9 Μαΐ 2016

Επέμβαση κατά των Κούρδων στην Συρία ετοιμάζει η Άγκυρα: Νέοι κανόνες εμπλοκής

Επέμβαση κατά των Κούρδων στην Συρία ετοιμάζει η Άγκυρα: Νέοι κανόνες εμπλοκής

Η Τουρκία σχεδιάζει την επέκταση των κανόνων εμπλοκής κατά των Κούρδων του PYD της Συρίας «αν πληγεί το τουρκικό έδαφός ή απειληθεί η τουρκική ασφάλεια».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τη δήλωση της Άγκυρας, χθες, ότι έστειλε άνδρες των ειδικών της δυνάμεων στην Συρία με τελικό στόχο την δημιουργία ζώνης ασφαλείας στο βόρειο τμήμα της χώρας ώστε να αποτρέψει τον σχηματισμό κουρδικού κρατικού μορφώματος.

Κατόπιν της αλλαγής των κανόνων εμπλοκής οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ήδη το πράσινο φως να πλήξουν τους Κούρδους εντός του συριακού εδάφους βάσει της αόριστης απειλής κατά της τουρκικής ασφάλειας.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι οι Κούρδοι της Συρίας πολεμούν παρά το πλευρό του ΡΚΚ. Αν αυτό αποδειχθεί, τονίζει η Άγκυρα, τότε η απειλή κατά της τουρκικής ασφάλειας θα είναι αυταπόδεικτη και άρα θα δικαιολογείται η στρατιωτική επέμβαση κατά των Κούρδων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Τουρκία η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ζώνης ασφαλείας στην Συρία, ακριβώς όπως ζητά, εδώ και τρία χρόνια, η Άγκυρα.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Επέμβαση κατά των Κούρδων στην Συρία ετοιμάζει η Άγκυρα: Νέοι κανόνες εμπλοκής
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats