Καταιγίδα βλημάτων cruise από υποβρύχια του ρωσικού Στόλου κατά Τούρκων και Αράβων ισλαμιστών video
Καταιγίδα βλημάτων cruise από υποβρύχια του ρωσικού Στόλου κατά Τούρκων και Αράβων ισλαμιστών video

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΡΩΣΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ ΒΛΗΜΑΤΑ ΠΛΕΥΣΗΣ

Ο ρωσικός Στόλος εξαπέλυσε την καταιγίδα βλημάτων cruise κατά Τούρκων και Αράβων ισλαμιστών από υποβρύχια στη Μεσόγειο στέλνοντας σαφή προειδοποίηση στη Τουρκία για το τι θα μπορούσε να υποστεί αν "τραβήξει το σχοινί".

Υποβρυχίως εκtοξεύθηκαν βλήματα cruise 3Μ-54 Κalibr και συγκεκριμένα από το "Rostov-on-Don" ανακοίνωσε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργέι Σοιγκού στον Β.Πούτιν, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία ότι εκτοξεύθηκαν βλήματα και από ένα δεύτερο ρωσικό υποβρύχιο του οποίου η ύπαρξη δεν έχει ανακοινωθεί.

Oι πύραυλοι χτύπησαν δύο κύριες θέσεις των ισλαμιστών στην περιοχή της Ράκκα, όπως και θέσεις Τουρκομάνων
"Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι επιφέραμε σοβαρή ζημιά σε αποθήκες οπλισμού, εργοστάσιο παραγωγής ναρκών και βομβών και σε εγκαταστάσεις πετρελαίου" είπε ο Ρώσος ΥΠ.ΑΜ.

"Tις προηγούμενες τρεις ημέρες οι επιχειρήσεις μας περιελάμβαναν Tu-22 όπως και μαχητικά από τη βάση Khmeimim. Συνολικά πραγματοποιήσαμε 300 εξόδους και χτυπήσαμε 600 στόχους τις τελευταίες 72 ώρες" είπε ο Σ.Σοιγκού και πρόσθεσε ότι όλες οι επιδρομές των μαχητικών κρούσης έγιναν με συνοδεία Su-30 ή με εξοπλισμένα Su-34.

Tο υποβρύχιο τύπου Rostov-on-Don (Β-237) γνωστό ως «Improved Kilo» από το ΝΑΤΟ είναι τρίτης γενιάς υποβρύχιο της κλάσης Varshavyank (project 636) και έχει το μικρότερο ακουστικό ίχνος συμβατικού υποβρυχίου στον κόσμο.
Είναι συμβατικής πρόωσης με εκτόπισμα 4.000t.
Έχει πλήρωμα 52 άνδρες και μπορεί να παραμείνει στη θάλασσα επί 45 ημέρες χωρίς ανεφοδιασμό.Φέρει οκτώ τορπιλοσωλήνες των 533mm και πυραύλους Kalibr.Μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 300 μέτρων και να αναπτύσσει ταχύτητα σε κατάδυση 20 κόμβoυς.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications