Η Ρωσία προειδοποιεί για επίθεση με χημικά όπλα σε Μετρό της Ευρώπης
Η Ρωσία προειδοποιεί για επίθεση με χημικά όπλα σε Μετρό της Ευρώπης

Η Ρωσία την Τετάρτη πίεσε στα Ηνωμένα Έθνη για παρακολούθηση των τζιχαντιστικών ομάδων που μάχονται στη Συρία, προειδοποιώντας για «ξεκάθαρη και παρούσα απειλή» από πιθανή επίθεση με χημικά όπλα στην Ευρώπη.

Ρωσία και Κίνα παρουσίασαν ένα σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σύμφωνα με το οποίο καλούνται όλες οι χώρες, και κυρίως εκείνες που συνορεύουν με τη Συρία όπως η Τουρκία και το Ιράκ, να αναφέρουν κάθε κίνηση ένοπλων ομάδων που σχετίζεται με την προμήθεια ή παραγωγή χημικών όπλων.

«Δεν έχω ακούσει κάποιον να ισχυρίζεται ότι ανησυχεί από επίθεση της συριακής κυβέρνησης με χημικά όπλα σε κάποιο Μετρό της Ευρώπης – όλα αυτά έχουν να κάνουν με τους τρομοκράτες», δήλωσε ο Βιτάλι Τσούρκιν, πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ, μιλώντας στους δημοσιογράφους και συνέχισε:

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι χιλιάδες από αυτούς [τους τζιχαντιστές] έχουν έλθει στην Ευρώπη.

«Θα μπορούσαν κάποιοι από αυτούς να φέρουν μαζί τους συστατικά [για την κατασκευή] χημικών όπλων; Θα μπορούσε κάποιοι από αυτούς να φέρουν σε μια ευρωπαϊκή πόλη ή χώρα τη τεχνογνωσία τους γύρω από την παρασκευή χημικών όπλων;».

«Προφανώς, αυτή είναι μια ξεκάθαρη και παρούσα ,».
Το σχέδιο ψηφίσματος παρουσιάστηκε σε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών με θέμα συζήτησης την πρόοδο στην έρευνα που διεξάγεται από τα Ηνωμένα Έθνη για το ποιος βρίσκεται πίσω από τις χημικές επιθέσεις στη Συρία.

Όσο τα Ηνωμένα Έθνη ψάχνουν να βρουν ποιοι βρίσκονται πίσω από τα χημικά όπλα που χρησιμοποιούνται στη Συρία, στην τουρκική Βουλή έχει καταγγελθεί επισήμως από τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ερέν Ερντέμ, Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ότι τα συστατικά για την παρασκευή χημικών όπλων τα έχουν προμηθευτεί οι τζιχαντιστές μέσα από την Τουρκία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications