ΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΑΡΓΑ Η ΓΡΉΓΟΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗΣ

Μετά την 11η Σεπτέμβρη, η αμερικανική αστυνομία έχει σκοτώσει τουλάχιστον δύο φορές περισσότερους Αμερικανούς απ’ όσους έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το μοναδικό μεγάλο γεγονός. Ο ετήσιος αριθμός δολοφονιών από την αστυνομία κυμαίνεται κάπου μεταξύ 500 και 1000, η ​​μεταβολή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά από αυτά τα περιστατικά αναφέρονται ανακριβώς από την αστυνομία.

– Κάθε χρόνο, 40 χιλιάδες Αμερικανοί σκοτώνονται σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα
– Δολοφονούνται περίπου 15.000 Αμερικανοί
– Περίπου 100.000 Αμερικανοί πεθαίνουν από ιατρική αμέλεια
– 40.000 Αμερικανοί αυτοκτονούν

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αιτίες θανάτου στην Αμερική, όχι οι σημαντικότερες, αλλά μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες. Μια πρόχειρη συνολική εκτίμηση αυτού που συνέβη στους Αμερικανούς από αυτές τις αιτίες στο χρονικό διάστημα από την 11η Σεπτέμβρη. Παίρνοντας μόνο τον χαμηλότερο αριθμό σε κάθε περίπτωση, εδώ και δεκατέσσερα χρόνια,

7.000 Αμερικανοί σκοτώθηκαν από τη δική τους αστυνομία,(μόνο όταν ειναι μαύρος γίνεται θέμα!)
– 420.000 σκοτώθηκαν από κάτι που στάθμευε στο γκαράζ τους,
– 210.000 δολοφονήθηκαν από συμπολίτες τους
– 1.400.000 σκοτώθηκαν από οικογενειακούς γιατρούς τους,
– 560.000 γαι διάφορους ανεξήγητους λόγους

Το σύνολο αυτών των διαφόρων αιτίων θανάτου κυμαίνεται σε 2.600.000 θανάτους, περίπου 867 φορές ο αριθμός των Αμερικανών που σκοτώθηκαν την 11 Σεπτέμβρη.

Γιατί ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας;
Γιατί ξοδεύουν αμέτρητα δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μιας σχεδόν αμελητέας απειλής για την ευημερία τους; Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, ξοδεύουν από 1 μέχρι και 5 τρισεκατομμύρια δολάρια ναι, είναι τρισεκατομμύρια με «τρις», αν και τέτοια σύνολα ποτέ δεν μπορούν να δοθούν με ακρίβεια λόγω του απορρήτου, των ψευδών λογιστικών στοιχείων, και της τεράστιας σπατάλης που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος όλων των στρατιωτικών και κατασκοπευτικών επιχειρήσεων. Ακόμα και με τους πιο βάναυσους στρατιωτικούς όρους του «bang for the buck» παραβλέποντας όλα τα θέματα σχετικά με τον θάνατο, την καταστροφή και την ηθική, έτσι όπως κάνει συνήθως ο στρατός στο ζοφερό έργο του, ο Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας πρέπει να είναι η πιο λάθος διάθεση χρηματικών πόρων σε όλη την ανθρώπινη ιστορία.

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, λόγοι που ποτέ δε αναφέρθηκαν σε εφημερίδες ή σε δελτία ειδήσεων, λόγοι που κάνουν τις δαπάνες αυτών των κολοσσιαίων ποσών σε σχέση με τον τόσο ασήμαντο κίνδυνο αποδεκτές από εκείνους που κάνουν τις δαπάνες, εκτός κι αν οι Αμερικανοί ηγέτες είναι όλοι τρελοί.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ο Πόλεμος κατά των Ναρκωτικών έχει τεράστια αποτυχία, καθώς η μεγάλη σπατάλη πόρων δεν έχει αποφέρει τίποτα πέρα από τη γενική συρρίκνωση των ατομικών ελευθεριών, την κατασκευή νέων φυλακών, και την απασχόληση ανέργων σε αχρείαστες ομάδες αστυνομικών και δεσμοφυλάκων. Όμως, τι προσφέρει κάθε χρόνο ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας που σπαταλά πολλαπλάσιο από το ποσό που ξοδεύεται για τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών;

Ένα πολύ μεγαλύτερο εξευτελισμό των ελευθεριών,
– σχεδόν το σάρωμα των καθαρών τμημάτων του Χάρτη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,
– την άνοδο μέσα στην κοινωνία μας, σκοτεινών και αντιδημοκρατικών δυνάμεων ως κάθε λογής πρακτόρων ασφάλειας και στρατιωτικών, – την εκθετική αύξηση του κυβερνητικού απορρήτου και ως εκ τούτου τη στέρηση από τους ψηφοφόρους κάθε ελπίδας να ψηφίσουν ενημερωμένοι,
– τη δημιουργία αμέτρητων μελλοντικών εχθρών ανά τον κόσμο, και – τον εξαναγκασμό των Αμερικανών να στηρίξουν βρώμικες πράξεις πανομοιότυπες με το απεχθές έργο των στρατιωτικών δικτατοριών που προκάλεσαν την εξαφάνιση δεκάδων χιλιάδων πολίτων.

Υπάρχουν μόνο δύο εξηγήσεις για αυτήν τη σπατάλη των πόρων που αν χρησιμοποιούνταν με άλλο τρόπο θα μπορούσαν να κάνουν τον κόσμο ένα ασύγκριτα καλύτερο μέρος. Έχουν βοηθηθεί σε μεγάλο βαθμό από το «φαινόμενο εγκλήματος των δελτίων ειδήσεων» την «επίδραση της διαφήμισης», επειδή η διαφήμιση λειτουργεί στα μυαλά των ανθρώπων μέσα από τις διαρκείς δημόσιες και επαναλαμβανόμενες εμφυτεύσεις προτάσεων που δεν διαφέρουν καθόλου από αυτές που φύτεψε ο υπνωτιστής-ταχυδακτυλουργός στο μυαλό των εθελοντών θεατών από το κοινό του.

Η λέξη «τρομοκρατία» ακούγεται σε κάθε τηλεοπτικό ρεπορτάζ
Έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι οι ημερήσιες αναφορές σε βίαια εγκλήματα, ακόμα και όταν συμβαίνουν σε περιοχές μακριά από εκεί που μένουν οι τηλεθεατές, αναγκάζουν τους ανθρώπους να γίνουν ανήσυχοι για πολλές συνηθισμένες δραστηριότητές τους, όπως να αφήνουν τα παιδιά να πάνε με τα πόδια στο σχολείο ή να πάνε στο πάρκο για να παίξουν. Και καμιά διαφημιστική καμπάνια στην Ιστορία δε θα μπορούσε καν να συγκριθεί με το διαρκή βομβαρδισμό των τηλεθεατών να «τρομοκρατούνται από αυτό ή εκείνο» που συμβαίνει στις εφημερίδες, τα περιοδικά μας και τις τηλεοπτικές συχνότητες. Σίγουρα, καμιά ολοκληρωτική κυβέρνηση δεν γεμίζει το λαό της με τόσες προτάσεις φόβου όπως το κάνει σήμερα ο «ελεύθερος τύπος» της Αμερικής.

Δεν μπορούν να ακούσουν ένα δελτίο ειδήσεων ή να διαβάσουν μια εφημερίδα από τα οποία να λείπει η λέξη “τρομοκρατία”, γεγονός που μπλοκάρει το μυαλό των περισσότερων ανθρώπων που θα έπρεπε να αναρωτιούνται γι’ αυτές που θεωρούνται ως αμαρτωλά τεράστιες δαπάνες χωρίς κανένα χρήσιμο σκοπό, την στιγμή που προϋποθέτουν την απεμπόληση πολύτιμων ελευθεριών. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το θέμα είναι ότι ο φόβος υπερνικά τόσο τη λογική όσο και το θάρρος.

Οι Αμερικανοί, μαζί με ανθρώπους από άλλες χώρες που σε μεγάλο βαθμό βρίσκονται υπό την αμερικανική επιρροή, έχουν οικειοθελώς παραιτηθεί απ’ όλα όσα πιστεύαμε ως καθιερωμένα ανθρώπινα δικαιώματα. Ναι, υπάρχει αμφισβήτηση σχετικά με τις υψηλής τεχνολογίας τηλεοθόνες εφάμιλλες του Big Brother, μια άλλη σχετικά με δημιουργία τεράστιων νέων ή εξελισσόμενων οργανισμών όπως η TSA και η NSA, και ακόμη μια σχετικά με τη φαινομενικά ατελείωτη σειρά των πολέμων, αλλά πολύ λιγότερη αμφισβήτηση απ’ ό, τι θα αναμενόταν.

Υπήρξε σχετικά μικρή αμφισβήτηση για το πώς η Αμερική κουρέλιασε την προσκόλλησή της στις Συμβάσεις της Γενεύης για την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και για την πλήρη αδιαφορία της να καθιερώσει τις καθιερωμένες βασικές αρχές του κοινού δικαίου στη διεθνή συμπεριφορά της Αμερικής. Αυτή η αμφισβήτηση πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη, τουλάχιστον στην Αμερική.

Σε μια πολύ πραγματική έννοια, η εγκατάσταση στην Αμερική μιας κυβέρνησής μέσα στην κυβέρνηση που αποτελείται από τους ηγέτες στον τομέα της ασφάλειας, του στρατού και των μεγάλων εταιρειών της, έχει επιτρέψει τη δημιουργία ενός είδους τέρατος Φρανκενστάιν που τώρα είναι πια έτοιμο με τις τρομερές δυνάμεις του να κάνει την πρόκλησή του. Σίγουρα δεν είναι μόνο οι τρομοκράτες που πρέπει να το φοβούνται, είναι κάθε πρόσωπο που νοιώθει στο στήθος του ή της την ανάγκη για δικαιοσύνη, ισονομία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και είναι όλες οι χώρες που λαχταρούν την ανεξαρτησία τους από τις αυτοκρατορικές δηλώσεις της Αμερικής για το πώς θα πρέπει να χειρίζονται τις δικές τους υποθέσεις.

Η έκφραση “Νέα Παγκόσμια Τάξη”, πράγματι αποδίδει κάτι από αυτό που διεξάγει αδυσώπητα η κυβέρνηση της Αμερικής μετά την 11/9 με την αχαλίνωτη αίσθηση πως είναι δικαίωμα και προνόμιό της. Το φοβερό πλάσμα που έχει φέρει στη ζωή το οποίο ήδη λειτουργεί μυστικές φυλακές, βασανιστήρια, διεξάγει εξωδικαστικές εκτελέσεις και υποστηρίζει φρικτές κυβερνήσεις σε πολλά μέρη δεν εκτιμάται για τις αρχές του ή για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή ακόμη και για τη στοιχειώδη ευπρέπειά του. Όλοι γνωρίζουμε από την Ιστορία και την κοινή εμπειρία ότι την πάροδο του χρόνου κάθε καλά θεμελιωμένο καθεστώς, και προνομιούχο ίδρυμα μεγαλώνει, τροποποιεί τους όρους του καταστατικού του και απλώνει την επιρροή του ακόμα μακρύτερα, όπως ακριβώς κάνει σήμερα η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών που αν και δεσμεύεται από το καταστατικό της να μην κατασκοπεύει τους Αμερικανούς, τους κατασκοπεύει διαρκώς μέσα από διάφορες τεχνικές ρυθμίσεις που παρακάμπτουν αποτελεσματικά το καταστατικό της.

Αυτό το “τέρας” υπηρετεί τους στόχους στο εξωτερικό συντρίβει τη δημοκρατία οπουδήποτε αποδεικνύεται άβολη ή εμπόδιο για τα συμφέροντα της κυβέρνησης της Αμερικής, όπως στην Ουκρανία, το Ιράκ, την Λιβύη, την Αίγυπτο όπως επιχειρήθηκε στη Βενεζουέλα και τώρα στη Συρία.

Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα το “τέρας” δημιούργησε μια χαοτική ερημιά σε εδάφη που προηγουμένως ευημερούσαν, όπως το Ιράκ και τη Λιβύη, και τώρα δουλεύει σκληρά για να κάνει την ίδια δουλειά στην υπέροχη αρχαία γη της Συρίας, έχοντας ως συμμάχους στην προσπάθειά του μερικούς από τους πιο άσχημους βίαιους φανατικούς που θα μπορούσε να βρει. Οι πράξεις του έχουν προκαλέσει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους σ’ αυτά τα μέρη, αμέτρητους πρόσφυγες και τραυματίες, την καταστροφή πολύ πολύτιμων υποδομών, και άφησαν τους ανθρώπους να βυθίζονται στο χάος για τα επόμενα χρόνια.

Δημιούργησε ένα πραξικόπημα, και κατ’ επέκταση έναν εμφύλιο πόλεμο, στην Ουκρανία, βυθίζωντας αυτή τη φτωχή γη ακόμη πιο βαθιά, και σ’ αυτή του την προσπάθεια συμμάχησε με παραστρατιωτικά σκουπίδια τύπου Stormfront που ακόμη και το αξιολύπητο FBI σίγουρα θα μπορούσε να διεισδύσει και να διερευνήσει όσα δραστηριοποιούνται στην Ηνωμένες Πολιτείες. Όλα αυτά τα έκανε μόνο και μόνο για να αποκτήσει προσωρινά ψυχολογικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη Ρωσία, μια χώρα της οποίας η ηγεσία σήμερα αντιπροσωπεύει πολύ καλύτερα τις αρχές της διεθνούς ειρήνης και της τάξης για όσους από εμάς έχουν μεγαλώσει με μια σταθερή δόση ψυχροπολεμικής προπαγάνδας απ’ ό,τι η Ουάσιγκτον που ποτέ δεν σταματά να αναμασά συνθήματα σχετικά με τα δικαιώματα και τη δημοκρατία που διαρκώς αγνοεί.

Όλοι μας έχουμε κάνει μια τεράστια επένδυση στο απερίσκεπτο παιχνίδι της Αμερικής που παίζει το παιχνίδι “ποιος θα δειλιάσει πρώτος” με τη Ρωσία, τη μόνη χώρα στον πλανήτη που είναι ικανή να εξολοθρεύσει το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού πολιτισμού. Και δυστηχώς οι γεροντο«έφηβοι» της CIA κάνουν ανοησίες που θέτουν σε κίνδυνο τα περισσότερα από αυτά που θεωρούμε πολύτιμα.

Αλλά το “τέρας” χρησιμεύει επίσης για να εκφοβίσει τον ίδιο τον πληθυσμό της Αμερικής.
Μην κάνετε μεγάλες ή θορυβώδεις διαδηλώσεις ενάντια στην αδικία, μη διαμαρτύρεστε πάρα πολύ για τις καταχρηστικές μεθόδους της αστυνομίας και των αρχών, μην επικοινωνείτε με άλλους που για οποιονδήποτε λόγο μπορούν να θεωρηθούν ως ανεπιθύμητοι από την κυβέρνηση, και μη περιγράφετε κάποια ομάδα που έχει αυθαίρετα χαρακτηριστεί “τρομοκρατική” ως απλώς “μαχητές της ελευθερίας”. Οποιαδήποτε από αυτές τις πράξεις ή πολλές άλλες ενέχει τον κίνδυνο για αυθαιρεσίες από δυνάμεις που επίσημα δεν υπήρχαν πριν.

Η Εσωτερική Ασφάλεια είναι εφοδιασμένη με τεράστια ποσά για συσκευές ελέγχου του πλήθους και όπλα, και ήταν στρατηγός αυτός που ήσυχα ανακοίνωσε πριν από μερικά χρόνια ότι το Πεντάγωνο έχει προετοιμαστεί για τη στιγμή που ο στρατιωτικός νόμος θα κατέστη αναγκαίος στην Αμερική. Οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις της Αμερικής, εδώ και πολύ καιρό έχουν κερδίσει διεθνή φήμη για την βίαιη, μιλιταριστική συμπεριφορά τους, τους έχει δοθεί υπερβολικός στρατιωτικών προδιαγραφών εξοπλισμός ελέγχου του πλήθους. Το FBI αναζητά τακτικά νέες εξουσίες και δυνατότητες, το ίδιο FBI που, με τέτοια θλιβερή κατάσταση, επιστρέφει στις ρίζες του και την κατάχρηση εξουσίας.

Στο μυαλό πολλών άλλων, η στάση της Αμερικής απέναντι στον κόσμο μοιάζει με την πατημασιά ενός άσχημου νταή που συναντάτε στο δρόμο, κάποιου που απλά δεν θα σας αφήσει να περάσετε, μέχρι να του δώσετε αυτό που απαιτεί. Ο νταής είναι οι υπερβολικά πλούσιοι και το προνομιακό κατεστημένο της χώρας, που έχει την πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας χειραγωγημένους, φοβισμένους και τρομοκρατημένους και στην πλειονότητά τους υποαπασχολούμενους ή άνεργους. Φυσικά, ο νταής δεν λογαριάζει καθόλου τους διεθνείς οργανισμούς και τις συμφωνίες, θεωρώντας τον εαυτό του πάνω από τους κανόνες και τους περιορισμούς τους οποίους οι άλλοι τηρούν. Οι οργανισμοί είτε απλά αγνοούνται ή, όπως στην περίπτωση των Ηνωμένων Εθνών, εξαναγκάζονται να προσαρμόζονται στις αποδεκτές γραμμές. Η Αμερική για κάμποσα χρόνια αρνείται να πληρώσει τις νομικά απαιτούμενες οφειλές της μόνο για να αποδείξει την πυγμή της καθώς και για να αναμειχθεί με περισσότερες από μία κλίκα για να ανατρέψουν έναν μη αρεστό Γενικό Γραμματέα.

Αυτό μας δίνει απλώς μια ιδέα του τι είναι πιθανό να έρθει καθώς δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι «η εξουσία διαφθείρει και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα».

Η παγκόσμια ελπίδα για την ανακούφιση από μια μορφή διεθνούς τυραννίας προέρχεται από την ενδυνάμωση χωρών, όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία (BRICKS).

Μακάρι να μπορούσε να προστεθεί την ΕΕ στη λίστα, αλλά φαίνεται σχεδόν τόσο νωχελική και άφωνη όσο ο ευρύτερος πληθυσμός της Αμερικής ή η σημερινή κυβέρνηση του Καναδά. Μόνο δυνάμεις ικανές να λένε «όχι» στην εγκαθίδρυση και οικοδόμηση συνασπισμών που εξυπηρετούν την Αμερική, να αντιταχθούν στις υπερβολές της παρέχουν επανόρθωση και ανακούφιση στο μέλλον. Και μόνο μέσα από τον πολιτικό ισχυρισμό ότι είναι πιθανό να προκύψουν νέοι διεθνείς οργανισμοί με κάποια δύναμη και ισχύ. Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν στα λόγια τον ανταγωνισμό στην οικονομία, αλλά αυτό δεν ισχύει λιγότερο για τις σφαίρες της πολιτικής και των διεθνών υποθέσεων. Και οι Αμερικανοί υποστηρίζουν στα λόγια τη δημοκρατία και δεν συνειδητοποιούν ότι οι κυβερνώσες ελίτ της χώρας αντιπροσωπεύουν το ελάχιστο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού και μοιάζουν στις πράξεις τους στο εξωτερικό ως η πιο αριστοκρατική κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications