ΓΙΝΑΜΕ ΠΑΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΚΑΦΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΘΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ.
ΓΙΝΑΜΕ ΠΑΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΚΑΦΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΘΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ.

Ενώ το απόγευμα της Πέμπτης η αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πως βρέθηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου Airbus, λίγες ώρες αργότερα οι ελληνικές αρχές διέψευσαν τις πληροφορίες αυτές κάνοντας απανωτές γκάφες με διαρροές, βλακώδεις και επιπόλαιες ενέργειες που καταδεικνύουν ότι οι τύποι που μας κυβερνάνε δεν είναι ικανοί να μοιράσουν δυο γαιδουριών άχυρα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ με τον φερόμενο ως εντοπισμό των συντριμμιών ξεκίνησε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης όταν η ΕΡΤ μετέδωσε ότι εντοπίστηκαν συντρίμμια που ανήκαν στο αεροσκάφος της EgyptAir. Στην αρχή οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες και μάλιστα αναφέρθηκε ότι βρέθηκαν συντρίμμια νοτιοδυτικά της Κρήτης . Ωστόσο, η πληροφορία ανασκευάστηκε και μεταδόθηκε πως τα κομμάτια βρέθηκαν νοτιοανατολικά της Κρήτης και μάλιστα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε και SMS στο οποίο ανέφερε ότι πράγματι βρέθηκαν τμήματα που θεωρούνταν ότι άνηκαν στο χαμένο αεροσκάφος.

Λίγο αργότερα, ο αντιπρόεδρος της EgyptAir, Αχμέντ Αντέλ, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στην Κρίστιαν Αμανπούρ που βρίσκεται στην Αίγυπτο για να καλύψει το δυστύχημα για το αμερικανικό δίκτυο CNN και αποκάλυψε πως τα συντρίμμια του αεροπλάνου εντοπίστηκαν κοντά στην Κάρπαθο.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και μέσω Twitter η εταιρεία, επικαλούμενη επιστολή του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε πως το αιγυπτιακό υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας έλαβε επίσημη επιστολή από το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου που επιβεβαιώνει τον εντοπισμό του κουφαριού του αεροσκάφους που είχε εξαφανιστεί και εκτελούσε την πτήση MS804, κοντά στην Κάρπαθο. Η EgyptAir εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες και τους φίλους των επιβαινόντων του Airbus. Επισημαίνεται, μάλιστα, πως τα συγγενικά πρόσωπα των επιβατών και του πληρώματος έχουν ενημερωθεί σχετικά.

«Τα συντρίμμια δεν ανήκουν στην EgyptAir», είπε Έλληνας αξιωματούχος Ωστόσο, το γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το BBC και στη συνέχεια το Associated Press και το Reuters μετέδωσαν πως οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται από τις ελληνικές αρχές, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Έλληνες αξιωματούχοι εκφράζουν αμφιβολίες ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν ανήκουν στην πτήση MS804 της EgyptAir»!

Κι όλα αυτά ενώ το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε το απόγευμα και sms! Βεβαίως, στο γραπτό μήνυμα δεν αναφέρεται πουθενά ότι εντοπίστηκαν συντρίμμια, οπότε τυπικώς το ελληνικό Πεντάγωνο είναι καλυμμένο ότι ουδέποτε ανακοίνωσε εντοπισμό τμημάτων του εξαφανισμένου αεροσκάφους Airbus. Όμως, το βράδυ της Πέμπτης αξιωματικοί του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι οι ελληνικές δυνάμεις που συμμετείχαν στην επιχείρηση Search and Rescue δεν βρήκαν συντρίμμια. Εντοπίστηκαν κάποια αντικείμενα το ένα εκ των οποίων είναι σωσίβιο, έλεγαν επισημαίνοντας ότι η ευθύνη είναι στην πλευρά της Αιγύπτου.

«Σύγχυση», έγραψε στο Twitter δημοσιογράφος του ABC News της Αυστραλίας «Τα ευρήματα εντοπίστηκαν σε αιγυπτιακό FIR, οι ελληνικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί, είναι θέμα του Καϊρου να συνεχίσει τις έρευνες», τόνιζαν.

Μάλιστα, από την Αθήνα επισημαίνουν πως ήταν η EgyptAir και το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών που ανακοίνωσαν επισήμως τον εντοπισμό τμημάτων του χαμένου αεροσκάφους. Εάν όμως δεν φτάσουν τα πλοία στην περιοχή που εντοπίστηκαν τα θεωρούμενα συντρίμμια για να τα ανελκύσουν, να τα εξετάσουν και να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για κομμάτια από το χαμένο αεροσκάφος δεν μπορεί να υποστηριχθεί επισήμως ότι βρέθηκαν συντρίμμια από το Airbus της EgyptAir Τυπικώς, μέχρι την ώρα που θα επιβεβαιωθεί η ανεύρεση τμημάτων του αεροσκάφους, το Αirbus θεωρείται εξαφανισμένο και οι 66 επιβαίνοντες αγνοούμενοι.

Πρόεδρος Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων: «Δεν βρέθηκαν τα συντρίμμια»
«Τα τελευταία στοιχεία που έχουμε αυτήν τη στιγμή αναφέρουν ότι τα ευρήματα δεν ανήκουν στο αεροσκάφος. Από την αξιολόγησή τους προκύπτει ότι δεν ανήκουν σε συντρίμμια αεροπλάνου».

Η δήλωση αυτή του Προέδρου της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Αθανάσιου Μπίνη, φέρνιε τα πανω κάτω στο θέμα των ερευνών για την εξαφάνιση του αεροσκάφους της πτήσης MS804 της Egyptair.

Ο κ. Μπίνης, που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την αίθουσα επιχειρήσεων, ξεκαθάρισε στη Δημόσια Τηλεόραση ότι «το ένα αντικείμενο είναι ξύλινο και το άλλο δεν πρόκειται για σωσίβιο, επομένως δεν ανταποκρίνονται σε συντρίμμια αεροσκάφους». Επίσης, διέψευσε ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια χρώματος μπλε και άσπρου, τα οποία είναι τα χρώματα της Egyptair. Διευκρίνισε δε πως αυτά ισχύουν «με βάση τα στοιχεία που είχαμε μέχρι τις 9 το βράδυ της Πέμπτης».

Πρόσθεσε πως οι έρευνες για τη διάσωση συνεχίζονται από θαλάσσης κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα συνεχιστούν και το πρωί με εναέρια μέσα τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις αιγυπτιακές αρχές. Για το συμβάν, ο κ. Μπίνης τόνισε ότι «από τη στιγμή που το αεροπλάνο «ξεκίνησε μία αλλαγή πορείας μέχρι να χαθεί από τα ραντάρ, είναι της τάξης των 6-8 λεπτών».
«Οι Έλληνες μας είπαν ότι βρήκαν τα συντρίμμια», είπε ο πρέσβης της Αιγύπτου στη Γαλλία

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τι συμβαίνει με τα συντρίμμια ο πρέσβης της Αιγύπτου στη Γαλλία, Ehab Badawy, μίλησε στην γαλλική τηλεόραση και είπε: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι εργαζόμενοι στην πρεσβεία μας στην Αθήνα μας είπαν ότι επικοινώνησαν μαζί τους οι ελληνικές αρχές και τους είπαν ότι βρήκαν λευκά και μπλε συντρίμμια, τα οποία αντιστοιχούν στα χρώματα των αιγυπτιακών αερογραμμών».

Ωστόσο, Έλληνες αξιωματούχοι μίλησαν το βράδυ της Πέμπτης στο Reuters και υποστήριξαν ότι τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν δεν είχαν τα χρώματα αυτά.Την ίδια ώρα, το Associated Press μετέδωσε επικαλούμενο έναν άλλον Έλληνα αξιωματούχο -ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του- ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν δεν ανήκουν στην πτήση MS804 της EgyptAir.Ελληνας αξιωματούχος λέει ότι τα συντρίμμια δεν βρέθηκαν, έγραφε το AP
Πριν βγουν στη δημοσιότητα οι δηλώσεις αυτές, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ανέφερε πως βρέθηκαν να επιπλέουν στη θάλασσα σωσίβια και πλαστικά αντικείμενα, κοντά στην περιοχή στην οποία θεωρούσαν ότι είχε πέσει το αεροσκάφος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications