Δημοσκοπήσεις για κλάματα: Δείτε και γελάστε
Δημοσκοπήσεις για κλάματα: Δείτε και γελάστε

Όπως διαβάζουμε στο "εγκυρότατο" real.gr, εκλογικό ντέρμπι δείχνει η πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε αμέσως μετά την απόφαση του πρωθυπουργού για την προκήρυξη των εκλογών.

Ως εδώ όλα καλά.
Δείτε και τα στοιχεία τώρα...
Σύμφωνα με τα στοιχεία της μέτρησης που έγινε από την εταιρία «Interview» για λογαριασμό του «Βεργίνα TV», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24% και η ΝΔ 22%. Ακολουθούν: Χ.Α 6%, Ποτάμι 5,5%, ΚΚΕ 4,5%, ΠΑΣΟΚ 4,5%, Λαϊκή Ενότητα 4,5%, Ένωση Κεντρώων 4% και οι ΑΝΕΛ 3,5%.

Και συνεχίζει το άρθρο σχολιάζοντας την συσπείρωση των δυο κομμάτων.
Στα δημοκοπικά ευρήματα ξεχωρίζει η μικρή συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, όπου φτάνει το 50%, σε αντίθεση με το ποσοστό της ΝΔ που αγγίζει το 70%.

Εδώ προκύπτει ένα θέμα όμως.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει μόνο το 50% των ψηφοφόρων του και τον Ιανουάριο είχε πάρει 36% τότε το τωρινό του ποσοστό πρέπει να βρίσκεται στο 18% έτσι δεν είναι;
Κι αν η ΝΔ συσπειρώνει το 70% των ψηφοφόρων της από το 27% που πήρε τον Ιανουάριο τότε τώρα το ποσοστό της είναι στο 19%.

Απλά μαθηματικά είναι, και δεν μπορούμε να καταλάβουμε από που προκύπτουν ως ποσοστά το 24 και 22%.
Αν η κάρτα με την συσπείρωση λέει αλήθεια και αυτή, και δεν είναι γενναιόδωρη υπέρ των δυο μνημονιακών κομμάτων όπως τα ποσοστά που τους δίνουν, και για να μην παρεξηγηθούμε πιστεύουμε ότι όντως και αυτή η κάρτα είναι γενναιόδωρη τότε πρέπει να μας περνάνε κάποιοι για πολύ χάνους ή το λιγότερο αμόρφωτους και μας πλασάρουν τέτοιες δημοσκοπήσεις.

Ξεχνούν πολύ εύκολα ότι οι δημοσκόποι έχουν απολέσει προ πολλού την αξιοπιστία τους, έχουν ξεφύγει και έχουν χάσει πλέον τον έλεγχο την προπαγάνδας.Εμείς θα σας πούμε απλά ότι τα ποσοστά των δυο αυτών κομμάτων έχουν πατώσει, και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με δυσκολία θα πιάσει διψήφιο νούμερο.

Και κρατήστε αυτό που σας λέμε για να το θυμάστε και να το διασταυρώσετε μετά τις εκλογές.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

εισαι μπακαλης δεν λαμβανεις οτι δεν είναι ολοι οι ψηφοφοροι παιλαιοι

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications