15 Απρ 2016

Οι επιστήμονες φοβούνται τον «Βig One»: Μέγας σεισμός μπορεί να κτυπήσει τη Νότια Ασία σύντομα

Οι επιστήμονες φοβούνται τον «Βig One»: Μέγας σεισμός μπορεί να κτυπήσει τη Νότια Ασία σύντομα

Φόβους ότι ένας μεγάλος και καταστροφικό σεισμό ο οποίος θα κτυπήσει σύντομα εκφράζουν οι επιστήμονες ύστερα από την εκδήλωση τεσσάρων μεγάλων σεισμικών δονήσεων στην ίδια περιοχή μέσα σε 48 ώρες

Μόνο σήμερα υπήρξαν τρεις μεγάλοι σεισμοί, συμπεριλαμβανόμενου ενός μεγάλου στη νότια Ιαπωνία, ο οποίος έγινε αιτία για να καταρρεύσουν κτίρια και να τραυματιστούν τουλάχιστον 45 άτομα.

Ο σεισμός ήρθε λίγη ώρα μετά από άλλο μεγάλο σεισμό που έπληξε την περιοχή της Μιανμάρ. Ιδιαίτερα οι χθεσινές σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές σε απόσταση έως και 1000 χλμ. περίπου μέχρι και την Ινδία.

Οι σεισμολόγοι αναφέρουν ότι από τις αρχές του έτους έχει υπάρξει μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των μεγάλων σεισμικών δονήσεων στην Νότια Ασία και τον Ειρηνικό.

Η αυξημένη αυτή συχνότητα έχει προκαλέσει φόβους για την επανάληψη ενός σεισμού «τέρας» όπως αυτός που κτύπησε το Νεπάλ το 2015 με αποτέλεσμα 8000 άτομα να βρουν το θάνατο.

Ο Roger Bilham σεισμολόγος από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο λέει σχετικά: «Οι υφιστάμενες συνθήκες μπορεί να προκαλέσουν τουλάχιστον τέσσερις σεισμούς μεγαλύτερους των 8.0 βαθμών της κλίμακας Ριχτερ ο καθένας» και για να γίνει πιο απαισιόδοξος προσθέτει:

Και αν αυτό καθυστερήσει η τάση που έχει συσσωρευτεί ανά τους αιώνες μπορεί να καταλήξει σε ένα καταδρομικό μέγα σεισμό.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Οι επιστήμονες φοβούνται τον «Βig One»: Μέγας σεισμός μπορεί να κτυπήσει τη Νότια Ασία σύντομα
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats