KΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΖΗΔΕΣ Η ΣΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ….
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
KΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΖΗΔΕΣ Η ΣΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ….

Θυμίζει υπερπαραγωγή του Χόλλυγουντ και όμως δεν είναι…Στους 45°C κάτω από τον εξοντωτικό ήλιο και ωστόσο συνεχίζουν. Προορισμός η Συρία …….Δεν θα μπορούσαν ποτέ να σταματήσουν να περπατάνε .

Τρομοκρατημένοι οι Yézidis του Β Ιράκ ειδικότερα μετά την κατάληψη της πόλης Singar από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επιδίδονται ασταμάτητα στην μεγάλη τους έξοδο.

Αυτή η κουρδόφωνη μη μουσουλμανική μειονότητα έχει τραπεί σε φυγή στα βουνά.Περίπου 200.000 άτομα γυναικόπαιδα και ηλικωμένοι διατρέχουν δεκάδες χιλιόμετρα καθημερινά χωρίς να έχουν ούτε τα στοιχειώδη λίγο νερό και τροφή.imdjdkdjj Η ερυθρά ημισέληνος μάταια καταβάλει κάποιες προσπάθειες.

Στο όρος Singar όπου έχουν καταφύγει περιπλανώμενοι δεν μπορούν να ξεχάσουν τις σφαγές στην πόλη τους στις 4 ΑυγούστουjskshhgsgΟ ιρακινός υπουργός των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρόσφατα αποκάλυψε ότι 300 από αυτούς εκ των οποίων και παιδιά θάφτηκαν ζωντανοί από τους διώκτες τους.

Ο σεκταρισμός και η εθνοκάθαρση αποτελούν καθεστώς στις περιοχές που ελέγχει το ισλαμικό Κράτος. 300.

Που κατευθύνεται το καραβάνι ;H γη της επαγγελίας του είναι η Συρία μια χώρα όπου η κοινότητα τους που απαριθμεί περίπου 600000 άτομα παγκοσμίως είναι παρούσα και όπου το κράτος διασφαλίζει με θρησκευτική ευλάβεια τις ελευθερίες των μειονοτήτων.

Η θρησκεία τους είναι « μια από τις πιο αρχαίες μονοθειστικές θρησκείες της Μ Ανατολής με προέλευση το Ιράν» διευκρινίζει στο Reuters ο Hasni Abidi διευθυντής του Κέντρου Μελετών και έρευνας για τον Αραβικό Κόσμο και τη Μεσόγειο (CERMAM) με έδρα τη Γενεύη.

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π dimpenews.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications