον χιλιάδων αντιπροσώπων που παραβρέθηκαν στο πρώτο συνέδριο, μετά από 36 χρόνια, του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν είπε ότι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα μόνο σε περίπτωση επίθεσης από πυρηνική δύναμη και εξέφρασε παράλληλα την επιθυμία να βελτιώσει της σχέσεις με έθνη που ενδεχομένως υπήρξαν «εχθρικά».

Υποσχέθηκε επίσης πως η χώρα του «θα τηρήσει πιστά» τις δεσμεύσεις μη διάδοσης που έχει αναλάβει και θα ασκήσει πιέσεις για παγκόσμια αποπυρηνικοποίηση.

Οι δηλώσεις αυτές που δημοσιεύθηκαν σήμερα από τον επίσημο Τύπο έγιναν ενώ επικρατεί ανησυχία για τον κίνδυνο προετοιμασίας από την Πιονγιάνγκ για πέμπτη πυρηνική δοκιμή.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν άνοιξε το συνέδριο την Παρασκευή εξυμνώντας την «ιστορική» δοκιμή του Ιανουαρίου, σύμβολο της «απεριόριστης ισχύος» της χώρας του.

Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει πως επρόκειτο για την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου, γεγονός που αμφισβητείται από τους ειδικούς λόγω της ενέργειας που απελευθερώθηκε κατά την έκρηξη.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης επεδίωξε προφανώς να δώσει χθες την εικόνα ενός «υπεύθυνου» ηγέτη σε απάντηση των ανησυχιών της διεθνούς κοινότητας.

«Ως υπεύθυνη πυρηνική δύναμη, η δημοκρατία μας δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο εάν δεν παραβιαστεί η κυριαρχία της από εχθρικές και επιθετικές δυνάμεις με ατομικές βόμβες», δήλωσε, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα απαντήσουμε με πυρηνικά μόνο εάν δεχθούμε επίθεση
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats