5 Απρ 2016

Τεχνολογίες που αποκαλύπτουν την απάτη της χημικής ιατρικής

Τεχνολογίες που αποκαλύπτουν την απάτη της χημικής ιατρικής

Σήμερα οι άνθρωποι ζουν σε συνθήκες υπερβολικής μόλυνσης ή αλλιώς οξείδωσης. Η μόλυνση της ατμόσφαιρας, της τροφής (συντηρητικά, αντιβιοτικά κλπ.), η εξάρτηση από τα φάρμακα και τα απολυμαντικά, το χλώριο κλπ., είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζονται από ισχυρή οξειδωτική δράση.

" Όλα είναι συνδεδεμένα. Ότι παθαίνει η γη, το ίδιο θα πάθουν και τα παιδιά της", ανέφερε ο αρχηγός της φυλής των ινδιάνων Duwamish, το 1855 σε μια επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Franklin Pierce.

Σε όλο τον κόσμο πλέον, όλο και περισσότερα ανθεκτικά μικρόβια κάνουν την εμφάνισή τους, έναντι στα προϋπάρχοντα αντιβιοτικά. Στην Δανία τα ανθεκτικά βακτήρια είναι ανθεκτικά στην κολιστίνη, το ίδιο και τα βακτήρια Ε.coli που είχαν εντοπιστεί στην Κίνα και τα οποία είχαν απομονωθεί από χοίρους, κρέας πουλερικών και ανθρώπους.

Στην Ελλάδα η ανθεκτικότητα των στελεχών Klebsiella στην κολιστίνη είναι επίσης υψηλή. Σε µελέτες που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Statens Serum (SSI) και το Εθνικό Ινστιτούτο Τροφίμων του Τεχνικού Πανεπιστημίου (DTU Food) της Δανίας, διαπιστώθηκε ότι η αιτία για αυτήν την αντοχή των μικροβίων ήταν ένα νέο γονίδιο το MCR-1 που τα καθιστά ανθεκτικά στην αντιµικροβιακή ουσία κολιστίνη.

Η κολιστίνη αποτελεί μια από τις τελευταίες ουσίες άμυνας, στην αντιμετώπιση σοβαρών εντεροβακτηριακών λοιμώξεων, εκεί που οι άλλες θεραπείες έχουν αποτύχει. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το μεταλλαγμένο γονίδιο εμφανίστηκε σε κινεζικά κτηνοτροφεία που χορηγούσαν στα ζώα πολυμυξίνες στις οποίες ανήκει και η ουσία κολιστίνη, προσφέροντας έτσι στα βακτήρια την ευκαιρία να αναπτύξουν ανθεκτικότητα.

Αυτό το γεγονός δεν είναι κάτι νέο στην επιστημονική κοινότητα. Πολλές έρευνες ανά τον κόσμο όπως αυτή που είχε διεξαχθεί στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Scripps στην Καλιφόρνια, απέδειξαν ότι τα βακτήρια δεν περιμένουν τις τυχαίες διεργασίες της εξέλιξης για να σωθούν από τα βακτηριοκτόνα αντιβιοτικά. Κι αυτό γιατί τα ίδια επιταχύνουν αισθητά την διαδικασία της εξέλιξης, προκαλώντας ένα πλήθος μεταλλάξεων στα γονίδιά τους.

Και ενώ από το 1987 και μετά κανένα νέο αντιβιοτικό δεν έχει δημιουργηθεί και οι ανθεκτικές στα αντιβιοτικά λοιμώξεις σκοτώνουν περίπου 700.000 ανθρώπους κάθε χρόνο, στην Ιαπωνία ήδη από την δεκαετία του 1970 μελετούσαν διάφορες ομάδες μικροοργανισμών, για αντικατάσταση των φυτοφαρμάκων και των λιπασμάτων.

Οι ενεργοί μικροοργανισμοί (ΕΜ - effective microorganisms) ήταν μία από τις επιτυχημένες «καλλιέργειες» μικροοργανισμών, που αναπτύχθηκαν από τον Ιάπωνα Δόκτορα Teruo Higa Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου του Ριουκίου στην Οκινάβα. Ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας ΕΜ είναι ότι σε αντίθεση με τα αντιβιοτικά δεν σκοτώνει αμέσως τα μικρόβια.

Αντίθετα προλαμβάνει γρήγορα τον πολλαπλασιασμό τους και ελαττώνει τις δραστηριότητές τους, διασφαλίζοντας έτσι ότι τα διαφοροποιούμενα μεταλλαγμένα είδη δεν εξελίσσονται! Η τεχνολογία των ΕΜ χρησιμοποιήθηκε για την εξουδετέρωση πολλών παθογόνων μικροβίων όπως του MRSA (χρυσίζων σταφυλόκοκκος) με ικανοποιητικά αποτελέσματα, καθότι αντιπροσωπεύει τον πλέον σοβαρό αντίπαλο ακόμα και στο πιο τοξικό παθογόνο μικρόβιο!

Γιατί τα κράτη όλου του κόσμου δεν υιοθετούν την τεχνολογία των ΕΜ για ευρεία χρήση σε νοσοκομεία, κτηνοτροφικές μονάδες, καλλιέργειες και σε ένα σωρό άλλες εφαρμογές; Γιατί δεν χρησιμοποιείται ο χαλκός που έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και οι βιταμίνες όπως η C, στην αντιμετώπιση των ασθενειών; Γιατί μας θέλουν εξαρτημένους με ουσίες όπως συντηρητικά, αντιβιοτικά, απολυμαντικά κλπ., που χαρακτηρίζονται από ισχυρή οξειδωτική δράση; Μήπως δεν γνωρίζουν ότι η φθορά και ο εκφυλισμός (οξείδωση) που αποτελούν την αιτία των ασθενειών.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Τεχνολογίες που αποκαλύπτουν την απάτη της χημικής ιατρικής
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats