Πλοίο φάντασμα ταξιδεύει στον Ατλαντικό!
Πλοίο φάντασμα ταξιδεύει στον Ατλαντικό!

Ένα ρωσικό κρουαζιερόπλοιο, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο στον Ατλαντικό ωκεανό γεμάτο αρουραίους και τοξικές ουσίες, μοιάζει να εξαφανίστηκε.

Το Lyubov Orlova, που φέρει το όνομα μιας Σοβιετικής ηθοποιού, έσπασε τα σκοινιά του καθώς ρυμουλκούταν για να γίνει παλιοσίδερα. Αν και το παρακολουθούσαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, τα ίχνη του πλοίου χάθηκαν από το Μάρτιο και υπάρχουν φόβοι πως βυθίστηκε.

Το πολυτελές πλοίο ρυμουλκούταν από τον Καναδά και κατευθυνόταν προς τη Δομινικανή Δημοκρατία στην Καραϊβική, αλλά εν μέσω μιας τρικυμίας με δυνατούς ανέμους και κύματα ύψους τριών μέτρων, έχασε επαφή με τα ρυμουλκά του.

Το αποκαλούμενο και «πλοίο φάντασμα» εντοπίστηκε για λίγο το Φεβρουάριο, καθώς έπλεε ακυβέρνητο 500 μίλια από τις ιρλανδικές ακτές. Τότε, το Μάρτιο, η καναδική ακτοφυλακή ανέφερε πως ένας από τους ραδιοφάρους έκτακτης ανάγκης του πλοίου, οι οποίοι ενεργοποιούνται όταν έρθουν σε επαφή με το νερό ή με άλλο αντικείμενο, φάνηκαν να εκπέμπουν 800 μίλια μακριά από τον Καναδά. Έκτοτε, δε σημειώθηκε κάποια άλλη εμφάνιση του πλοίου και αρκετοί υποθέτουν πως βυθίστηκε.

Υπάρχουν και φόβοι μόλυνσης· η γαλλική περιβαλλοντική οργάνωση Ρομπέν Ντιμπουά δήλωσε πως «σε περίπτωση σύγκρουσης ή ατυχήματος, το Lyubov Orlova θα εξαπολύσει καύσιμα, τοξικά υγρά, αμίαντο, υδράργυρο και άλλες μη διασπώμενες ουσίες».

Σα να μην έφτανε αυτό, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σχετικά με το ποιος είναι ο υπεύθυνος για το 37χρονο πολυτελές πλοίο. Οι αρχές του Καναδά δήλωσαν πως, αφού το πλοίο δε βρίσκεται στα καναδικά ύδατα, η υπόθεσή του δεν αφορά τη χώρα, ενώ «δείχνουν» σαν υπεύθυνο τον ιδιοκτήτη του Lyubov Orlova, τον Hussein Humayuni, στον οποίο ανήκει η εταιρεία Neptune International Shipping Inc.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications