Αλέξης Τσίπρας σαν χεσμένος: συναντήσεις στο Νταβός όλες οι αριστερές μαριονέτες Ευρώπης made in usa!
 Αλέξης Τσίπρας: συναντήσεις στο Νταβός όλες οι αριστερές μαριονέτες Ευρώπης made in usa!

Με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν και τον αντικαγκελάριο αριστερό πιόνι της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ενώ την Πέμπτη ακολουθούν οι συναντήσεις με τα αλλα πιόνια Σόιμπλε και Λαγκάρντ.

Στο επίκεντρο των εντολών, μεταξύ άλλων, το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα, το προσφυγικό, η ελληνοαμερικανική συνεργασία ( ελληνοαμερικανική συνεργασία! απο τότε που έριξαν το Παπαδόπουλο δεν υπαρχει κατι άλλο απο στενή συνεργασία με τα τοπικά πιόνια!)με έμφαση στις επενδύσεις!!!= ξεπούλημα, τα ενεργειακά, το Κυπριακό και η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού, ο Αμερικάνος αντιπρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία της σταθερότητας στην Ελλάδα για την ευρύτερη σταθερότητα στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε ότι η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα, προκειμένου να αναδειχθεί η δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε ! σιγά μην έκανε και αλλιώς! τις πρωτοβουλίες του αντιπροέδρου των ΗΠΑ για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών οικονομικών σχέσεων και την περεταίρω προώθηση των αμερικανικών επενδύσεων στην χώρα μας! τόσα χρονιά είδατε τίποτα απο αυτή την συνεργασία; πέρα απο νατοϊκές βάσεις?.(ακολουθεί λίγο σανός οπως διαδίδουν προσπαθώντας να δείξουν οτι ειναι ανεξάρτητη χωρα η Ελλάδα! )

Αναφορικά με το προσφυγικό, το γραφείο του πρωθυπουργού ανέφερε ότι χαιρετίστηκε η σημαντική προσπάθεια της χώρας μας για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού, ενώ τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω δραστηριοποίησης της διεθνούς κοινότητας πάνω στο ζήτημα.

Στο θέμα των ενεργειακών χαιρετίστηκε η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τους αγωγούς TAP και IGB και εκτιμήθηκαν οι προοπτικές για τη μεταφορά ING μέσω της Ελλάδας. Στην κατεύθυνση αυτή σημειώθηκε η ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τις νέες διόδους μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Για το Κυπριακό επισημάνθηκε η δυνατότητα να ενισχυθεί η θετική δυναμική στις συνομιλίες. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του ζητήματος στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ε.Ε. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αίσθημα ασφάλειας στον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, δεν διασφαλίζεται με αναχρονιστικά σχήματα όπως οι εγγυήσεις.

Τέλος για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων οι δύο πλευρές, Ελλάδα και ΗΠΑ, τόνισαν τη σημασία που αποδίδουν στην συνέχιση των συνομιλιών, υπό τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, κ. Νίμιτς. Παράλληλα, επεσήμαναν την ανάγκη οι εκλογές στην ΠΓΔΜ να συμβάλλουν θετικά στην εξασφάλιση σταθερότητας στη χώρα, καθώς και στη δημιουργία κλίματος για αμοιβαία αποδεκτή επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, προς όφελος και της ενταξιακής προοπτικής της γειτονικής χώρας.

Αντικείμενο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ήταν το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα και η προσφυγική κρίση. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση, ενώ στη μεταξύ τους συνομιλία εκτιμήθηκε η ελληνική προσπάθεια για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα μοιράζει δίκαια τα βάρη.

Σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό, υπήρξε συζήτηση για τα στοιχεία της κρίσης, ενώ υπογραμμίστηκε και από τις δυο πλευρές η προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα για τη διαχείριση του ζητήματος.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον ευρωπαίο επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, κατά τη συνάντησή τους επισημάνθηκε η ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Συζητήθηκε, επίσης, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς και η πορεία της ελληνικής οικονομίας, με βάση τα θετικά στοιχεία ανάκαμψης που παρουσίασε ο πρωθυπουργός.

Αυτά τα λίγα ....εγώ προτείνω να καταργήσουν όλους τους πρωθυπουργους της Ευρώπης !μαζί και την βουλή! ετσι και αλλιώς όλοι εκτελούν εντολές! ,χωρα ανεξάρτητη με κοινό νόμισμα και οικονομία δεν υπάρχει στο ΔΝΤ! αντί να βάζουν μαριονέτες και να κανουν εκλογές με Μαγειρέματα ! ας κανουν απευθείας κουμάντο απο Αμερική ! θα γλυτώσουν να πληρώνουν και τα καθυστερημένα του ΚΚΕ, και Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που όποτε θέλουν κατι απο ΔΝΤ , τα στέλνουν στους δρόμους δηθεν οτι τα ζητούν αυτοί!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications