30 Απρ 2016

Ο «Κραταιός» εκδιώκει το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής από τις Οινούσσες - Ιδιοκτήτης αλιευτικού: «Στην θέση του ΠΝ θα το βούλιαζα» (βίντεο)

 Ο «Κραταιός» εκδιώκει το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής από τις Οινούσσες - Ιδιοκτήτης αλιευτικού: «Στην θέση του ΠΝ θα το βούλιαζα» (βίντεο)

Βίντεο από την σημερινή εκδίωξη του τουρκικού σκάφους της Ακτοφυλακής από την κανονιοφόρο του ΠΝ "Κραταιός" αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του του γιου του καπετάνιου του ελληνικού αλιευτικού τον οποίο σήμερα οι Τούρκοι επιχείρησαν να συλλάβουν καθώς ισχυρίστηκαν ότι οι Οινούσσες είναι τουρκική επικράτεια!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Επιχείρησαν να συλλάβουν, Μεγάλη Παρασκευή, έναν Έλληνα ψαρά, ο οποίος έπλεε το καΐκι του σε ελληνικά ύδατα στις Οινούσσες. Ο Έλληνας ψαράς αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σημείο και τότε οι Τούρκοι με θράσος προσπάθησαν να το παίξουν... σερίφηδες.

Χρειάστηκε η αποστολή κανονιοφόρων του ΠΝ στο σημείο και αρκετό «κυνηγητό» για να αποχωρήσει το τουρκικό σκάφος. Σχετική ενημέρωση έχει γίνει στο ΓΕΕΘΑ από το Λιμενικό Λίγο μετά το μεσημέρι σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σκάφους Ευάγγελο Κουνενή, η τουρκική ακταιωρός πλησίασε το «Άγιος Δημήτριος» και του ζήτησε να το ακολουθήσει στα έναντι παράλια, λέγοντάς του ότι βρίσκεται εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Το αλιευτικό σκάφος ακινητοποιήθηκε άμεσα αρνούμενο να ακολουθήσει τις εντολές της τουρκικής ακτοφυλακής, με τον καπετάνιο να επαναλαμβάνει στους Τούρκους ότι βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Ακολούθως ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα που όμως δεν κατάφερε να αποκλιμακώσει το επεισόδιο. Έτσι κρίθηκε αναγκαία η παρέμβαση της ελληνικής κανονιοφόρου «Κραταιός» που βρίσκονταν στην περιοχή και η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο.

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού ανάγκασε την τουρκική ακταιωρό να βγει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και να επιστρέψει πίσω στην Τουρκία κάτι που κατέστη δυνατό έπειτα από 1,5 ώρα. «Το σκάφος βρισκόταν στα ελληνικά ύδατα, νομιμότατα», τόνισε ο ιδιοκτήτης του «Άγιος Δημήτριος». «Το πολεμικό είπε "ήρεμα λιγάκι, να το διώξουμε, να μην γίνει κανένας σαματάς". Εγώ αν ήμουν μέσα θα τον βούλιαζα κατευθείαν», πρόσθεσε.

Όπως πάντως σημείωσε ο ιδιοκτήτης του σκάφους Ευάγγελος Κουνενής δεν είναι η πρώτη φορά που οι γείτονες προβαίνουν σε αντίστοιχες πράξεις, ζητώντας έμπρακτα τη στήριξη της πολιτείας στην ασφάλεια των πληρωμάτων.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ο «Κραταιός» εκδιώκει το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής από τις Οινούσσες - Ιδιοκτήτης αλιευτικού: «Στην θέση του ΠΝ θα το βούλιαζα» (βίντεο)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications