Ο Πούτιν, η Ορθοδοξία & η υποκρισία του έλληνα πρωθυπουργού VIDEO
Ο Πούτιν, η Ορθοδοξία & η υποκρισία του έλληνα πρωθυπουργού

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν γιόρτασε τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα στην Εκκλησία (Σκέπης, ή Pokrova) της Μητέρας του Θεού στο χωριό Turginovo, που βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα (90 μίλια) βορειοδυτικά της Μόσχας.

Ο Ρώσος ηγέτης παρακολούθησε την λειτουργία και άναψε ένα κερί στην εκκλησία, όπου οι γονείς του είχαν βαπτιστεί το 1911 (σύμφωνα με τα αρχεία που βρέθηκαν στα περιφερειακά αρχεία), όπως μεταδίδει το sputnik.

Την στιγμή που ο Ρώσος ηγέτης σέβεται τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας του, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Α. Τσίπρας δηλώνει άθεος -δικαίωμά του βέβαια- και ορκίζεται πολιτικά -επίσης δικαιωμά του- όμως αυτό που δεν μας αρέσει είναι η υποκρισία.
Πριν ένα χρόνο ακριβώς, ο Αλέξης Τσίπρας για τις ψήφους και μόνο άφηνε στον αέρα από το λιμάνι του Πειραιά περιστέρια και «έπαιζε το ρόλο» του καλού χριστιανού. Φέτος ο Πρωθυπουργός δεν παρεβρέθηκε ως είθισται στο μεγάλο λιμάνι, καθώς τον ενόχλησαν οι δηλώσεις του Σεβασμιώτατου Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης έκανε δηλώσεις για το σύμφωνο συμβίωσης, οι οποίες ενόχλησαν το… »προοδευτικό» κατεστημένο και έτσι ο Αλέξης αποφάσισε να μην βρεθεί στο πλάι του μητροπολίτη.Ο άθεος Τσίπρας έπαιξε επικοινωνιακά το »χαρτί» του χριστιανισμού πριν ένα χρόνο και τώρα φαίνεται πως ξαναθυμάται τον παλιό του εαυτό, δηλαδή κανένας σεβασμός στα ήθη και έθιμα του ελληνισμού.

Δείτε παλαιότερη δήλωση του Αλέξη.

Από την άλλη ο ρώσος ηγέτης κατά καιρούς έχει προβεί σε δηλώσεις όπου εξυμνεί την Ορθοδοξία.
Το 2013 με αφορμή τους εορτασμούς για τα 1.025 χρόνια από τον εκχριστιανισμό των Ρώσων, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για τη σπουδαιότητα και τη σημασία της Ορθοδοξίας στην ιστορία του ρωσικού λαού.

«Η Εκκλησία εκτελεί έναν πολύ σημαντικό ρόλο για τη Ρωσία», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος. Παράλληλα, τόνισε ότι το ρωσικό έθνος οφείλει ουσιαστικά τη δημιουργία του στην ορθόδοξη πίστη, καθώς, όπως ανέφερε «με την έλευση του χριστιανισμού, της ορθοδοξίας, άρχισε να δημιουργείται το ρωσικό έθνος και να δημιουργείται το ενωμένο ρωσικό κράτος».

Επίσης, σε συνεντευξή του στην εφημερίδα »Figaro» είχε δηλώσει τα εξής: Σε μία συνέντευξή σας σε Ρώσους δημοσιογράφους αποκαλύψατε ότι βάλατε πάνω στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα ένα σταυρό που σας είχε δώσει η μητέρα σας. »Η μητέρα μου ήταν άνθρωπος πιστός, σε μία εποχή που η λατρεία ήταν κάτι επικίνδυνο στη Σοβιετική Ένωση. Με είχε βαφτίσει κρυφά στην Εκκλησία. Γιατί, λοιπόν, να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι… μου έδωσε το σταυρό της να τον βάλω στον τάφο του Κυρίου μας, στα Ιεροσόλυμα; Νιώθω υπερήφανος που ανήκω στη ρωσική ορθόδοξη Εκκλησία.»

Στις 31 Δεκεμβρίου 2015 ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε την επικαιροποιημένη νέα Εθνική Στρατηγική Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σε αυτό λοιπόν το έγγραφο τονίζεται ιδιαίτερα η διατήρηση των παραδοσιακών πνευματικών και ηθικών αξιών της χώρας.
Ενώ εμείς εδώ αποδομούμε πλήρως με το σύμφωνο συμβίωσης τη δομή της οικογένειας και ανοίγει η κεκρόπορτα στο άμεσο μέλλον για την υιοθεσία παιδιών από gay ζευγάρια.

Το Άγιο Πνεύμα ας φωτίσει τους πολιτικούς ταγούς που καταδυναστεύουν την πατρίδα μας, ούτως ώστε να δει αυτή η χώρα στο μέλλον μια άσπρη μέρα…

ithesis.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications