18 Μαΐ 2016

Παιδιά παρανομων μεταναστών μπαίνουν στα ελληνικά σχολεία με απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Παιδιά παρανομων μεταναστών μπαίνουν στα ελληνικά σχολεία με απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Οι παράνομοι μετανάστες και οι πρόσφυγες ήρθαν για να μείνουν όπως αποδεικνύουν οι αιτήσεις εγγραφής για τη νέα σχολική χρονιά,οι οποίες είναι και γραμμένες στα αραβικά και τις παρέλαβαν τις τελευταίες ημέρες δεκάδες βρεφονηπιακοί σταθμοί σε ολόκληρη τη χώρα υλοποιώντας τις «υποσχέσεις» του υπουργείου Παιδείας περί άμεσης ένταξης των αλλοδαπών παιδιών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο μάλιστα τους υποδέχεται με τη φράση «καλωσορίσατε»

Τα φυλλάδια δίνονται συνοδεία ενός λεξικού με στοιχειώδη ορολογία στην αραβική γλώσσα και ενός εγχειριδίου επικοινωνίας για τους γονείς.

Στον πρόλογο του φυλλαδίου υπάρχει η φράση «καλωσορίσατε» προς που απευθύνεται στους αλλοδαπούς γονείς. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το φυλλάδιο αλλά και οι αιτήσεις εγγραφής στους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα χρηματοδοτηθούν και από την πρεσβεία της Ελβετίας.

Το πρόγραμμά αφορά παιδιά που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών αλλά θα έχει και δυνατότητα επέκτασης και στα ειδικά ελληνικά σχολεία. Το ερώτημα ήταν σε ποιες σχολικές δομές θα μαθήτευαν τα παιδιά. Η απόφαση του υπουργείου είναι αυτό να γίνει εντός των hot spots στην αρχή με την δημιουργία πρόχειρων σχολείων και νηπιαγωγείων με την προοπτική να υπάρξει μια εξοικείωση με τα ελληνικά δρώμενα και την ελληνική κοινωνία.

Αργότερα προβλεπεται η ένταξή τους σε διαπολιτισμικά σχολεία. Για την εφαρμογή του προγράμματος θα προκηρυχθούν προσλήψεις έκτακτου προσωπικού -ενδεχομένως αναπληρωτών εκπαιδευτικών- προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για τους αραβόφωνους μαθητές.

Σημειώνεται ότι ουδείς γνωρίζει τελικά πόσες οικογένειες θα παραμείνουν στη χώρα μας αλλά η ουσία είναι η ίδια. Οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες θα έχουν μόνιμη παρουσία.Πλέον κινδυνεύει με αλλοίωση ο ελληνοκεντρικός χαρακτήρας της εληνικής εκπαίδευσης και κατ’επέκταση ο χαρακτήρας της ελληνικής κοινωνιας.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Παιδιά παρανομων μεταναστών μπαίνουν στα ελληνικά σχολεία με απόφαση του υπουργείου Παιδείας
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats