Εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο εκ των τριών αγνοουμένων στην Κίναρο! που να γίνει και πόλεμος με ελικόπτερα εποχής Βιετνάμ!!!
Εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο εκ των τριών αγνοουμένων στην Κίναρο! που να γινει και πολεμος

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΝ

Εντοπίστηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι σοροί δύοεκ των τριών αγνοούμενων στελεχών του ΠΝ που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο AB-212 που συνετρίβη στην Κίναρο επιβεβαιώνοντας ετσι την εκδοχή του πιο θλιβερού σεναρίου. Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του τρίτου στελέχους του ΠΝ.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο ανθυπασπιστής ναυτίλος Ελευθέριος Ευαγγέλου.

Όσον αφορά στα αίτια της τραγωδίας οι κ.κ. Βίτσας και Αποστολάκης δεν είπαν κάτι συγκεκριμένο. Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι πώς το ελικόπτερο πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος, 390 πόδια όπως δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ (130 μέτρα δηλαδή) κάτι που σημαίνεί πώς εκτελούσε πιθανότητα σε άσκηση απόκρυψης με αποτέλεσμα να υπαρξει βίαιη πρόσκρουση του πάνω σε βράχο του νησιού.

Οι αξιωματικοί του ΠΝ μετά την εύρεση στις 07:01 το πρωί τμημάτων του ελικοπτέρου σε απόκρημνη περιοχή της Κινάρου (συγκεκριμένα βρέθηκε το ουραίο τμήμα του Agusta Bell) πιστεύουν ότι το ελικόπτερο προσέκρουσε στην κορυφή του λόφου ύψους 295 μέτρων, το ουραίο τμήμα αποκολλήθηκε βίαια και εν συνεχεία τα υπόλοιπα τμήματα του ελικοπτέρου έπεσαν στη θάλασσα.

Αυτός είναι ο λόγος πιθανότατα που το πλήρωμα δεν πρόλαβε να αναφέρει τίποτα. Ωστόσο, δεδομένου πώς τόσο ο κυβερνήτης όσο και ο συγκυβερνήτης ήταν ιδιαίτερα έμπειροι δεν αποκλείεται να υπήρξε και κάποια βλάβη. «Δεν μπορούμε να σας πούμε ακόμη κάτι. Όλα είναι υπό διερεύνηση» , ανέφερε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Τα λεγόμενα του κ. Αποστολάκη επιβεβαιώνουν αυτό που από νωρίς έχει γράψει το pronews.gr, ότι δηλαδή «κάρφωσε» πάνω στο νησί και συγκεκριμένα σε βράχο αρκετών μέτρων ύψους με αποτέλεσμα τα συντρίμμια να πέσουν σε απόκρημνη περιοχή. Αυτός είναι και ο λόγος που τα σωστικά συνεργεία ενώ έφτασαν έγκαιρα δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τις σορούς.

Συγεκριμένα, γύρω στις 4 τα ξημερώματα ελικόπτερο Sea Hawk εντόπισε θερμικό στίγμα στην Κϊναρο και δύο πλοία του ΠΝ που συμμετείχαν στην άσκηση αποβίβασαν ειδικές δυνάμεις (άνδρες της ΜΥΚ) στο σημείο, αλλά το έργο τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολο τόσο λόγω καιρικών συνθηκών όσο και λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Είναι πολύ πιθανό ένα μεγάλο μέρος των συντριμμιών και ίσως οι σοροί των άτυχων αξιωματικών να έχουν πέσει στο νερό, οπότε θα απαιτηθεί κατάδυση και έρευνες σε βάθος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications