Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το Big Bang σχημάτισε  δύο σύμπαντα.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το Big Bang σχημάτισε  δύο σύμπαντα.

Η μεγάλη έκρηξη του Big Bang θα μπορούσε να έχει διαμορφώσει δύο διαφορετικά σύμπαντα, τα οποία θα κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις με την πάροδο του χρόνου. Αυτή ειναι η νέα υπόθεση για το Big Bang, το περίεργο και συναρπαστικό σε αυτή την θεωρία ειναι οτι σε καμία περίπτωση δεν ήταν η αρχή ενός μοναδικού σύμπαντος, έχει δημοσιευθεί στο Physical Review Letters.

Αναφέρει ότι κατά τη στιγμή του Big Bang έγιναν δύο σύμπαντα, σαν καθρέφτης, τα οποία θα προχώρησαν σε αντίθετες κατευθύνσεις από την έκρηξη που συνέβη πριν 13.700 εκατομμύρια χρόνια

Η θεωρία του βέλους του χρόνου
Η υπόθεση επιχειρεί να απαντήσει σε ερωτήματα που τίθενται
από την θεωρία του βέλους του χρόνου, που διατυπώθηκε το 1927, η οποία αναφέρει ότι τα πάντα κινούνται προς τα εμπρός και ο χρόνος είναι "συμμετρικός".

Σύμφωνα με τους ερευνητές, με επικεφαλής τον Julian Barbour, του Ηνωμένου Βασιλείου, η βαρύτητα ακυρώνει την κλασική θεωρία του Big Bang,και υποστηρίζει ότι η δύναμη της βαρύτητας ανοίγει το δρόμο για την επέκταση του συστήματος και την καταγωγή του βέλους του χρόνου.

Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τις αποδείξεις και ότι αν κινηθούμε πίσω στο χρόνο θα καταλήξουμε από την άλλη πλευρά, προς το σύμπαν καθρέφτη, πιστεύουν ότι δύο από αυτά τα βέλη θα έχουν διαμορφωθεί από το Big Bang,αυτή η ιδέα δηλώνει ότι τα δύο σύμπαντα είναι παράλληλα, αλλά όχι ταυτόσημα, αφού θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.

τώρα αν το καθένα είχε εξελιχθεί ανεξάρτητα, είναι ένα μυστήριο, αν θα είχε τους ίδιους φυσικούς νόμους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει κοινούς πλανήτες, αστέρια, και γαλαξίες.

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications