Ρώσοι επιστήμονες παρουσιάζουν συσκευή που βλέπει 50 μέτρα μέσα από τοίχους
Ρώσοι επιστήμονες παρουσιάζουν συσκευή που βλέπει 50 μέτρα μέσα από τοίχους

Η εταιρεία EMIIA, στην Κριμαία, παρουσίασε μια συσκευή που μπορεί να "δει" μέσα από τοίχους και απεικονίζει αντικείμενα που κινούνται σε πραγματικό χρόνο λειτουργίας.

«Η τεχνολογία μπορεί να ανιχνεύσει την κίνηση των ανθρώπων, των ζώων και άλλα πράγματα σε απόσταση 50 μέτρων, ανάλογα με τον χαρακτήρα του τοίχου και τα εμπόδια. Η αρχή αυτή βασίζεται στο φαινόμενο Doppler, καταγράφοντας τη νόθευση του ραδιοφωνικού κύματος, κατά την κίνηση των αντικειμένων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Το λειτουργικό πρωτότυπο, παρουσιάστηκε στη Σεβαστούπολη, περιλαμβάνει μια συσκευή σάρωσης και δύο υπολογιστές που λαμβάνουν το σήμα, το αποκωδικοποιούν και το απεικονίζουν στην οθόνη.

"Το καθήκον μας τώρα είναι να μεταφέρουμε την τεχνολογία αυτή σε κινητές συσκευές. Στο μέλλον μπορεί να μοιάζει με έναν υπολογιστή tablet ή με το κράνος ενός στρατιώτη. Μπορεί να εγκατασταθεί σε UAV και να αποστείλει τα δεδομένα σε ανθρώπους στο έδαφος. Αυτή η τεχνολογία θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει τους αισθητήρες έκτακτης ανάγκης και τους μηχανισμούς ασφάλειας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Βλαντιμίρ Starostin.

Η εταιρεία αναμένει να λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση το 2016 και να αρχίσει την εμπορική παραγωγή τέτοιων συσκευών το 2017. Τον Αύγουστο του 2015, η ίδια τεχνολογία παρουσιάστηκε από ερευνητές του Ηνωμένου Βασιλείου που κατάφεραν να εντοπίσουν αντικείμενα που κινούνται πίσω από τοίχο πάχους 25 εκατοστών. Ο στρατός των ΗΠΑ επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για την τεχνολογία, δεδομένου ότι μπορεί να εφαρμοστεί στον έλεγχο άγνωστων χώρων και να βοηθήσει στον καλύτερο έλεγχο σε καταστάσεις ομηρίας.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->