Απαίτηση - ΣΟΚ των δανειστών: Πετάξτε τους Έλληνες από τα σπίτια τους!
Απαίτηση - ΣΟΚ των δανειστών: Πετάξτε τους Έλληνες από τα σπίτια τους!

Ξένα κερδοσκοπικά funds και πολυεθνικές εταιρείες διαχείρισης ακινήτων κρύβονται πίσω από την «ξαφνική εμπλοκή» με τους δανειστές, που ζητούν άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Πρόκειται για κεφάλαια, γνωστά ως «γύπες», που θέλουν να εισβάλουν στην εγχώρια αγορά.
Αποκαλυπτικοί των προθέσεων, αλλά και των ακραίων πιέσεων των δανειστών, είναι οι διάλογοι που φέρνει στη δημοσιότητα το «Έθνος», ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη και τους επικεφαλής του κουαρτέτου.

Ελληνική πλευρά: Η ελληνική κοινωνία υπέστη ένα σοκ. Έχει χαθεί το 25% του ΑΕΠ. Έχουν μειωθεί 40% τα εισοδήματα, η ανεργία είναι στο 26%. Δεν αντέχει να υποστεί κι άλλο σοκ, αυτό της απώλειας της κύριας κατοικίας.
Τρόικα: Να μην υπάρχει περιορισμός στους πλειστηριασμούς, παρά μόνο για τα φτωχά στρώματα. Έτσι οι τράπεζες θα μπορούν να απειλούν με εξώσεις για να πληρώνουν τα δάνεια τους.

Ελληνική πλευρά: Το 80% των διαμερισμάτων στην Ελλάδα είναι κάτω από τα 120 τμ. Η ελληνική μεσαία τάξη δεν είναι όπως της Αγγλίας με διαμερίσματα άνω των 300 τ.μ. ή μονοκατοικίες. Η άρση των πλειστηριασμών δεν διευκολύνει ούτε τις τράπεζες.
Τρόικα: Με τις προτάσεις σας δεν θα υποχρεώνονται να πληρώνουν τα δάνεια.
Με απλά λόγια: η τρόικα θέλει να δημιουργήσει μια νέα αγορά στην Ελλάδα από κατοικίες που θα βγαίνουν «στο σφυρί».

Η αγορά αυτή θα συμπληρώνεται από κερδοσκοπικά funds και πολυεθνικές εταιρείες διαχείρισης ακινήτων. Μοχλό εισόδου των εταιρειών αυτών στη χώρα θα αποτελέσουν οι πρώτοι μαζικοί πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες.
Οι ελληνικές τράπεζες, σε γενικές γραμμές, δεν έχουν εμπειρία για να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση μαζικών πλειστηριασμών. Οπότε είτε θα πουλήσουν τα «κόκκινα» δάνεια σε «γύπες» που θα αναλάβουν να κάνουν τη δουλειά, είτε θα προσλάβουν ξένες εταιρείες για να προχωρήσουν τη βρώμικη διαδικασία.

Ταυτόχρονα, οι εταιρείες διαχείρισης ακινήτων που θα αγοράσουν τα «κόκκινα» δάνεια από τους «γύπες» θα νοικιάζουν τα σπίτια που βγήκαν σε πλειστηριασμό ακόμη και στους πρώην ιδιοκτήτες τους!

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->