Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα! Τελικά τα τουρκικά πολεμικά πλοία έφτασαν μέχρι το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας! [Βίντεο]
Τελικά τα τουρκικά πολεμικά πλοία έφτασαν μέχρι το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας! [Βίντεο]

Το τουρκικό Ναυτικό, μια ημέρα κορύφωσης των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο με την ωμή παραβίαση του συμφώνου Γιλμάζ-Παπούλια και την αποστολή του σεισμογραφικών ερευνών πλοίου, του ωκεανογραφικού "Τσεσμέ", συνοδεία πολεμικών σκαφών, στο Βόρειο Αιγαίο, κάποιος στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας είχε την φαεινή ιδεά να επιτρέψει τον πλου του τουρκικού ελαφρού αντιτορπιλικού Α-577 «Sokullu Mehmet Pasa» εκτοπίσματος 2.930 τόνων από τον Ισθμό της Κορίνθου με αποτέλεσμα να εξέλθει ακριβώς στη νότια είσοδο του Ναυστάθμου Σαλαμίνας!

Ηταν τόσο δύσκολο να ζητηθεί από τα τουρκικά σκάφη να μην περάσουν από τον Ισθμό και να πέσουν επάνω στο Ναύσταθμο, αλλά να διαπλεύσουν την Πελοπόννησο;

Το «Sokullu Mehmet Pasa» κλάσης Rhein ναυπηγήθηκε στην Γερμανία το 1960 και εντάχθηκε στο τουρκικό Ναυτικό το 1995 σε αντιναρκικές αποστολές.

Μαζί με το τουρκικό ναρκαλιευτικό «Akcakoca» που επίσης διέπλευσε τον Ισθμό της Κορίνθου σήμερα, συμμετείχαν σε κοινή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με την μόνιμη αντιναρκική δύναμη του ΝΑΤΟ SNMCMG-2.

Στην πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου «Αριάδνη 2015», συμμετείχαν επίσης η φρεγάτα «Ναβαρίνον», τα ναρκοθηρευτικά «Καλυψώ», «Καλλιστώ», «Ευνίκη», η κανονιοφόρος «Πολεμιστής», το γαλλικό πολεμικό πλοίο «FS Lyre».

Διοικητής της μόνιμης αντιναρκικής δύναμης του ΝΑΤΟ SNMCMG-2 είναι ο Τούρκος πλοίαρχος Ramazan Kesgin και ο ΝΑΤΟϊκός στολίσκος αποτελείται από τα τουρκικά πλοία «TCG Sokullu Mehmet Pasa» και «TCG Akcakoca», το ισπανικό «ESPS Sella» και το γερμανικό «FGS Weilheim».

Η άσκηση «Αριάδνη 2015» που είχε ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου και διεξήχθη σε περιοχές του Ιονίου και του Πατραϊκού κόλπου ολοκληρώθηκε χθες. Μετά το τέλος της πολυεθνικής άσκησης ναρκοπολέμου, τα τουρκικά πολεμικά πλοία επέλεξαν να πάρουν το δρόμο της επιστροφής μέσω του Ισθμού της Κορίνθου προκειμένου να επισπεύσουν τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications