ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΝΙΚΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ!!!Νέο φιάσκο της ΕΜΥ  ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕΛΙΔΩΝ !!
ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΝΙΚΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ!!!Νέο φιάσκο της ΕΜΥ  ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕΛΙΔΩΝ !!

Nέο "φιάσκο" της ΕΜΥ: Προέβλεπε κακοκαιρία (όπως προέβλεπε και τις προηγούμενες ημέρες) και εχθές είχαμε μια κυριολεκτικά καλοκαιρινή μέρα, με θερμοκρασίες σχεδόν στους 24 βαθμούς Κελσίου τουλάχιστον στα νότια προάστεια της Αθήνας, όπου αρκετοί...τολμηροί τριγυρνουσαν με κοντομάνικα.

Προβληματίζουν οι συνεχόμενες αποτυχημένες προβλέψεις της ΕΜΥ οι οποίες μας προειδοποιούσαν για έντονα καιρικά φαινόμενα και κακοκαιρία σε όλη της χώρα και εδώ και πέντε πλεον ημέρες και έχουμε στην κυριολεξία "ανοιξιάτικη" ζέστη.

Η σημερινή ημέρα ήταν όχι απλώς ηλιόλουστη, αλλά και καλοκαιρινή!
Οι συνεχείς αποτυχημένες καιρικές προβλέψεις δημιουργούν προβλήματα, πέρα από την καθημερινότητα των ανθρώπων και στην γεωργία, στην αλιεία, ακόμα και στο πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού τακτικές ασκήσεις των ΕΔ, επιπέδου Τάγματος ή ακόμα και του Ναυτικού και της Αεροπορίας, συχνά αναβάλλονται εν αναμονή των "έκτακτων καιρικών συνθηκών" οι οποίες όμως δεν ... έρχονται ποτέ!

Tι φταίει, είναι άγνωστο: Τα μοντέλα προβλέψεων που χρησιμοποιούν; Η κακή ερμηνεία των δορυφορικών φωτογραφιών; Οι ξαφνικές αλλαγές στην πορεία των ανέμων; Αγνωστο, αλλά κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει τι γίνεται.μήπως έχουν διορίσει όλους τους άσχετους να πέφτει ο μισθός?

Αυτός ο "γλυκός" καιρός αποτελεί κυριολεκκτικά "σανίδα" σωτηρίας για τον κόσμο που δεν έχει να βάλει πετρέλαιο θέρμανσης να ζεστάνει το "κοκκαλάκι" του, αλλά το ερώτημα παραμένει, γιατί η ΕΜΥ έχει πέσει τόσο έξω στις προβλέψεις της, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Χθες προβλέπονταν βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας αλλά τουλάχιστον στην Αττική και την Πελοπόνησο υπήρχε ηλιοφάνεια, και κάποιες ώρες "έσκαγε ο τζίτζικας"

Μάλιστα η πρόβλεψη αφορούσε όλο το Σ/Κ. Παντως εάν συνεχίσουν έτσι δεν αποκλείεται πολλοί να αρχίσουν να κανουν και μπάνια στη θάλασσα. Ευτυχώς ο Θεός της Ελλάδας δε μας έχει εγκταλέιψει, και παρ'οτι δεν το αξιζουμε μας προσφέρει μέχρι τώρα έναν ελαφρυ χειμώνα με αποτέλεσμα να περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι ουδείς δεν αγοράζει πετρέλαιο θέρμανσης παρά το χαμηλό της τιμής.

Η κυβέρνηση έχει γδύσει τον κόσμο τόσο πολύ που ο μόνος τρόπος για να αγοράσουν πετρέλαιο είναι...δωρεάν. Ευτυχώς που η ΕΜΥ πέφτει έξω στις προβλέψεις και αντί για τον "κακό" μας τον καιρό, έχουμε τον Ήλιο της Ελλαδας να μας δίνει ελπίδα και αισιοδοξία Ιδού τι προέβλεπε το δελτίο της ΕΜΥ και βγάλτε συμπεράσματα.

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου
Το Σάββατο (6/12) θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Στην υπόλοιπη χώρα, θα εμφανιστούν κάποια σύννεφα τα οποία παρωδικά θα αυξηθούν και θα δώσουν βροχή, κυρίως στη Θεσσαλία και τη Στερεά.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (7/12) θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά της χώρας. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με το Σάββατο.

Πάντως όποιος κανονίζει τις δουλειές του με βάση την ΕΜΥ ας δει καλύτερα τις προβλέψεις από το CNN, και το BBC

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications