Ένα κομμάτι πίτσα πρόδωσε στις αρχές τον εγκληματία που βασάνισε σκότωσε και έκαψε οικογένεια ομογενών στις ΗΠΑ
Ένα κομμάτι πίτσα πρόδωσε στις αρχές τον εγκληματία που βασάνισε σκότωσε και έκαψε οικογένεια ομογενών στις ΗΠΑ

Το DNA του 34χρονου αφροαμερικανού Νταρόν Ντίλον Γουίντ εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές για την άγρια δολοφονία του Σάββα Σαββόπουλου, της συζύγου του, του 10χρονου γιου τους και της οικονόμου τους στην Ουάσινγκτον.

Στα ίχνη υπόπτου για την κτηνώδη δολοφονία του ομογενούς Σάββα Σαββόπουλου, της συζύγου του, του γιου και της οικονόμου τους είναι η αστυνομία της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι δολοφονηθέντες είχαν αρχικά κρατηθεί με τη βία, ενώ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Ντάρον Ντίλον Γουίντ, 34 χρονών, από το Μέριλαντ, ο οποίος αναζητείται. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, DNA του 34χρονου βρέθηκε σε κομμάτι πίτσας που είχε παραγγελθεί στο σπίτι το βράδυ της 13ης Μαΐου, ενώ κρατούνταν τα θύματα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Το επόμενο πρωί, ο προσωπικός βοηθός του Σαββόπουλου άφησε ένα πακέτο με 40.000 δολάρια σε μετρητά στο σπίτι, σύμφωνα με αξιωματούχους και αστυνομικά έγγραφα. Ώρες αργότερα, στο σπίτι του ομογενούς επιχειρηματία ξεσπούσε πυρκαγιά, ενώ οι τέσσερις ήταν νεκροί. Όταν έφτασε επί σκηνής η πυροσβεστική, τα χρήματα είχαν εξαφανιστεί, καθώς και μια μπλε Πόρσε της οικογένειας, η οποία βρέθηκε αργότερα σε πάρκινγκ εκκλησίας καμμένη.

Τα στοιχεία αυτά ανοίγουν νέες διαστάσεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Σάββα Σαββόπουλου, 46 ετών, της Έιμι Σαββοπούλου, 47, του 10χρονου γιου τους, Φίλιπ και της οικονόμου, Βεραλίτσια Φιγκουερόα, 57 χρονών. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα θύματα πιθανότατα κρατήθηκαν όμηροι κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σπίτι- που ήταν κοντά στην έπαυλη του αντιπροέδρου- και κάποια στιγμή θεωρείται πως είχαν δεθεί.

Σε αυτή τη φάση διερευνώνται πιθανές συνδέσεις μεταξύ του περιστατικού και της προσωπικής ή επαγγελματικής ζωής του Σαββόπουλου, ο οποίος ήταν γνωστός επιχειρηματίας. Δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρο του εγκλήματος, ωστόσο αρχίζει να διαφαίνεται μια ακολουθία γεγονότων, με μια σειρά κλήσεων ανάμεσα στον Σαββόπουλο, μια τράπεζα, έναν λογιστή, τον προσωπικό βοηθό του- ο οποίος τον βοηθούσε να ανοίξει μια σχολή πολεμικών τεχνών- ένα στέλεχος εταιρείας οικοδομών και την εταιρεία του Σαββόπουλου, American Iron Works, ώρες πριν τη φωτιά. Τα τέσσερα θύματα βρέθηκαν στον δεύτερο όροφο του σπιτιού, φέροντας τραύματα από χτυπήματα ή οξύ αντικείμενο. Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές, η φωτιά προκλήθηκε από εμπρησμό.

Σημειώνεται ότι ο νεκρός ομογενής ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της American Iron Works, που προμηθεύει μέταλλο σε projects μεγάλων κτιρίων. Ο ίδιος και η σύζυγός του ήταν δραστήριοι σε κοινωνικούς κύκλους της Ουάσινγκτον, καθώς και σε καμπάνιες συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς και πολιτικούς σκοπούς. Οι δύο έφηβες κόρες τους ήταν μακριά όταν έγιναν οι δολοφονίες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications