Συναγερμός από «νέο ιό» στο Facebook – Ποια είναι η αλήθεια!
Συναγερμός από «νέο ιό» στο Facebook – Ποια είναι η αλήθεια!

Αρκετές δημοσιεύσεις αναφέρουν και προειδοποιούν για ένα νέο ιό που κάνει θραύση στο Facebook. Ποια είναι η αλήθεια;

Όπως διαβάζουμε στο iguru.gr, την Παρασκευή η βρετανική εφημερίδα Daily Mail ανακοίνωσε μια δυσλειτουργία (bug) του κοινωνικού δικτύου.

Η ιστοσελίδα ανέφερε:

«Ένα άγνωστο bug στο Facebοok εμποδίζει συνδέσμους εκατομμυρίων ειδήσεων να εμφανίζονται στην ιστοσελίδα. Πολλές δημοσιεύσεις εξαφανίζονται για «παραβίαση της πολιτικής ασφάλειας», σύμφωνα με το Facebοok».

Η παραπάνω είδηση, γράφει το iguru, μετατράπηκε σε «Παγκόσμιος συναγερμός για τον νέο ιό που χτύπησε το Facebοok» και συνεχίζει:

«Οι τίτλοι φυσικά που εμφανίστηκαν στα Ελληνικά sites, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική είδηση. Προσπαθώντας να είμαστε κάπως πιο ελαστικοί στην κρίση μας για τους Έλληνες ειδήμονες προστάτες της Ελληνικής διαδικτυακής σκηνής, θα μπορούσε να «μπέρδεψαν» το bug με το virus.

Όμως όπως και να’χει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το διαδίκτυο αναστατώθηκε, με μια δημοσίευση που δεν ισχύει. Άλλο ένα hoax που διαδίδεται μέσω «δημοσιογραφικών» καναλιών.

Προσοχή λοιπόν στους «προστάτες» σας. Πολύ αμφιβάλουμε αν μπορούν να προστατέψουν του ίδιο τους τον εαυτό, αν και το κίνητρο της ημιμάθειας μπορεί να είναι μόνο η συλλογή κλικς για τις ιστοσελίδες τους.

Ίσως πάλι μπέρδεψαν την πρωταπριλιά με την πρωτομαγιά… ποιος ξέρει…».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications