Οι «μεταναστευτικές» ταραχές στη Σουηδία συνεχίζονται… (βίντεο)
Οι «μεταναστευτικές» ταραχές στη Σουηδία συνεχίζονται… (βίντεο)

Οι βίαιες ταραχές συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα στο νότιο προάστιο της Στοκχόλμης Alby, που είναι γεμάτο από πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και πέταξαν πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες σε αστυνομία και μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Την Πέμπτη το βράδυ, η αστυνομία περιπολούσε στο προάστιο, το οποίο είναι έδρα μεγάλου αριθμού Σύριων και Αρμενίων της διασποράς, καθώς και Ιρακινών προσφύγων, όταν μια πέτρα έσπασε το πίσω παράθυρο των σταθμευμένων αυτοκινήτων τους.

Όσο οι αστυνομικοί αναζητούσαν τους ενόχους, οι εξεγερμένοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα σε μια δημόσια γέφυρα και έχυσαν βενζίνη σε πολλά αυτοκίνητα, πριν τους βάλουν φωτιά. Όταν έφτασε η πυροσβεστική, επιτέθηκαν επίσης με βλήματα.

Την Παρασκευή το βράδυ, η αστυνομία αντιμετώπισε ακόμα περισσότερες συγκρούσεις με τους κατοίκους, αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση σύνδεσης των συμπλοκών.

Καθώς η σουηδική νομοθεσία απαγορεύει στην αστυνομία να καταγράψει την εθνικότητα και την καταγωγή των δραστών, η ταυτότητα των πρόσφατων εξεγερμένων είναι απίθανο να αποκαλυφθεί. Η Σουηδία αποδέχθηκε σχεδόν 170.000 αιτούντες άσυλο το 2015, τους περισσότερους κατά κεφαλήν από οποιοδήποτε άλλο κράτος της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications