ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΩΓΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΩΓΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ

Καθώς συνεχίζονται οι πολεμικές συγκρούσεις στην μεθόριο Τουρκίας Συρίας μεταξύ Κούρδων και Τζιχαντιστών, τα κύματα των προσφύγων έχουν αρχίσει και πλημμυρίζουν κατ’ αρχή την τουρκική επικράτεια και από εκεί μεταφέρονται μαζικά στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου για να προωθηθούν στην Ελλάδα και ει δυνατόν και στην Ιταλία, χώρες που ήδη έχουν σημαντικό πρόβλημα ενώ η χώρα μας δοκιμάζεται στυγνά από την όλη κατάσταση.

Αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι όπως αποκαλύπτεται όλη αυτή η κατάσταση και οι πολεμικές συγκρούσεις γίνονται για την δημιουργία ενός καθαρά κουρδικού διαδρόμου στην βόρειο Συρία, ο οποίος θα ανοίξει τον δρόμο για να περάσει ένας καινούργιος ενεργειακός αγωγός που θα μεταφέρει το κουρδικό πετρέλαιο του βορείου Ιράκ και της βορειοανατολικής Συρίας που ελέγχεται από τους Κούρδους, στην Ανατολική Μεσόγειο. «Σπόνσορας» αυτής της επιχείρησης οι Αμερικανοί, (το αμερικανικό πεντάγωνο), που ενισχύουν με κάθε μέσο το PYD, δηλαδή το στρατιωτικό σκέλος των Κούρδων της Συρίας.

Σύμφωνα με ένα άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah, (15/6), με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Amaç petrole yeni güzergah çizmek», δηλαδή, «Σχεδιάζουν νέα διαδρομή του πετρελαίου», αποκαλύπτεται ότι οι σφοδρές πολεμικές συγκρούσεις των τελευταίων ημερών μεταξύ των Τζιχαντιστών που στηρίζονται από την Τουρκία και των Κούρδων που ενισχύονταν από τους Αμερικανούς, γίνονται για την δημιουργία ενός διαδρόμου από όπου θα περνά ο νέος ενεργειακός αγωγός που θα μεταφέρει το κουρδικό πετρέλαιο στην ανατολική Μεσόγειο.

Δηλαδή για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται πως όλος αυτός ο αιματηρός πόλεμος που έχει στοιχήσει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, κυρίως χριστιανούς της Συρίας, γίνεται για τους ενεργειακούς αγωγούς και τα πετρέλαια της περιοχής. Η Τουρκία που χύνει «κροκοδείλια δάκρυα» υποκρισίας για τα δράμα των προσφύγων, σε αυτή την σύγκρουση είναι καταφανώς κατά των Κούρδων γιατί ανησυχεί έντονα από την προοπτική να χάσει το μονοπώλιο της μεταφοράς του πετρελαίου του βορείου Ιράκ και αυτό να περάσει στους Κούρδους.

Για το ίδιο θέμα η τουρκική εφημερίδα Aydınlık αποκαλύπτει στις 14 Ιουνίου με ένα άλλο άρθρο με τον τίτλο, «ABD Özel unsurları var», δηλαδή, «Η Αμερική έχει ειδικές δυνάμεις στην περιοχή», ότι οι Αμερικανοί βρίσκονται πίσω από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Κούρδων καθώς, όπως ισχυρίζεται η τουρκική εφημερίδα, οι Κούρδοι τα έχουν βρει με τους Αμερικανούς οι οποίοι προτιμούν να στηριχτούν στους Κούρδους για την υλοποίηση των σχεδίων τους στην περιοχή και στην επικράτηση ενός νέου στάτους κβο που θα εξυπηρετεί τα αμερικανικά σχέδια.

Όλα αυτά έχουν ανησυχήσει έντονα την Άγκυρα καθώς βλέπει να χάνει τον έλεγχο και οι Τζιχαντιστές που έχουν στηριχτεί από τον Ερντογάν έχουν συνέχεια απώλειες υπέρ των Κούρδων.

Συνέπεια όλων αυτών είναι αυτό που βλέπουμε αυτές τις μέρες στα ελληνικά νησιά, δηλαδή δεκάδες χιλιάδες από την Συρία που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν τα εισιτήρια μεταφοράς τους από την περιοχή, να φτάνουν με όλα τα μέσα στην ελληνική επικράτεια. Και έπεται συνέχεια, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει τα «στραβά μάτια» και το μόνο που ενδιαφέρει τις Βρυξέλες είναι το πως θα αλυσοδέσουν για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ- Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications