Τι ετοιμάζεται - Πυρηνικά όπλα σε τέσσερις περιοχές της δυτικής Ρωσίας (Βίντεο)
Τι ετοιμάζεται - Πυρηνικά όπλα σε τέσσερις περιοχές της δυτικής Ρωσίας (Βίντεο)

Νέο ρωσικό σύνταγμα θερμοβαρικών πυραύλων κοντά στις χώρες της Βαλτικής,μια τρομερή και συνάμα επικίνδυνη εξέλιξη στην κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία , την Βαλτική, και στην Μαύρη θάλασσα.

Συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο, η Ρωσία έχει τοποθετήσει ένα νέο σύνταγμα αυτοκινούμενων συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών , με έδρα το Νίζνι Νόβγκοροντ, σε απόσταση αναπνοής από την Βαλτική. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το σύνταγμα αποτελείται από μονάδες φορητών συστημάτων RPO Smel και απο αυτοκινούμενους πολλαπλούς εκτοξευτές TOS-1A Buratin, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο mixednews.ru .

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης τα ονομάζουν «РПО Шмель» και «ТОС-1А Солнцепёк», αλλά αυτό δεν είναι απολύτως σωστό. Αυτές οι βαριές μονάδες δεν έχουν πολλά κοινά με τα συμβατικά όπλα .Αυτά είναι στην πραγματικότητα συστήματα εκτοξευτών θερμοβαρικών βλημάτων ικανών να εκτοξεύσουν βλήματα αυτά σε οποιεσδήποτε κατευθύνσεις, με καταστρεπτικά αποτελέσματα .

Κύριοι στόχοι των συστημάτων αυτών είναι οι αποθήκες, εγκαταστάσεις και κτίρια, καθώς ως επί το πλείστον κλειστοί χώροι.Το 2014, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα την δημιουργία τριών νέων μονάδων θερμοβαρικών πυραύλων ως εξής: μία στην περιοχή του Βόλγκογκραντ, μία στην περιοχή της Ινγκουσετίας, και μία τρίτη στην Σεβαστούπολη.

Το σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών «ТОС-1А Солнцепёк», εκτοξεύει ομοβροντία θερμοβαρικών πυραύλων, και είναι τοποθετημένο επί του σασί του άρματος μάχης Τ-72. Το σύστημα αυτό μπορεί να εκτοξεύσει ομοβροντία 24 θερμοβαρικών ρουκετών των 220 χιλιοστών, των εκατό κιλών η κάθε μία. Η διασπορά και η καταστρεπτική ισχύ του, ισοπεδώνει τα πάντα σε απόσταση περίπου έξι χιλιομέτρων. Το φορητό σύστημα RPO Smel, είναι επίσης ένα σύστημα εκτόξευσης θερμοβαρικών ρουκετών φερόμενου από προσωπικό , επιτυγχάνοντας σοβαρά αποτελέσματα επί του πεδίου της μάχης.

Το σύστημα αυτό μπορεί να εκτοξεύσει ομοβροντία 24 θερμοβαρικών ρουκετών των 220 χιλιοστών, των εκατό κιλών η κάθε μία. Η διασπορά και η καταστρεπτική ισχύ του, ισοπεδώνει τα πάντα σε απόσταση περίπου έξι χιλιομέτρων

Αλλά υπάρχει ένα ακόμη πιο ασυνήθιστο γεγονός. Οι στρατιωτικές μονάδες στην περιοχή του Νίζνι Νόβγκοροντ, του Βόλγογκραντ , της Κριμαίας και της Ινγκουσετίας είναι οπλισμένες με πυρηνικά, χημικά και βιολογικά όπλα. Εκτός από τους εκτοξευτές ρουκετών, υπάρχουν και ειδικές μονάδες ατομικού-χημικού-βιολογικού πολέμου , οι οποίες έχουν αναπτύξει κινητά εργαστήρια και ειδικά οχήματα που προορίζονται για την ανίχνευση και την απολύμανση των μολυσμένων περιοχών εκεί, τονίζει το άρθρο!!!!.

Σύμφωνα με την άποψη του ενημερωτικού δελτίου του Διεθνούς Τμήματος του Πολέμου Σπουδών των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων Ο.Ε. Watch, οι ρωσικές εγκαταστάσεις δεν αντιπροσωπεύουν την ύπαρξη μόνο συμβατικών όπλων, αλλά συστημάτων ικανών για την εκτέλεση ειδικών αποστολών με την στενή έννοια ».

Το αμερικανικό ινστιτούτο επισημαίνει το γεγονός ότι η Μόσχα με την επάνδρωση των περιοχών αυτών με τέτοιου τύπου συστήματα, προετοιμάζεται « για πόλεμο διαρκείας εντός αστικών περιοχών» στο μέλλον.

«Ενώ η Ρωσία πειραματίζεται με νέες μορφές και μεθόδους πολέμου, όπως είναι ο υβριδικός πόλεμος , όπως λέγεται στη Δύση, η ανάπτυξη μεθόδων για την διεξαγωγή πολέμου εντός αστικών περιοχών, είναι πιθανό να παραμείνει ως βασική προτεραιότητα της, καθώς και η επέκταση των μονάδων αυτού του τύπου, με πιθανή ενίσχυση των ρωσικών μονάδων των περιοχών αυτών, και με νέα και πιο ισχυρά συστήματα.

Σύμφωνα με ανάλυση,η Ρωσία θεωρεί προφανώς δεδομένη μια πολεμική σύγκρουση!!! στο άμεσο μέλλον. Χωρίς να είμαστε μάντεις κακών, απλά με την στρατιωτική συλλογιστική ,η συνεχής και αδιάλειπτη ενίσχυση θανατηφόρων οπλικών συστημάτων στην Ανατολική Ευρώπη από την μία πλευρά, και στα σύνορα της Ουκρανίας και των χωρών της Βαλτικής και της Κριμαιας από την άλλη , «προμηνύει» άσχημες εξελίξεις λίαν συντόμως.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications