2 Μαΐ 2016

Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα προβλέπει η Διατλαντική Συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ (βίντεο)

Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα προβλέπει η Διατλαντική Συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ (βίντεο)

Ισχυρές πιέσεις για την καταστρατήγηση των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας φαίνεται ότι ασκούν οι ΗΠΑ προς την Ευρώπη, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP).

Αυτό προκύπτει από απόρρητα έγγραφα που έπεσαν στα χέρια της Greenpeace και πρόκειται να δοθούν στην δημοσιότητα την Τρίτη (2/5).«Δημοσιεύουμε αυτά τα έγγραφα, διότι όλη η διαπραγμάτευση για την εμπορική συμφωνία είναι αδιαφανής με ένα σκανδαλώδη τρόπο. Δεν τίθενται σε διαπραγμάτευση εμπορικά μυστικά, αλλά η προστασία του περιβάλλοντος και των καταναλωτών, καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα μισού εκατομμυρίου Ευρωπαίων»,δηλώνει εκπρόσωπος της οικολογικής οργάνωσης.

Μεταξύ άλλων οι ΗΠΑ φαίνεται ότι πιέζουν να ανοίξει η ευρωπαική αγορά για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Στα έγγραφα ορισμένες από τις διαφορές που χωρίζουν τις δυο πλευρές χαρακτηρίζονται «αγεφύρωτες», όπως για παράδειγμα στον τομέα των καλλυντικών, όπου η ευρωπαική νομοθεσία απαγορεύει τις δοκιμές σε πειραματόζωα.

Οι ΗΠΑ ζητούν να ενημερώνονται εκ των προτέρων οι αμερικανικές εταιρείες για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην κοινοτική νομοθεσία και να έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην λήψη αποφάσεων.Πρόσφατα, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας.Πρόσφατα στη Νέα Υόρκη ολοκληρώθηκε ο 13ος γύρος των διαπραγματεύσεων.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα προβλέπει η Διατλαντική Συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ (βίντεο)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications