Πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ [26 Απριλίου του 1986] Σοκαριστικό Βίντεο
Πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ [26 Απριλίου του 1986] Σοκαριστικό Βίντεο

Στις 26 Απριλίου του 1986, η καρδιά της Ευρώπης σταμάτησε να χτυπά.

Στην Ουκρανική πόλη Τσερνομπίλ, (Πρίπριατ) ο πυρηνικός αντιδραστήρας εκρήγνυται. Ασύλληπτες ποσότητες ραδιενέργειας σαρώνουν την γηραιά ήπειρο από βορά σε νότο και από ανατολή σε δύση.

Η Σοβιετική Ένωση είναι ανίκανη να αντιδράσει, να προλάβει να συμμαζέψει…

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν τις πρώτες ημέρες στην Ουκρανική πόλη, χωριά εκκενώνονται, ο στρατός προσπαθεί να σώσει ότι σώζεται. Η ραδιενέργεια όμως δεν είναι ένας εχθρός που μπορείς να δεις, να τον βάλεις στο στόχαστρο και να τον πυροβολήσεις. Η ραδιενέργεια χτυπά ύπουλα, χτυπά εκ των έσω και αργά η γρήγορα σε σκοτώνει.

Το ατύχημα στο Τσερνομπίλ ήταν το χειρότερο ατύχημα που έχει γίνει ποτέ σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο. Πρόκειται για ένα από τα δύο περιστατικά που χαρακτηρίστηκαν ως καταστροφικά από την INES με μέγιστη κλίμακα το επίπεδο 7.

Σήμερα, 28 χρόνια από εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία υπάρχουν εξαιρετικά μολυσμένες περιοχές στη Λευκορωσία και στην Ουκρανία, αλλά υπάρχουν μολυσμένες περιοχές και στην Ευρώπη, λόγο του ότι το μολυσμένο νέφος εξαπλώθηκε μέσω των ανέμων και της βροχής.

Έχουμε ένα Ευρωπαϊκό χάρτη της μόλυνσης από καίσιο-137 στο οποίο βλέπουμε ότι υπάρχουν περιοχές της Αυστρίας πολύ μολυσμένες, ακόμα και στην Ιταλία και εν μέρει σε αλπικές περιοχές.

Τι είναι το Καίσιο-137: Το ισότοπο 137 του Καισίου είναι ανθρωπογενές, παράγεται μόνο από πυρηνική σχάση και δεν υπάρχει στη φύση, είναι διαλυτό στο νερό και ιδιαίτερα τοξικό για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αυτός ο χάρτης, που χρονολογείται λίγους μήνες μετά το ατύχημα, εξακολουθεί να είναι χρησιμοποιήσιμος. Οι περιοχές που βρίσκονται στο πιο σκούρο χρώμα είναι άκρως τοξικές με καίσιο-137. Το Τσερνομπίλ 26 χρόνια μετά την συντριβή του, που προκάλεσε 100 χιλιάδες νεκρούς συνεχίζει να απειλεί μιας και η ακτινοβολία του βρίσκεται ακόμη σε πολλά μέρη της Ευρώπης.

Μεταξύ αυτών αναφέρουμε τις εκτιμήσεις από έκθεση της Greenpeace η οποία δίνει εκτιμήσεις 100.000 έως 270.000 θύματα, μέχρι ακόμα να φτάσουμε και τον αριθμό των 6 εκατομμυρίων θανάτων από καρκίνο που σχετίζονται άμεσα με το Τσερνομπίλ.

Στο βίντεο που θα δείτε σήμερα μιλάνε οι εικόνες. Σας τονίζουμε ότι είναι ένα βίντεο που σοκάρει. Οι τερατογεννήσεις τους επόμενους μήνες της εκρήξεως ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Η ραδιενέργεια χτυπούσε ύπουλα και τρέλαινε το DNA των ανθρώπων, όταν φυσικά δεν τρέλαινε τα κύτταρα τους. Καρκίνοι, λευχαιμία, τερατογεννήσεις…

Το βίντεο ξεκινάει και δείχνει τις προσπάθειες του προσωπικού του αντιδραστήρα να κλείσει τις τρύπες. Φοράνε μια χειρουργική μάσκα μόνο και είναι ντυμένοι με τα ρούχα τους. Εκείνη τη στιγμή, η ραδιενέργεια που δέχονταν ήταν 1.000.000 περισσότερη από τη Χιροσίμα.

Στη συνέχεια θα δείτε την πτώση του ελικοπτέρου που πετούσε πάνω από την τρύπα του αντιδραστήρα και έριχνε σκυρόδεμα για να την κλείσει. Ο πιλότος δεν είδε τον τεράστιο γερανό και έμπλεξε ο έλικας στα συρματόσχοινα. Το ελικόπτερο έπεσε. Κάποιοι είπαν ότι το πλήρωμα δέχτηκε τόση πολύ ραδιενέργεια που ο αμφιβληστροειδής του πιλότου κάηκε και πετούσε τυφλός για το καθήκον του…

Μέτα θα δείτε τι προκάλεσε η ραδιενέργεια στις έγκυες γυναίκες…Σας ξαναλέμε το βίντεο σοκάρει

Το Τσερνομπίλ είναι μια νεκρή πόλη. Στα ερείπια της κατοικούν φαντάσματα. Φαντάσματα αθώων που δεν ησυχάζουν… Ο αντιδραστήρας Νο 4 θυμίζει την καταστροφή. Το Λούνα πάρκ στο κέντρο της πόλης, με την μεγάλη ρόδα δεν υπάρχει πια…

Δείτε το βίντεο:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications