Τι θα γίνει αν ΗΠΑ και Ρωσία εμπλακούν σε πυρηνικό πόλεμο;
Τι θα γίνει αν ΗΠΑ και Ρωσία εμπλακούν σε πυρηνικό πόλεμο;

Τυχόν πυρηνικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσία θα οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή των ΗΠΑ.

Η Ρωσία και η Κίνα θα βρίσκονται σε καλύτερη θέση. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ο Γάλλος συντάκτης του διαδικυακού κόμβου «Europesolidaire», Jean-Paul Baquiast.

Σε περίπτωση ανταλλαγής πυρηνικών πληγμάτων, το έδαφος των ΗΠΑ θα καταστραφεί ολοσχερώς, γράφει. Τα σχόλια του Γάλλου γίνονται στον απόηχο διαδικτυακών συζητήσεων περί προληπτικού πυρηνικού πλήγματος κατά της Ρωσίας, μετά την τοποθέτηση του πτεράρχου Ρόμπιν Ραντ στη θέση του επικεφαλής της Αμερικανικής Διοίκησης Παγκοσμίου Πλήγματος.

Κάποιοι θεώρησαν πως ο Ραντ σκοπεύει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Κέρτις Μι Μέι, ο οποίος ισοπέδωσε την Ιαπωνία, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το 1949 είχε προτείνει προληπτικό πυρηνικό πλήγμα κατά της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Καθώς οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη ρωσική συμβατική υπεροπλία, ετοιμάζονται να το πράξουν μέσω ενός προληπτικού πυρηνικού πλήγματος, υποστηρίζει ο Γάλλος μπλόγκερ.

«Οι πιθανότητες να καταστρέψουν οι ΗΠΑ τη Ρωσία χωρίς να υποστούν τις ανάλογες συνέπειες είναι μικρές», αναφέρει. Ωστόσο ακόμα και οι νέοι αντιβαλλιστικοί πύραυλοι S-500 τους οποίους αναπτύσσει τώρα η Ρωσία, επίσης δεν θα μπορέσουν να προστατεύσουν τη χώρα από μαζικό πυρηνικό πλήγμα. Η Ρωσία, πάντως, με την σειρά της θα εξαπολύσει τους βαλλιστικούς της πυραύλους από τα υποβρύχιά της, έξω από τις ακτές των ΗΠΑ. Και αν οι Αμερικανοί καταφέρουν να πλήξουν τμήματα της ρωσικής επικράτειας, λόγω της τεράστιας έκτασης της Ρωσίας, οι ΗΠΑ θα καταστραφούν ολοσχερώς, υπογραμμίζει.

Φυσικά όλο αυτό το μύθευμα είναι ένα σενάριο τραβηγμένο, εντελώς, από τα μαλλιά. Το ότι ΗΠΑ και Ρωσία έχουν καταστρώσει σχέδια προληπτικού πυρηνικού πλήγματος, εδώ και δεκαετίες, δεν είναι μυστικό. Το δόγμα της αμοιβαίας καταστροφής (ΜΑD) είναι αυτό που απέτρεψε μια πυρηνική καταστροφή, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Επίσης, το επιχείρημα του Γάλλο μπλόγκερ ότι οι ΗΠΑ θα καταστραφούν ολοσχερώς, αλλά η Ρωσία όχι, δεν ευσταθεί. Γιατί ναι μεν η Ρωσία είναι τεράστια σε έκταση, αλλά το ζωτικό κέντρο της χώρας βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ρωσία και όχι στις αχανείς εκτάσεις της Σιβηρίας.

Αν ξεκινήσει πυρηνικός πόλεμος είναι γνωστό ότι δεν θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Όλα τα υπόλοιπα είναι θεωρητικές συζητήσεις. Εάν καταρρεύσει η πυρηνική αποτροπή και ακολουθήσουν μαζικά πλήγματα, ακόμα κι αν ένας εκ των ΗΠΑ ή Ρωσία επικρατήσουν απόλυτα, θα είναι μια νίκη σε έναν πλανήτη που πλέον θα χρειάζεται, απλώς, εγκατάλειψη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications