17 Μαΐ 2016

«Είναι απίθανο να μην υπάρχει εξωγήινη ζωή»

«Είναι απίθανο να μην υπάρχει εξωγήινη ζωή»

Σε μία έρευνα που αναδημοσιεύει το rt.com, τα στοιχεία από τα εμπειρικά δεδομένα δείχνουν ότι η πιθανότητα οι άνθρωποι να είναι η μοναδική μορφή νοημοσύνης στην ιστορία είναι μία στα 10 εκατομμύρια δισεκατομμύρια, δηλαδή ένας αριθμός με 34 μηδενικά.

Για να γίνει κατανοητό το πόσο απίθανο είναι το ενδεχόμενο οι άνθρωποι να είναι «μόνοι» στο σύμπαν η έρευνα αναφέρει ότι η πιθανότητα να κερδίσει κάποιος το μεγάλο τζακποτ των ΗΠΑ είναι… μόλις μία στα 292 εκατομμύρια.

Για να γίνει ακόμη πιο κατανοητό, είναι πολύ περισσότερο πιθανό κάποιος να χτυπηθεί από θραύσματα δορυφόρου (μία πιθανότητα στα 476.190.476.190.476.190.476,2) παρά οι άνθρωποι να είναι τα μόνα νοήμονα όντα στο σύμπαν.

Το ερώτημα σύμφωνα με την έρευνα δεν είναι εάν υπάρχουν εξωγήινα όντα, αλλά εάν έχουν ήδη υπάρξει. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το τηλεσκόπιο Κέπλερ της ΝΑΣΑ διαπίστωσαν ότι περίπου το ένα πέμπτο των ηλιακών συστημάτων έχουν πλανήτες, με θερμοκρασίες που τους καθιστούν κατοικήσιμους.

Τα δεδομένα οδήγησαν στο τελικό συμπέρασμα ότι είναι απειροελάχιστη η πιθανότητα η γη να είναι ο μοναδικός πλανήτης με νοήμονα όντα.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

«Είναι απίθανο να μην υπάρχει εξωγήινη ζωή»
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats