ΣΟΚ στο κατεστημένο! Αστρονόμοι ανακάλυψαν εξωγήινες κατασκευές;
Αστρονόμοι ανακάλυψαν εξωγήινες κατασκευές;

Ξεχάστε το νερό στον Άρη, τώρα οι αστρονόμοι αποκαλύπτουν ακόμα μια πιο ενδιαφέρουσα ανακάλυψη από το αχανές και μυστηριώδες Διάστημα, την ύπαρξη τεχνολογικού πολιτισμού σε "κοντινό" άστρο

Τον τελευταίο καιρό μας έχουν απασχολήσει πολύ οι νέες ανακαλύψεις από το διάστημα, που εκτός από το νερό στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη ισχυρίζονται τώρα ότι το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ εντόπισε ένα άστρο λίγο πιο έξω από τον Γαλαξία μας, που διαθέτει τεχνολογικό εξοπλισμό.

Ποιο είναι όμως αυτό το μυστήριο άστρο; Μήπως είναι η απόδειξη της ύπαρξης εξωγήινης ζωής; Αυτά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν τους επιστήμονες, αλλά και το κοινό.

Οι αστρονόμοι που μελέτησαν τις εικόνες που τους έστειλε το Κέπλερ από το διάστημα υποστηρίζουν ότι τα ευρήματα μοιάζουν με ένα σύμπλεγμα αντικειμένων που "μοιάζει με έναν εξωγήινο πολιτισμό".

Συγκεκριμένα, ο Jason Wright, αστρονόμος από το πανεπιστήμιο Penn State, είναι ο υπεύθυνος που αναμένεται να δημοσιεύσει μια έκθεση από το "παράξενο" σύμπλεγμα αστέρων που αποδεικνύει ότι τα αντικείμενα θα μπορούσε να είναι ένα "μεγα-δομές", που έχουν χτιστεί από εξωγήινους.

Το όνομα του αστερισμού που βρίσκεται λίγο πιο έξω από τον γαλαξία μας είναι KIC 8462852 και βρίσκεται μεταξύ των αστερισμών "Κύκνος" και "Λύρα". Η πρώτη φορά που κίνησε το ενδιαφέρον των αστρονόμων και τον ερευνητών της διαστημικής υπηρεσίας ήταν το 2009 όταν το τηλεσκόπιο Κέπλερ το κατέταξε ανάμεσα στα άστρα που έχει τροχιά όμοια με αυτή της Γης.

Αυτό που όμως μαγνήτιζε περισσότερο το ενδιαφέρον των επιστημόνων ήταν η συνεχώς διαφορετική όψη που παρουσίαζε το άστρο κάθε φορά που "συλλαμβάνονταν" από τα τηλεσκόπια.Παράλληλα, το συγκεκριμένο άστρο εκπέμπει ένα διαφορετικό από τους άλλους αστερισμούς φως, γεγονός που ενισχύει τους ισχυρισμούς των μελετητών.

Η Tabetha Boyajian, από το πανεπιστημίου του Yale, δήλωσε πως "δεν είχαμε δει ποτέ στο παρελθόν κάτι παρόμοιο. Ήταν πραγματικά περίεργο. Αρχικά πιστεύαμε ότι ήταν λανθασμένα δεδομένα που μας στέλνει ο υπολογιστής από το διαστημικό όχημα, όμως μετά από έλεγχο δεν βρήκαμε λάθη".

Το συγκεκριμένο άστρο βρίσκεται από το 2011 στο στόχαστρο των ερευνών των αστρονόμων, καθώς περιβάλλεται από νέους πλανήτες, όπως και ο δικός μας Ήλιος. Έτσι, μετά από έρευνες και μελέτες ομάδων επιστημόνων και ειδικών προκύπτει ότι πιθανότατα ένα άλλο αστέρι έχει εγκλωβίσει στην τροχιά του έναν μεγάλο αριθμό από κομήτες, κοντά στο αστρικό σύστημα που μελετάται, πράγμα που μοιάζει απίθανο να συμβεί.

Πιο συγκεκριμένα οι νέοι ισχυρισμοί σχετίζονται με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στον αστερισμό KIC 8462852, ωστόσο οι αστρονόμοι και οι ερευνητές αποφεύγουν τη δημοσίευση των συγκεκριμένων στοιχείων προκειμένου να αποφευχθεί η σύγχυση που μπορεί να προκληθεί στο κοινό. Προκειμένου να δημοσιευθούν τα ευρήματα θα πρέπει αν υπάρξει έρευνα για να μπορούν να υποστηριχθούν όλοι οι παραπάνω ισχυρισμοί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications