Ξεκάθαρο μήνυμα σε Άγκυρα και Ουάσινγκτον: Στην Ρωσία οι «μαγκιές» δεν περνάνε
Ξεκάθαρο μήνυμα σε Άγκυρα και Ουάσινγκτον: Στην Ρωσία οι «μαγκιές» δεν περνάνε

Την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε πως τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται εντός Συρίας, με σκοπό να πλήξουν τις θέσεις των κουρδικών δυνάμεων και να τις εμποδίσουν στον πόλεμο κατά των αμερικανοκίνητων ισλαμιστών.

Μιλώντας στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό REN, ο Λαβρόφ έστειλε σαφή προειδοποίηση τόσο σε Τουρκία όσο και στις Η.Π.Α., οι οποίες υποχθόνια ενισχύουν τι φιλοισλαμικές δυνάμεις στην Συρία, ετοιμάζοντας παράλληλα χερσαία επέμβαση στην περιοχή κατά της «Αρκούδας».

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, Τούρκοι στρατιώτες σκάβουν χαρακώματα μερικές εκατοντάδες μέτρα στο εσωτερικό της Συρίας. Για να αντιμετωπίσουν του Κούρδους αντάρτες», σημείωσε και τόνισε την παρουσία τουρκικών αρμάτων μάχης στα σύνορα με την Συρία τα οποία είναι έτοιμα για προέλαση.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ προειδοποίησε την Άγκυρα δήλωσε να σταματήσει να «διακηρύττει» αυθαίρετα την δημιουργία ζώνης ασφαλείας στο συριακό έδαφος, με σκοπό να εμποδίσει την ενοποίηση των κουρδικών θυλάκων στα ανατολικά και δυτικά.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι «οποιαδήποτε ενέργεια των Αμερικανών κατά των συμφερόντων της Ρωσίας, δεν θα μείνει αναπάντητη». «Τελείωσαν οι εποχές που κάποιοι στην Αμερικανική πρωτεύουσα, έκαναν ότι ήθελαν σε όλον τον πλανήτη», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Κάποιοι στην Ουάσινγκτον θέλουν να ποδηγετούν την ανθρωπότητα, με σκεπτικό καουμπόι. Αυτά στην Ρωσία δεν περνάνε».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications