25 Απρ 2016

Οι δήθεν αντιστασιακοί που προσκυνούσαν τους συνταγματάρχες!!!

Οι δήθεν αντιστασιακοί που προσκυνούσαν τους συνταγματάρχες

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 21 Απριλίου θα εμφανιστούν διάφοροι τύποι, πολλοί από αυτούς από τον λεγόμενο καλλιτεχνικό χώρο, που θα εξομολογηθούν τα βάσανα και τα μαρτύρια που υπέστησαν κατά την διάρκεια της δικτατορίας.

Τραγουδιστές, συνθέτες, στιχουργοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες θα ισχυριστούν πως εστερούντο τότε την ελευθερία να δημιουργούν καλλιτεχνικά, ότι εδιώκοντο και δεν έβρισκαν δουλειά και γενικά ότι δοκίμαζαν χίλιες δύο κακουχίες από το καθεστώς των "αιμοβόρων" συνταγματαρχών. ...

Επειδή όμως η χώρα μας είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε και επειδή έχουμε και μνήμη ας γυρίσουμε πίσω και ας δούμε εάν και πόσο ταλαιπωρήθηκαν, όλοι αυτοί αλλά και κάποιοι συνάδελφοί τους που δεν βρίσκονται τώρα στην ζωή.

Ας ξεκινήσουμε από τον χώρο του τραγουδιού και της δισκογραφίας γενικότερα. Έτος 1969. Εν πλήρει δικτατορία ο Μίμης Πλέσσας και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος δημιουργούν τον «Δρόμο»,το δίσκο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία και τραγούδια που ερμήνευσαν ο Πουλόπουλος και η Κουμιώτη.

Το 1972, πάλι εν πλήρει δικτατορία, ο Απόστολος Καλδάρας και ο Πυθαγόρας δημιουργούν την «Μικρά Ασία», δίσκο σταθμό, με τον Νταλάρα και την Αλεξίου. Μήπως στα 7 εκείνα χρόνια δεν οργίασαν καλλιτεχνικά ο Ζαμπέτας, ο Κουγιουμτζής, ο Λοϊζος και ο Άκης Πάνου, άπαντες μακαρίτες σήμερα;

Αλλά και ο Ξαρχάκος, ο Σπανός, ο Κατσαρός, ο Μούτσης, ο Χατζηνάσιος, τότε δεν έγραψαν τα τραγούδια τους; Ποιοι ερμήνευσαν τις επιτυχίες τους; Η Μοσχολιού, ο Μπιθικώτσης, ο Βοσκόπουλος, ο Κόκκοτας, ο Διονυσίου, η Μαρινέλλα, ο Νταλάρας, η Γαλάνη, ο Χρηστάκης, ο Πάριος, ο Μητσιάς, η Αλεξίου, ο Μητροπάνος, η Δούκισσα, αυτοί και πολλοί άλλοι δεν πρωταγωνιστούσαν στις πίστες των νυχτερινών κέντρων κερδίζοντας αστρονομικά για την εποχή νυχτοκάματα;

Και τους στίχους των τραγουδιών τους ποιοι τους έγραφαν; Οι «φιμωμένοι» Παπαδόπουλος, Πυθαγόρας, Βίρβος, Γκάτσος....Τόσο ξεφτιλισμένοι ειναι που διαδίδουν κομμουνιστικά ψεμματα; γιατι αλλιώς ειναι να σου μαθαίνουν ψεύτικη Κομμουνιστική "ηρωική" αριστερα στα σχολειά ,η οι γνώστες ιστοσελίδες δηθεν έγκυρες βλέπε μηχανή του χρόνου! καλα για ειδικά ντοκιμαντέρ προπαγάνδας και χειραγώγησης μυαλών ούτε λόγος της ΕΡΤ..... και αλλιώς να το λέει κάποιος διάσημος!

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Οι δήθεν αντιστασιακοί που προσκυνούσαν τους συνταγματάρχες!!!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications