ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΊΟ ΤΟΥ ΙΟΎΔΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡ'ΙΑ!, Ο ΑΓΑΠΗΜΈΝΟΣ ΜΑΘΗΤΉΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΎ
ΤΟ ΜΥΣΤΉΡΙΟ ME ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΊΟΥ ΤΟΥ ΙΟΎΔΑ, Ο ΑΓΑΠΗΜΈΝΟΣ ΜΑΘΗΤΉΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΎ

Μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον διάσημο Αμερικανό ειδικό σε μικροσκόπια, Ιωσήφ Μπαρειντα (iosif Bareyba) έκανε ανάλυση στο μελάνι, με το οποίο γράφτηκε το αρχαίο χειρόγραφο το Ευαγγέλιο του Ιούδα, και επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά του.

Σύμφωνα με το κείμενο αυτό, ο Ιούδας δεν ήταν προδότης και ενήργησε κατόπιν αιτήματος του Ιησού. Και δείχνει μια άλλη ιστορία στα βιβλικά γεγονότα.

Τα χειρόγραφα δεν καίγονται
Στο Ευαγγέλιο του Ιούδα είχαν αναφερθεί Χριστιανοί απολογητές από ΙΙΙ αιώνα π.Χ,και είχε θεωρηθεί οι είχε χαθεί για πάντα. Αλλά το 1970, σε μια σπηλιά στις όχθες του Νείλου, κοντά στην πόλη του Nag Hammadi, ανακαλύφθηκε το χειρόγραφο από τους πρώτους χριστιανούς,τα κείμενα είναι γραμμένα στην αρχαία αιγυπτιακή Κοπτική γλώσσα.

Χωρίς αμφιβολία, γλίτωσε μόνο επειδή απαγορευόταν να καταστρέψουν κείμενα που περιέχουν τη λέξη «Θεός». Και επίσης, επειδή το κλίμα της Αιγύπτου όπου βρέθηκε ο θησαυρός, ήταν αρκετά υγρό διατηρηθεί ο πάπυρος.

Με τα χρόνια άλλαξε ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν έδωσαν μεγάλη σημασία, ήταν αποθηκευμένο σε χρηματοκιβώτιο,το στεγνώσαν στον ήλιο, οδηγώντας το χειρόγραφο σε πολύ κακή κατάσταση. Είναι περίεργο το γεγονός ότι κανένας από τους ιδιοκτήτες δεν ενδιαφέρθηκε για το κείμενο στον πάπυρο. Πιο συγκεκριμένα ένας από αυτούς,το πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες και αποφάσισε να το πουλήσει σε τμήματα.

Μόνο στην αρχή του εικοστού πρώτου αιώνα, ο νέος ιδιοκτήτης του παπύρου, ήταν πολύ αναστατωμένος και το παρέπεμψε στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Του έδωσε επίσης ένα όνομα προς τιμήν του πατέρα του. Χρηματοδοτήθηκε το έργο αποκατάστασης απο το National Geographic Society των ΗΠΑ. Για την αποκατάσταση του εγγράφου χρειάστηκαν 5 χρόνια,οι 62 σελίδες του είχε χωριστεί σε περισσότερα από χίλια κομμάτια.

ΤΟ ΜΥΣΤΉΡΙΟ ME ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΊΟΥ ΤΟΥ ΙΟΎΔΑ, Ο ΑΓΑΠΗΜΈΝΟΣ ΜΑΘΗΤΉΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΎ

Όπως αποδείχθηκε το χειρόγραφο περιέχει τρία έγγραφα. Δύο από αυτά είναι γνωστά:Η Επιστολή του Αποστόλου Πέτρου, η Αποκάλυψη του Ιακώβου, αλλά στο τρίτο - το ίδιο Ευαγγέλιο του Ιούδα. Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν την πιθανότητα ότι το χειρόγραφο είχε ξαναγραφτεί από την αρχική εκδοσή, στα αρχαία ελληνικά, μετά το θάνατο του Ιησού Χριστού.

Ο δικηγόρος του Διαβόλου
Μετά την αποκατάσταση του χειρογράφου πολλές μελέτες έχουν διεξαχθεί, ο κορυφαίος ερευνητής της microscopist McCrone Associates, πρότεινε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την αυθεντικότητα του συγκρίνοντας το μελάνι με μελάνι σε έγγραφα που χρονολογούνται από την ίδια περίοδο.Έτσι, το 2010, το American Chemical Society είχε μιας νέας μελέτη, η οποία σήμερα έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Μια προηγούμενη ραδιοχρονολόγηση μας επέτρεψε να δούμε ότι το χειρόγραφο είναι αυθεντικό και αληθινό του ΙΙ-ΙΙΙ αιώνα Π.Χ. με μια σύγκριση του μελανιού από τα θησαυροφυλάκια με τα αιγυπτιακά έγγραφα που αφορούν τους αιώνες ΙΙΙ-IV π.Χ. Αλλά δεν περιεχέι χαλκό. Για κάποιο χρονικό διάστημα αναβλήθηκε η μελέτη.Ωστόσο,Γάλλοι επιστήμονες είχαν κάνει μια παρόμοια ανάλυση σε αιγυπτιακά έγγραφα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κατά τη σύνταξη αυτών των εγγράφων χρησιμοποιήθηκε μελάνι με μια μικρή ποσότητα θείου και δεν περιέχουν χαλκό. Για να επιβεβαιωθεί αυτή η έκδοση στο εργαστήριο στο Λούβρο ελήφθησαν δείγματα από το μελάνι και συγκρίθηκαν με δείγματα από τον «Κώδικα». Με βάση την σύγκριση, Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το μελάνι είναι απολύτως όμοιο σε χημική σύνθεση. Το Ευαγγέλιο του Ιούδα αποδείχθηκε αληθινό!

Άδικα Κατηγορούμενος
Κάποιοι ξεχάσαν το Ευαγγέλιο του Ιούδα και μάλλον όχι τυχαία αφου καταρρίπτει ολα τα χριστιανικά κείμενα. Η λέξη "ευαγγέλιο" σημαίνει "καλά νέα, την έλευση του Βασιλεία του Θεού», δηλαδή το κείμενο του χειρογράφου θα πρέπει να περιέχει πληροφορίες σχετικά με την θαυματουργή ανάσταση του Χριστού.Ωστόσο, η ιστορία ξεκινά με το "μυστικό μήνυμα της αποκάλυψης που ο Ιησούς εξέφρασε σε συνομιλία με τον Ιούδα τον Ισκαριώτη κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας τρεις ημέρες πριν από το Πάσχα," και τελειώνει την στιγμή που ο Ιησούς ήταν στα χέρια των αρχιερέων.

Το όνομα του Ιούδα για πολύ καιρό ειναι συνώνυμο με προδοσία και υποκρισία. Από το κείμενο, φαίνεται ότι ο Ιησούς μίλησε πολύ και εμπιστευτικά με τον Ιούδα, κατά προτίμηση σε άλλους μαθητές. Ίσως ήρθε η ώρα να αποκαταστήσει το όνομα του αγαπημένου μαθητή του Υιού του Θεού; στα Ευαγγέλια, μας λένε ότι ο Ιούδας ο Ισκαριώτης πρόδωσε τον Δάσκαλο του για 30 αργύρια, αλλα ήταν το σχέδιο του Θεού, δηλαδή ο ίδιος ο Ιησούς του είπε να το κάνει έτσι.

Ο Ιησούς τον δίδαξε οτι θα πρέπει να τον προδώσει.
Και οι οδηγίες ήταν αρκετά λεπτομερής -στον τρόπο με τον οποίο να το κάνει. Το "φιλί του Ιούδα" παρουσιάζεται σε ένα τελείως διαφορετικό πρίσμα, γνωρίζοντας τον επικείμενο θανάτου του.

Μετά από όλα αυτά, δεν είναι τυχαίο που Ιούδας κρεμάστηκε. Γιατί το έκανε αυτό παραμένει ένα μυστήριο. Ίσως ήταν τρομοκρατημένος που καταδίκασε τον Ιησού, ακόμη και μετά από την αίτησή του. Και ίσως άρχισε να αμφιβάλλει για την ορθότητα στα λόγια του Δασκάλου του. Εκτός αυτού, δεν πίστευε στο θαύμα της ανάστασης. Στην πραγματικότητα, ο ίδιος δεν έζησε για να δει.

ΑΠΌΔΟΣΗ ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

ο ιουδας εντολοδόχος,οι εβραιοι δεν ευθινονται για την καταδικη και εχουμε απογονους στην ευρωπη ,όλα τεκμηριωμένα,και οι ελληνες είναι ινδοι.αρες μαρες κουκουναρες

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications