25 Απρ 2016

Πόση είναι η φορολογία στην υπόλοιπη Ευρώπη? Δες σύντροφε μερικά νούμερα για να καταλάβεις τι συμβαίνει γύρω σου στον Δυτικό κόσμο.

Πόση είναι η φορολογία στην υπόλοιπη Ευρώπη? Δες σύντροφε μερικά νούμερα για να καταλάβεις τι συμβαίνει γύρω σου στον Δυτικό κόσμο.

Δες σύντροφε μερικά νούμερα για να καταλάβεις τι συμβαίνει γύρω σου στον Δυτικό κόσμο. Φορολογία και ΦΠΑ ανά χώρα:

Αλβανία: 15% + 20%ΦΠΑ Βοσνία: 10% + 17% ΦΠΑΒουλγαρία: 10% + 20% ΦΠΑ
Ιρλανδία: 12,5% + 23%ΦΠΑ Κροατία: 20% + 25%ΦΠΑΚύπρος:12,5% + 19%ΦΠΑ
Τσεχία:19% + 21%ΦΠΑΛιχτενστάιν: 12,5% + 8%ΦΠΑΦιλανδία: 20% + 24%ΦΠΑ
Γεωργία: 15% + 18%ΦΠΑ Ουγγαρία: 10% + 27%ΦΠΑΠολωνία: 19% + 23%ΦΠΑ
Σερβία: 15% + 20%ΦΠΑ Λιθουανία: 15% + 21%ΦΠΑ Μαυροβούνιο: 9% + 17%ΦΠΑ
Ρουμανία: 16% + 20% ΦΠΑ Σλοβενία: 17% + 22%ΦΠΑ Σκόπια: 10% + 18%ΦΠΑ

Δηλαδή κατά μέσο όρο 14,4% εφορία και 19%ΦΠΑ. Αυτά στις μικρομεσαίες χώρες της Ευρώπης.Αλλά καλά, πες πως αυτές είναι μικρές χώρες και εμείς θέλουμε να συγκριθούμε με τις μεγάλες:

Αγγλία: 20% + 20%ΦΠΑΤουρκία: 20% + 18% ΦΠΑ Ισπανία: 28% + 20%ΦΠΑΕλβετία: 16% + 8%ΦΠΑ
Ολλανδία: 20% + 21%ΦΠΑ Ιταλία: 31% + 22%ΦΠΑ Γερμανία: 30% + 19%ΦΠΑΓαλλία: 33% + 20%ΦΠΑ

Δηλαδή κατά μέσο όρο 26% εφορία και 20%ΦΠΑ, στις πιο ισχυρές οικονομικά χώρες της Ευρώπης, με γιγαντιαία βαριά βιομηχανία, παραγωγικό ιστό, πλήρως αυτόνομες σε ότι αφορά την παραγωγή και γενικώς πανίσχυρες.

Κι έρχεσαι τώρα εσύ η παραπαίουσα Ελλαδίτσα της πρώτης φοράς Αριστεράς και λες:
"Θα επιβάλλω 29% φόρο εξαρχής έως και 45% από 40.000€ και πάνω. Επίσης θα επιβάλλω 15% φόρο στα μερίσματα, 10% εισφορά αλληλεγγύης και 24%ΦΠΑ."

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που βγαίνει στον Χατζηνικολάου ο 55χρονος συνταξιούχος του ΟΤΕ (!) και διαμαρτύρεται πως παίρνει μόνο 2.700€ το μήνα σύνταξη (!), ενώ ταυτόχρονα όλες οι μελέτες σε κατατάσσουν στην τελευταία Ευρωπαϊκή θέση σε ότι αφορά την διαφθορά, την απονομή δικαιοσύνης, την κακοδιαχείριση δημοσίων πόρων κλπ.

Και σε ρωτάω:
ΠΟΙΟΣ παλαβός επιχειρηματίας θα έρθει να επενδύσει στην χώρα με τον υψηλότερο φορολογικό συντελεστή της Ευρώπης, τον υψηλότερο ΦΠΑ, την χειρότερη και πιο αργή διαδικασία απονομής δικαιοσύνης, το πιο διεφθαρμένο κράτος, μόνο και μόνο για να μπορεί να παίρνει 420€ από τα κέρδη του μέσω ΑΤΜ ανά εβδομάδα?

Η απάντηση είναι απλή: ΚΑΝΕΝΑΣ! ΑΠΟΛΥΤΩΣ !
Κι όχι μόνο δεν θα έρθει κανένας να επενδύσει, αλλά θα φύγουν και αυτοί οι λίγοι που έχουν ξεμείνει ακόμα εδώ.
Και τι να κάνουμε θα μου πεις? Αν δεν φορολογήσουμε αυτούς που έχουν εισόδημα ποιους να φορολογήσουμε?

ΚΑΝΕΝΑΝ, είναι η απάντηση.
Να περικόψεις τις δαπάνες σου.
Συντάξεις: Να πιάσεις αυτόν τον θρασύ συνταξιούχο του ΟΤΕ που βγήκε στον Χατζηνικολάου και να του πεις:
"2.700€ έπαιρνες τόσα χρόνια ρε παράσιτο? Χαλάλι σου. Δεν στα ζητάω πίσω. Αλλά από σήμερα θα παίρνεις 1.000€ και θα λες και ευχαριστώ πολύ"

Το ίδιο να κάνεις με εκατομμύρια άλλους τέτοιους πρόωρα συνταξιούχους με υπερβολικές συντάξεις, άγαμες θυγατέρες ετών 39, κλπ κλπ Φορείς δημοσίου: Αφού το κάνεις αυτό, μετά να κλείσεις το 95% των περιττών κρατικών φορέων, οργανώσεων, κτιρίων, γραφείων, επιτροπών, διοικητικών συμβουλίων κλπ.

Μισθοί δημοσίου: Αφού το κάνεις αυτό, να μειώσεις τους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων στα επίπεδα των αντίστοιχων ιδιωτικών υπαλλήλων για κάθε θέση.
Προμήθειες δημοσίου: Αφού το κάνεις αυτό, να ελέγξεις όλες τις προμήθειες του δημοσίου, να τις αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρίες με πλήρη διαφάνεια και να μειώσεις το κόστος λειτουργίας σου ως κράτος στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα.

Συνδικαλισμός: Αφού το κάνεις αυτό, να αλλάξεις ριζικά το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τον συνδικαλισμό, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις, τους μισθούς και τις θητείες των συνδικαλιστών κλπ

Αφού λοιπόν τα κάνεις όλα αυτά, να πας στην Ευρώπη και το ΔΝΤ και να τους πεις:
"Έκοψα το λαιμό μου και εξοικονόμησα 25Δις το χρόνο από λειτουργικές δαπάνες. Σας προτείνω, να μου δώσετε μια περίοδο χάριτος 10 χρόνια, όπου τα μισά χρήματα θα σας τα δίνω για να αποπληρώνω το χρέος μου, αλλά τα άλλα μισά θα τα κρατάω για να μπορέσω να μειώσω την εφορία μου στο 10%, και τον ΦΠΑ μου στο 15%. Παράλληλα θα εξορθολογήσω και το νομικό μου σύστημα και θα προσπαθήσω να μπω σε ρυθμούς ανάπτυξης προσελκύοντας με κάθε τρόπο επενδυτές. Έτσι και εσείς θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω και εγώ θα σωθώ"

Πίστεψέ με, οι ξένοι θα τρίβουν τα μάτια τους, θα συμφωνήσουν αμέσως και θα σου σφίξουν το χέρι.
Αντί αυτού, εσύ σοφέ ελληνικέ λαέ, επιμένεις να ψηφίζεις Αριστερά, ώστε να ψάχνει ο Μάρδας επενδυτές ανάμεσα στους πρόσφυγες, ο Σκουρλέτης να κάνει μηνύσεις στην επένδυση χρυσού, ο Πολάκης να θάβει δημοσιογράφους, και η Θεανώ η Φωτίου να φτιάχνει γεμιστά.
Και περιμένεις σοβαρά να βελτιωθεί η ζωή σου? Περιμένεις να βρει δουλειά το παιδί σου? Περιμένεις να ζήσεις αξιοπρεπώς?
Θα σε στενοχωρήσω, αλλά ..... ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ!

melgia
Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

3σχόλια:

Πόση είναι η φορολογία στην υπόλοιπη Ευρώπη? Δες σύντροφε μερικά νούμερα για να καταλάβεις τι συμβαίνει γύρω σου στον Δυτικό κόσμο.
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
no imageΑνώνυμος

Εσύ που έγραψες το άρθρο, είτε γαλουχήθηκες, είτε πας να γαλουχήσεις εμάς στην νοοτροπία "υπάρχουν και χειρότερα", αντί στο "υπάρχουν και καλύτερα", όπως άλλωστε και γίνεται ήδη επί μακρόν σ' αυτόν τον τόπο.

Δηλαδή, με πρόφαση το ψέμα ενός παράνομου και πλαστού χρέους, όλοι οι Έλληνες να πάρουν τους απάνθρωπους και γενοκτονικούς μισθούς των 500 ευρώ που ισχύουν σε μέρος του ιδιωτικού τομέα, αντί όλοι να πάρουν πολύ υψηλότερους (αξιοπρεπείς) μισθούς.

Και έχεις και το θράσσος να λες ότι το κράτος θα πει μετά "έκοψα τον λαιμό μου κτλ". Αμ δεν έκοψε (ή θα κόψει) το "κράτος" τον λαιμό του. Έκοψε και θα ξανακόψει τους ελληνικούς λαιμούς των πολιτών που το αποτελούν!

no imageΑνώνυμος

Δεν περίμενα να δημοσιευτεί το προηγούμενο σχόλιο και το έστειλα σε στυλ προσωπικής κριτικής.
Κατά τα άλλα, ενδιαφέρουσα ή όλη ιστοσελίδα και μπήκε ήδη στα αγαπημένα.

+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications