Υπουργείο Δικαιοσύνης HΠΑ: «Δράσεις που στηρίζονται σε βίαιες ομιλίες εναντίον Μουσουλμάνων θα διώκονται
Υπουργείο Δικαιοσύνης HΠΑ: «Δράσεις που στηρίζονται σε βίαιες ομιλίες εναντίον Μουσουλμάνων θα διώκονται

Μιλώντας σε δείπνο της 10ης επετείου μουσουλμάνου εισαγγελέα, η γενική εισαγγελέας είπε, «Δεν μπορούμε να ενδώσουμε στο φόβο που βασίζεται αυτή η οπισθοδρόμηση."

Η Γενική Εισαγγελέας Loretta Lynch προειδοποίησε την Πέμπτη ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα μπορούσε να αναλάβει επιθετική δράση εναντίον ανθρώπων των οποίων η αντι-μουσουλμανική ρητορική "οδηγεί προς τη βία» και είπε στην μουσουλμανική κοινότητα ότι «στεκόμαστε μαζί σου σε αυτό."

Επίσης δήλωσε ότι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο μήνα, όλο και περισσότερο σημειώνεται "εξαιρετικά ανησυχητική άνοδος της αντι-μουσουλμανικής ρητορικής" κι ότι ο φόβος είναι ο μεγαλύτερος φόβος της.

Μετά τις επιθέσεις του Παρισιού, υπήρξε μια άνοδος των βίαιων επιθέσεων κατά μουσουλμανικών τζαμιών σε όλη τη χώρα. Αυτό, σε συνδυασμό με τις έντονες πολιτικές ρητορείες, όπως η πρόσκληση του Donald Trump για καταχώριση των μουσουλμάνων Αμερικανών, έχει κάνει τους μουσουλμάνους ηγέτες της κοινότητας να ανησυχούν ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια νέα εποχή διακρίσεων.

Η Lynch κατέστησε σαφές ότι συμμερίζεται αυτές τις ανησυχίες, αλλά ορκίστηκε να χρησιμοποιήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την προστασία των μουσουλμάνων από τις διακρίσεις και τη βία.

Σημειώνοντας την αύξηση της βίας κατά των μουσουλμάνων και των τζαμιών στον απόηχο των επιθέσεων στο Παρίσι, η Lynch πρόσθεσε ότι, «Όταν μιλάμε για την πρώτη τροπολογία, πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι οι δράσεις που στηρίζονται σε βίαιες συζητήσεις δεν είναι Αμερικανικές. Δεν είναι αυτό που είμαστε, δεν είναι αυτό που κάνουμε, και τέτοιες δράσεις θα διωχθούν. "

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications