Ο Πούτιν έθεσε σε συναγερμό τις πυρηνικές δυνάμεις λόγω μετακίνησης αμερικανικών μονάδων χημικού πολέμου στην Συρία
Ο Πούτιν έθεσε σε συναγερμό τις πυρηνικές δυνάμεις λόγω μετακίνησης αμερικανικών μονάδων χημικού πολέμου στην Συρία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού και του ευρωπαϊκού τύπου ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν έθεσε σε ύψιστη ετοιμότητα 10 συντάγματα των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων (SMF) , με κινητά συστήματα πυραύλων Topol-M και Yars, σύμφωνα και με άρθρο μας από το pentapostagma.gr, με τίτλο: «Ξεκίνησαν βόλτες» σε επτά περιφέρειες οι ρωσικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι Topol-M» και «yars», λόγω μεταστάθμευσης αμερικανικών δυνάμεων χημικού πολέμου στην Συρία, αναφέρει δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι το καθεστώς Ομπάμα «προετοιμάζει» επίθεση των τζιχαντιστών με χημικά όπλα στην Συρία, προκειμένου να δικαιολογήσει την εισβολή των ΗΠΑ σε αυτήν την χώρα, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Μεσογείου .

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για άμεση «ενημέρωση» του Ρώσου Προέδρου από την ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GRU, με αποτέλεσμα ο ίδιος να δώσει εντολή για πλήρη ετοιμότητα αριθμού κινητών μονάδων διηπειρωτικών πυραύλων.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες και αξιωματικοί που εστάλησαν στην Συρία , ανήκουν στο Ιατρικό Ινστιτούτο του Στρατού των ΗΠΑ , στην υπηρεσία Χημικής Άμυνας (USAMRICD) αλλά και στο Χημικό και Βιολογικό Κέντρο (ECBC).Οι άνδρες αυτοί επιβιβάστηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας στο αεροδρόμιο του Μιλάνου και μεταφέρθηκαν στην βόρεια επαρχία της Συρίας Hasakah κοντά στα τουρκικά σύνορα, περιοχή όπου φέρεται να δρουν Αμερικανοί κομάντος .

Εγείροντας τις ανησυχίες του Προέδρου Β. Πούτιν από αυτήν την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων χημικού πολέμου στην Συρία, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν και λάβει και αυτές τα δικά τους μέτρα.

Αεροσκάφος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε όλο αυτό το άκρως εξειδικευμένο προσωπικό στο αεροδρόμιο Rmeilan αφού είχε κάνει μια προηγούμενη στάση στο αεροδρόμιο του Κεντάκυ στο δρόμο προς την Μέση Ανατολή, περιοχή που υπάρχουν παράνομα αποθηκευμένοι 524 τόνοι ενός ολόκληρου φάσματος χημικών όπλων, συμπεριλαμβανομένου του θανατηφόρου αερίου νεύρων Sarin, τονίζει το δημοσίευμα .

Πληροφορίες φέρουν το Αμερικανό Πρόεδρο Μ. Ομπάμα και τον Αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν, ο οποίος έκανε μια επείγουσα στάση στην Τουρκία το περασμένο Σαββατοκύριακο, να έχουν σχεδιάσει να επιβάλουν μια στρατιωτική λύση στη Συρία.Η απόφαση της ανωτάτης αμερικανικής ηγεσίας υποστηρίζεται και από μαζική στρατιωτική συγκέντρωση τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία.

Χωρίς να έχει κάποιος ιδιαίτερες ικανότητες εύκολα κατανοεί ότι σε μια τέτοια ενδεχόμενη περίπτωση θα έχουμε μια σοβαρότατη κλιμάκωση αυτής της σύγκρουσης, η οποία θα μπορούσε εύκολα να εξελιχθεί στον Γ “Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αναλυτή Nikolai Patrushev : « Η ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει θέσει ως στόχο την παγκόσμια κυριαρχία. Οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται μια ισχυρή Ρωσία. Αντιθέτως, θα πρέπει να αποδυναμώσουν την χώρα μας όσο το δυνατόν περισσότερο. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, δεν αποκλείεται η προσπάθεια διάλυσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο στην υφαρπαγή των αστείρευτων ρωσικών πόρων από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Δρ Guy McPherson, αυτή την εβδομάδα με δηλώσεις του προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να οδηγήσουν την Ρωσία προς την κατεύθυνση της κλιμάκωσης των εντάσεων, βάζοντας ολόκληρο τον κόσμο σε κίνδυνο μιας μεγάλης στρατιωτικής σύγκρουσης.Το τι θα γίνει πραγματικά μόνο ένας θεός ξέρει.

pentapostagma.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications