Πολεμικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Β.Πούτιν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ - Συνεχίζονται οι συγκρούσεις (vid)
Πολεμικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Β.Πούτιν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ - Συνεχίζονται οι συγκρούσεις (vid)

Έκτακτο πολεμικό συμβούλιο συγκάλεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για το ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ τη στιγμή που η εκεχειρία έχει παραβιαστεί δεκάδες φορές από την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν με τις σφαγές να συνεχίζονται και τις δύο χώρες να μαζεύουν τα πτώματα των στρατιωτών τους. Ταυτόχρονα, ο Ν.Μεντβέντεφ μίλησε ευθέως για ανάμειξη της Τουρκίας η οποία υποκινεί τις συγκρούσεις στην περιοχή.

Συγκεκριμένα πολεμικό συμβούλιο συγκάλεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για τις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαιτζάν.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας Valentina Matviyenko, ο εκπρόσωπος της Δούμα Sergei Naryshkin, ο Sergei Ivanov, ο γραμματέας του εθνικού συμβουλείου Ασφαλείας Nikolai Patrushev, ο υπουργός εσωτερικώνr Vladimir Kolokoltsev, ο διευθυντής της FSB Alexander Bortnikov και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Mikhail Fradkov.

"Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της σύγκρουσης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν κι άλλα εσωτερικά και διεθνή ζητήματα" ανέφερε ο Ν.Πεσκόφ.

Παρά την εκεχειρία το Αζερμπαϊτζάν φέρεται να σφυροκοπά θέσεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ είπε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατίας, Babayan, λέγοντας πως το Ναγκόρονο Καραμπάχ δεν ανταπέδωσε.Από την πλευρά του το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί την Αρμενία ότι παραβίασε την εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπαχ 120 φορές σε 24 ώρες.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν πρόσθεσε ότι έπληξε 120 φορές με πυρά πυροβολικού θέσεις των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων και πρόσθεσε:"Οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας χρησιμοποιούν όλμους, οβίδες των 60 mm και πυροβολικό χτυπώντας θέσεις του στρατού του Αζερμπαϊτζάν".

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ν.Μεντβέντεφ, τόνισε πως πίσω από την σύγκρουση στο Ναγκόρνο Κραμπάχ βρίσκεται η Τουρκία... "Υπάρχουν δυνάμεις που κοιτούν προσεκτικά και αναλύουν τις συνέπειες της σύγκρουσης του Ναγκόρνο Καραμπάχ στην ευρύτερη κατάσταση στην Μέση Ανατολή και την Ρωσία. Όλες οι συγκρούσεις σε μια δεδομένη χρονική στιγμή είναι παράγοντας πολιτικών αποφάσεων. Αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν την σύγκρουση από το εξωτερικό. Αναφερθήκατε στον τουρκικό παράγοντα. Ο τουρκικός παράγοντας υπάρχει, τουλάχιστον η Τουρκία εξέφρασε τις θέσεις της" τόνισε ο Ν.Μεντβέντεφ.

"Η Τουρκία έχει μια τάση να κάνει αξιολογήσεις της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αντί να κάνει συστάσεις για την ειρήνη και αυτό είναι πηγή ανησυχίας" πρόσθεσε."Αντί να καλεί τις πλευρές να ηρεμήσουν και να γυρίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων, να ξεκινήσουν συζητήσεις και να γίνει παύση των εχθροπραξιών, δόθηκαν συγκεκριμένες εκτιμήσεις. Γιατί; Για να ρίξει λάδι στη φωτιά; Αυτό βέβαια μπορεί να προκαλέσει μόνο ανησυχία".

Post A Comment:

1 comment

μπλακ-αηςείπε...

Οι Αρμενιοι κατα οξυμορον τροπο βαφτιστηκαν "ξαδελφια" των Ελληνων και των Ελληνιδων....
Το ιδιο και οι Κουρδοι και αυτοι "ξαδελφια" μας.....
Δυστυχως τιποτε απο ολα αυτα αντιπροσωπευει την Αληθεια παρα μονον την πολιτικη προπαγανδα που υπηρετει στμφεροντα σε συγκεκριμμενα χρονικα διαστηματα.....
Ο Ελληνας και η Ελληνιδα ειναι μοναδικοι και μοναδιαιοι χωρις παρακλαδια στην υπαρξη τους....
Το Ελληνικο Πνευμα εχει πολλους μιμητες και οπαδους που προσπαθουν να βιωσουν λιγη απο την αιγλη της Ελληνικης Καρδιας των Ελληνων και των Ελληνιδων!!!!!
Ολους αυτους που αγωνιζονται....που επαναστατουν στο συστημα....και που πολεμουν για την επιβιωση τους....τους δινουν "χαριστικα" τον τιτλο του "ξαδελφου" της Ελληνικης Ψυχης των Ελληνων και των Ελληνιδων!!!!!!
Ακομη ομως και αυτος ο διπροσωπος Αγγλοσαξωνας του "διαιρει και βασιλευε"...Γουηνστων Τσορτσιλ....δεν τολμησε ομως να χαρακτηρισει τους στρατιωτες του ως "ξαδελφια" Ελληνων αλλα με περισση κουτοπον&ρια ειπε οτι ...."οι ηρωες πολεμουν σαν τους Ελληνες".... οταν παιξαμε το παιχνιδι των συμφεροντων του γραφοντας το Αλβανικο Επος του "40.......
Τωρα οι Αρμενοι και οι Κουδροι (απο Βορραν και Νοτον των παρασιτων Τουρκων) καλουνται να αποδειξουν οχι οτι ειναι ξαφελφια μας αλλα οτι πολεμουν σαν εμας!!!!!!! και τοτε θα γινουν ΗΡΩΕΣ αφου θα καταφερουν να υπερασπισουν τα Ιδεωδη τους την Πατριδα τους την Υπαρξη τους!.
Ολος ο Πλανητης βρισκεται σε αναταραχη και αναβραζεται.....αλλα αυτο που γινεται περιφεριακα του παρασιτου Κρατους της Τουρκιας ....ειναι πρωτογνωρο!...... και αξιοπαρατηρητο!.....
Θα απολαυσουμε την διαλυση της ....αλλα θα πρεπει και να ειμαστε προσεκτικοι για την δαγκωματια που θα θελει να επιφερει στην Ελλας για να....αναπληρωσει την χασουρα της.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications