Εθνική κυριαρχία τέλος – Ευρωστρατός θα ελέγχει τα σύνορα!
Εθνική κυριαρχία τέλος – Ευρωστρατός θα ελέγχει τα σύνορα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εκχωρεί και τη φύλαξη των συνόρων – Τι περιλαμβάνει η πρόταση της Κομισιόν – Θα επεμβαίνουν στα σύνορα των κρατών ακόμα και χωρίς αίτημα ή συγκατάθεσή τους

Το σχέδιο ανάπτυξης της νέας ευρωσυνοριοφυλακής – ακτοφυλακής πρότεινε σήμερα, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου η Κομισιόν, για την καλύτερη διαχείριση και φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και για την προστασία της ζώνης Σένγκεν.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή προτείνει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργανισμού για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τη FRONTEX. Ο οργανισμός αυτός θα δεσμεύσει, ως το 2020 μόνιμο προσωπικό 1.000 ατόμων, ενώ παράλληλα θα μπορεί να αντλεί προσωπικό από μία δεξαμενή 1.500 συνοριοφυλάκων των κρατών-μελών. Το προσωπικό από αυτή τη δεξαμενή θα κινητοποιείται εντός τριών ημερών, όταν και όπου κρίνεται απαραίτητο.

Η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή θα έχει εποπτικό ρόλο, παρακολουθώντας και αναλύοντας την κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Θα προτείνει διορθωτικές δράσεις σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα έχει δικαίωμα άμεσης επέμβασης για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Αυτό σήμαίνει πως θα μπορεί να επεμβαίνει χωρίς καν να ρωτάει το κράτος – μέλος!

Αν ένα κράτος – μέλος αδυνατεί να αντιμετωπίσει την πίεση των μεταναστευτικών ροών, θέτοντας σε κίνδυνο τον χώρο Σένγκεν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι σε θέση να αποφασίσει την άμεση επέμβαση της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής, χωρίς να χρειάζεται να έχει προηγηθεί σχετικό αίτημα από το εν λόγω κράτος-μέλος.

O νέος οργανισμός θα μπορεί να συνεργάζεται με τρίτες χώρες και να πραγματοποιεί κοινές επιχειρήσεις με γειτονικές χώρες.
Επίσης, θα βοηθά στη διαδικασία επιστροφής στις χώρες προέλευσής τους των μεταναστών εκείνων των οποίων η αίτηση χορήγησης ασύλου απορρίπτεται. Προς το σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό γραφείο επιστροφών.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός παραπόνων για την περίπτωση που ένα άτομο θεωρεί ότι έχουν καταπατηθεί τα δικαιώματά του.

Εξάλλου, η Επιτροπή προτείνει την αναθεώρηση της συνθήκης Σένγκεν, προκειμένου να επιτραπεί η διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε Ευρωπαίους πολίτες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ (χερσαία, θαλάσσια και εναέρια). Παράλληλα θα γίνεται ταυτοποίηση των βιομετρικών στοιχείων των επιβατών με βάσεις δεδομένων, όπως το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν, η βάση δεδομένων της Interpol για απωλεσθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα και αντίστοιχα εθνικά συστήματα πληροφοριών, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι τα άτομα που εισέρχονται στην ΕΕ δεν συνιστούν απειλή για τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι αυτοί θα είναι υποχρεωτικοί από και προς τρίτες χώρες.

Παρουσιάζοντας την πρόταση της Επιτροπής, ο αντιπρόεδρος Φρανς Τίμερμανς δήλωσε: «Σ’ ένα χώρο ελεύθερης μετακίνησης χωρίς εσωτερικά σύνορα, η διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης πρέπει να γίνει κοινή ευθύνη. Η προσφυγική κρίση ανέδειξε σαφείς αδυναμίες και κενά στον υπάρχοντα μηχανισμό φύλαξης των συνόρων».

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι η πρόταση της Επιτροπής θα ενισχύσει την ασφάλεια για τους Ευρωπαίους πολίτες και θα βελτιώσει τη διαχείριση των συνόρων. «Σήμερα δημιουργούμε περισσότερη Ευρώπη, για την καλύτερη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων, για την αύξηση των επιστροφών των παράτυπων μεταναστών, για την ενίσχυση του συστήματος ασύλου γι αυτούς που έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας και για την ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», δήλωσε ο Έλληνας επίτροπος.

Εθνική κυριαρχία ΤΕΛΟΣ!

Οι πιέσεις, λοιπόν, και οι απειλές περί εξόδου από τη ζώνη Σένγκεν απέδωσαν καρπούς και η Αθήνα συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του γερμανικού άξονα και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το σχέδιο για ευρωστρατό έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και δεν αφήνει σχεδόν κανένα περιθώριο αντίδρασης και διαφωνίας σε χώρες που δεν επιθυμούν να εκχωρήσουν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας! Αν ψηφιστεί αυτό το σχέδιο από τα κράτη και τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, θα σηματοδοτήσει μια κοινή διαχείριση των συνόρων της Ένωσης, άρα και την εγκατάλειψη της εθνικής κυριαρχίας.

Η συγκεκριμένη πρόταση μετατρέπει τη Frontex σε έναν πραγματικό ευρωπαϊκό οργανισμό συνόρων με αρμοδιότητες δημόσιας εξουσίας, το οποίο θα ενεργοποιείται σε περίπτωση που ένα κράτος-μέλος εμφανίσει σοβαρές αδυναμίες για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. Παρουσιάζουν αυτό το σώμα ως αναγκαία προϋπόθεση για τη διαφύλαξη της συνθήκης Σένγκεν.

Η ανικανότητα και η απροθυμία της κυβερνήσεως να διαφυλάξει την εθνική μας κυριαρχία δεν αποτελεί ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δικαιολογία για την παράδοσή της σε οποιονδήποτε υπερεθνικό οργανισμό.

Ακόμα και τώρα, που έχουν πει «ναι σε όλα», η κυβέρνηση προλαβαίνει να υψώσει ανάστημα και πει επιτέλους ένα «όχι» στο διευθυντήριο των Βρυξελλών. Να πει «ΌΧΙ» στην παράδοση των συνόρων μας στους Ευρωπαίους. Να βάλει τέλος στα σχέδια για κοινές περιπολίες Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο. Εδώ και τώρα να δώσει τα απαιτούμενα κονδύλια σε Λιμενικό και Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να γίνει εφικτή η φύλαξη των ελληνικών συνόρων.

ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ «ΟΧΙ» ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ – ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications